Οι δήμαρχοι… παίζουν μπάλα!

Κι όμως, παρά το γεγονός ότι αυτό δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, η ομάδα των αιρετών της Αυτοδιοίκησης έχει δώσει περισσότερους από 20 αγώνες -μόνο για την φετινή χρονιά- με αντιπάλους κυρίως ομάδες παλαιμάχων από διάφορες περιοχές της Αττικής.
Τι 40, τι 50, τι 60, τι… 70
Την περασμένη εβδομάδα η ποδοσφαιρική ομάδα της ΤΕΔΚΝΑ, της μεγαλύτερης Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων της Ελλάδας έδωσε διεθνές φιλικό αγώνα με αντίπαλο τον Ερμή, την ομάδα των διπλωματικών υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το αποτέλεσμα ήταν 1-0 υπέρ του Ερμή, όμως εάν υπολογιστεί ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών, τότε το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται ως απόλυτα ικανοποιητικό. Η δική μας ομάδα έχει μέσο όρο τα 45 χρόνια σε αντίθεση με τους διπλωματικούς υπαλλήλους, η μέση ηλικία των οποίων δεν ξεπερνούσε τα 30 χρόνια.
Συμμετείχα αγωνιζόμενος –η μπάλα άλλωστε δεν ξεχνιέται- με την ποδοσφαιρική ομάδα της ΤΕΔΚΝΑ στον διεθνή φιλικό αγώνα που έγινε στις Βρυξέλλες. Ήταν μια ωραία εμπειρία, την οποία αποκόμισε όλη η αποστολή η οποία φιλοξενήθηκε στην πρωτεύουσα της Ευρώπης μετά από πρόσκληση του επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βαρβιτσιώτη. Στην αποστολή συμμετείχαν ως… ποδοσφαιριστές δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από δήμους της Αττικής. Ψυχή της ομάδας αυτής είναι ο δήμαρχος Βριλησσίων Κώστας Ιωαννίδης και ο πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Πεύκης Παύλος Καμάρας. Ο Ιωαννίδης μάλιστα ήταν και ο κορυφαίος του αγώνα ο οποίος έληξε με 1-0 υπέρ του ΕΡΜΗ.
Για την ιστορία να αναφέρουμε τα ονόματα των παικτών που αγωνίστηκαν στις Βρυξέλλες, αλλά και των δήμων ή των κοινοτήτων από όπου προέρχονται:
Τερματοφύλακες οι Κοσικίδης -Αργυρούπολη και Βογιατζής -Μαλακάσα, Αμυντικοί οι Κουράσης -Χαλάνδρι, Παπαδόπουλος -Κηφισιά, Ιωαννίδης -Βριλήσσια, Λίτσας -Μαλακάσα, Τάσος Αθανασόπουλος -Άγιοι Ανάργυροι, Φωστηρόπουλος -Παλ.Φάληρο και Βρεττός -Αγ. Δημητριος. Μέσοι οι Μπουλμέτης -Παιανία, Γαιτανίδης -Νέα Ερυθραία, Καμάρας -Πεύκη, Παρασκευόπουλος -Χαλάνδρι και ο υπογράφων το κείμενο. Επιθετικοί οι Τζίτζης -Αίγινα, Βαζαίος -Άγ. Δημήτριος, Γκίνης -Κουβαράς και Σιδηρόπουλος -Αργυρούπολη. Προπονητής της ομάδας είναι ο Γιώργος Τσαμόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Πεύκης.
Τον αγώνα παρακολούθησαν πολλοί έλληνες που εργάζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ – Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Καλογερόπουλος.


Σχολιάστε εδώ