ο Δαίμονας των δημαρχείων

QQQ
Το μεγαλύτερο έργο από άποψη χρηματοδότησης εγκρίθηκε στο τελευταίο νομαρχιακό συμβούλιο της Αθήνας. Το έργο θα γίνει στον Δήμο Περιστερίου και ο προϋπολογισμός του θα ξεπεράσει τα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Στην ίδια συνεδρίαση πάρθηκε απόφαση για τον Δήμο Ν. Ηρακλείου με έργο ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ. Η αλήθεια είναι το Περιστέρι αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα. Όταν ο Θεούλης αποφασίζει να βρέξει, ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα μετατρέπονται σε λίμνες και η ζωή των κατοίκων που έχουν την ατυχία να ζουν σʼ αυτές τις περιοχές είναι πραγματική κόλαση. Άντε να ξεκινήσει το έργο, να δουν οι άνθρωποι μια άσπρη μέρα.
QQQ
Μια πολύ σοβαρή καταγγελία που αφορά μέλος του ΔΣ της ΤΕΔΚΝΑ και έχει κάνει εργολάβος που είχε παρτίδες κατά το παρελθόν με την τοπική Ένωση. Ο πρόεδρος είναι ενημερωμένος με επιστολή που εστάλη στο γραφείο του, στο δημαρχείο Αιγάλεω. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος να σας πω ότι η επιστολή εστάλη με φαξ στις 6/6/08 και ώρα 12.15 το μεσημέρι. Επειδή όμως, όπως μου λένε, δεν ενημερώθηκε κανένα μέλος του ΔΣ, η επιστολή εστάλη ξανά, αυτήν τη φορά στα γραφεία της ΤΕΔΚΝΑ στις 18/6/08 και έλαβε αρ. πρωτ. 876/17/6/08. Τώρα φυσικά τα μέλη του ΔΣ δεν θα περιμένουν να τους δώσει κάποιος υπάλληλος την επιστολή, αλλά μπορούν να την αναζητήσουν μόνοι τους. Αν είναι αλήθεια τα όσα λέει ο εργολάβος, ο δρόμος προς τον Εισαγγελέα είναι μονόδρομος. Αν είναι ψέματα, ο διαπλεκόμενος κατασκευαστής θα έχει πολύ άσχημες δικαστικές περιπέτειες. Αναμονή για την εξέλιξη, που διαβλέπω ότι θα είναι πολύ καυτή.
QQQ
Θερμό επεισόδιο είχε ο πρώην δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Βάρσος, που είχε θητεύσει ως πρώτος πολίτης στην πόλη των βορείων προαστίων με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, όταν συνάντησε τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Πάνο Μπόζο. Είναι γνωστό ότι ο δεξιός δήμαρχος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές προσπαθούσε να πάρει το χρίσμα από το… ΠΑΣΟΚ. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, που λέει και ο λαός μας. Πήγε λοιπόν προχθές στην τοπική οργάνωση για να ψηφίσει στο πλαίσιο κάποιων εσωκομματικών εκλογών που είχαν. Εκεί συνάντησε τον ευγενέστατο Πάνο Μπόζο, ο οποίος του έδωσε το χέρι για να του πει καλημέρα. Ο Βάρσος όμως είχε άλλη γνώμη. Του επιτέθηκε φραστικά, αφού ο πρώην δήμαρχος έχει την άποψη ότι αν έπαιρνε αυτός το χρίσμα από τη Χαριλάου Τρικούπη θα ήταν ξανά δήμαρχος. Ο Μπόζος, χωρίς να δώσει συνέχεια στο επεισόδιο, αποχώρησε δίνοντας τόπο στην οργή. Τι άλλο να δω σʼ αυτήν τη ζωή. Σε λίγο θα θέλει και η Δαμανάκη να γίνει αρχηγός στη Νέα Δημοκρατία.
QQQ
Σας είχα ενημερώσει πριν από αρκετό καιρό ότι ο επικεφαλής της παράταξης που διεκδίκησε με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας τον Δήμο Ελληνικού, Γιώργος Πετράς, παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος αφού έβλεπε ότι το… τρένο δεν οδηγούσε πουθενά. Προτίμησε ο άνθρωπος να δώσει βαρύτητα στην οικογένειά του και τη δουλίτσα του. Εδώ που τα λέμε, καλά έκανε. Οι σύμβουλοι που παρέμειναν λοιπόν εξέλεξαν ως επικεφαλής πριν από λίγες ημέρες τον Παναγιώτη Κουλουρίδη. Σήμερα ο Παναγής είναι αντιπρόεδρος στο δημοτικό συμβούλιο. Δημοτικός σύμβουλος εξελέγη για πρώτη φορά στις πρόσφατες εκλογές. Προφανώς η ανάληψη της ηγεσίας μιας παράταξης σημαίνει και ταυτόχρονα τη δημοσιοποίησή της για να είναι υποψήφιος δήμαρχος σε δύο χρόνια. Άντε να δούμε τι θα γίνει και εκεί κάτω.
QQQ
Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με τη διεκδίκηση από τη Μονή Λαμίας χιλιάδων στρεμμάτων που βρίσκονται στον Δήμο Πετρούπολης. Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων μέχρι σήμερα έχουν πληρώσει χρήματα στη Μονή, αφού με σειρά δικαστικών αποφάσεων οι διεκδικήσεις της έχουν καταστεί αμετάκλητες. Ο Δήμος Πετρούπολης όμως πριν από έναν χρόνο είχε προσφύγει στο γνωμοδοτικό συμβούλιο δημόσιων κτημάτων και πριν από λίγες ημέρες η ένσταση έγινε δεκτή. Αυτό σημαίνει ότι τα χίλια περίπου στρέμματα που είχαν παραχωρηθεί στη Μονή επιστρέφονται στο Δημόσιο. Τα δικαστήρια δικαίωναν το μοναστήρι, με δεδομένο ότι πριν δεν υπήρχε τέτοια απόφαση. Τώρα θα πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα που έχουν πληρώσει οι κάτοικοι. Σʼ αυτήν την υπόθεση «παίχθηκαν» πολλά παιχνίδια. Το ελληνικό Δημόσιο «ξέχασε» να παραστεί ως αντίδικος σε πολλά δικαστήρια που έγιναν γιʼ αυτήν την ιστορία. Όλο τον αγώνα τον έκανε ο Δήμος Πετρούπολης μόνος του. Τελικά δικαιώθηκε και είναι προς τιμήν του.
QQQ
Κάποιοι προσπαθούν να εξαφανίσουν μια δικογραφία που εμπλέκει σοβαρά σε οικονομικά αδικήματα στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης δήμων νοτίων προαστίων. Πρόκειται για τη δικογραφία ΙΒ99/1707 που βρίσκεται στην Εισαγγελία Αθηνών από το 2001. Με την υπόθεση είχε ασχοληθεί ο πρώτος ειδικός ανακριτής Δημήτρης Λευκός. Θέλετε κι άλλα; Να πούμε. Με την υπʼ αριθμόν 3085/2007 το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας διέταξε την άρση του απόρρητου των τραπεζικών λογαριασμών δώδεκα ατόμων, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ένας νυν δήμαρχος, ένας υποψήφιος δήμαρχος και αρκετοί άλλοι. Η απόφαση εκδόθηκε στις 23/10/07 και η συνεδρίαση είχε γίνει στις 8/10/07. Πάμε στο ζουμί. Όλα αυτά στην Περιφέρεια Αττικής είναι γνωστά; Έγκυρη πηγή μού είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα κομματικό παζάρι για να συμψηφιστεί η υπόθεση αυτή με άλλη που βαρύνει «γαλάζιο» δήμαρχο που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για απιστία. Τον λόγο έχει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Σανιδάς.
QQQ
Πού βρέθηκε το όνομα «Ντούρος» ούτε εγώ δεν ξέρω. Την προηγούμενη εβδομάδα έγραψα για την ανεξαρτητοποίηση ενός δημοτικού συμβούλου από την παράταξη του Γιαννακόπουλου στον Άγιο Δημήτριο. Το όνομα του αποχωρήσαντα είναι Βρετός. Ο δαίμονας του τυπογραφείου τον βάφτισε «Ντούρο». Άντε να βγάλω τη ρετσινιά όταν δεν ξέρω τα κρυφά προσόντα του δημοτικού συμβούλου για να του προσάπτω τέτοιο όνομα. Ω, ρε Παναγιά μου και μας βγει το όνομα. Τέλος πάντων. Μια και ο λόγος για τον Άγιο Δημήτριο, να σας πω ότι προσελήφθησαν αρκετά άτομα με δεκαοκτάμηνη σύμβαση για τετράωρη απασχόληση. Έφτασαν στα χέρια μου αρκετές καταγγελίες που περιγράφουν «μαγειρέματα» για την τελική κατάρτιση της λίστα των επιτυχόντων. Την επιτροπή αξιολόγησης την είχε διορίσει ο δήμαρχος. Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές γιατί πράγματι έχουν εκδοθεί τρεις διαφορετικές λίστες. Η διοίκηση του δήμου λείπει σε ταξίδι στην Κούβα. Όταν βαρεθούν την ηλιοθεραπεία και γυρίσουν θα έχουμε και την επίσημη άποψη του δήμου ή μάλλον του γενικού γραμματέα, αφού επί παντός επιστητού αυτός κάνει κουμάντο.
QQQ
Πριν από τρεις μήνες οι καθηγητές και οι δάσκαλοι του Δήμου Δραπετσώνας είχαν κινητοποιηθεί επειδή ο δήμος δεν έδινε στα σχολεία τα χρήματα που έπρεπε για τη λειτουργία τους. Τα χρήματα τα είχε εισπράξει από το υπουργείο Παιδείας. Οι κινητοποιήσεις είχαν σταματήσει αφού ο δήμαρχος Αλέκος Χρυσός τους είχε διαβεβαιώσει ότι θα τους τα δώσει. Πέρναγαν οι εβδομάδες, αλλά λεφτά πουθενά. Τα σχολεία λειτούργησαν και η κοροϊδία πήγε σύννεφο. Ούτε ευρώ δεν δόθηκε. Όπως μου λένε δάσκαλοι της περιοχής, μια φορά πιάστηκαν κορόιδα. «Μας δούλεψε όλους. Τον Σεπτέμβρη θα τα πούμε». Αγανακτισμένοι είναι οι λειτουργοί της εκπαίδευσης και μάλλον δεν έχουν άδικο.
QQQ
Το Τριμελές Εφετείο Πειραιά αθώωσε τον πρώην δήμαρχο Αίγινας Δημήτρη Μούρτζη από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, επειδή δεν είχε σφραγίσει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ύστερα από καταγγελία που είχε κάνει κάποιος δημότης της περιοχής.
QQQ
Έφτασε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών ένα έγγραφο από το Τμήμα Ασφάλειας του Δήμου Δάφνης που επισημαίνει ότι στην περιοχή λειτουργεί ένας οίκος ανοχής που «περιέργως» ο δήμος, παρότι δεν έχει άδεια, δεν τον σφραγίζει. Από το υπηρεσιακό έγγραφο προκύπτει ότι οι κυρίες του ανακουφιστηρίου έχουν πάει στο Αυτόφωρο δεκάδες φορές, αλλά πέραν τούτο ουδέν. Δήμαρχέ μου, είδα το μάτι του Εισαγγελέα αγριεμένο. Κλείσʼ το το ρημάδι, γιατί προβλέπω αυτό που προβλέπεις και εσύ.
QQQ
Δεν έχει τελειωμό το μαρτύριο χιλιάδων κατοίκων στους Αγίους Αναργύρους από τα έργα του Προαστιακού. Δεν φτάνει η κυκλοφοριακή «ταλαιπωρία», τα έργα έχουν σχεδόν σταματήσει, με αποτέλεσμα ο χρόνος ολοκλήρωσής τους να… μετατίθεται για… αργότερα! Η αγανάκτηση των δημοτών είναι έντονη, αφού βλέπουν ότι είναι όμηροι των εργολάβων του Προαστιακού! Όσο για τη δημοτική αρχή, αυτή… ζητείται! Καμία δυναμική παρέμβαση δεν γίνεται, ούτε για να ολοκληρωθεί σύντομα το έργο, ούτε και για κάποια αντισταθμιστικά ώστε να ανασάνει η πόλη από την αναστάτωση που έχει υποστεί.
Ο Εξορκιστής
ΥΓ.: Πολλά τα λεφτά σε μίζες, ρε παιδιά. Έχουμε χάσει τον λογαριασμό. Κάτι μου λέει πως θα σκάσει βόμβα μεγατόνων στην περιοχή του Χολαργού. Μέχρι πού θα φτάσει ο καπνός δεν ξέρω.


Σχολιάστε εδώ