Κύριε Καραμανλή έχετε τον λόγο…

Καμία αντίρρηση ότι η γυναίκα του, όπως και των άλλων υπουργών και πολιτικών γενικά, δικαιούται να δουλέψει. Με μία προϋπόθεση όμως στην οποία δεν χωράει νερό… Ότι οι εργασίες της δεν θα εμπλέκονται σε χώρους στους οποίους ο σύζυγός της υπουργός έχει εποπτεία και διοικητική αρμοδιότητα μέχρις επιβολής ποινών. Και ως γνωστόν, οι τράπεζες υπάγονται στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, δηλαδή σήμερα στον κ. Αλογοσκούφη, τον σύζυγο.
Από τη στιγμή που η κυρία υπουργού εκπροσωπεί εταιρεία που λειτουργεί για δουλειές της Deutsche Telekom, η οποία πήρε για ένα κομμάτι ψωμί τον ΟΤΕ και όλα τα Βαλκάνια, όπου έχει βάλει πόδι, ποιος, κύριε «τσάρε», δεν θα πει, δεν θα κάνει την κακόπιστη, ας το δεχθούμε προς στιγμήν, σκέψη ότι αυτή η εξάρτηση πιθανόν να έπαιξε ρόλο;
Ισχύει και εδώ, κύριε Αλογοσκούφη, εκείνο που έχει μείνει από την εποχή των Ρωμαίων. «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται»…
Υπάρχουν όμως, όπως αποκαλύπτεται στο σχετικό ρεπορτάζ (ήταν η μεσίτρια της αγοράς κτιρίου από θυγατρική της EUROBANK, την ARCANIA, από την οποία η αμοιβή της κυρίας Αλογοσκούφη ήταν 1.200.000 ευρώ), και άλλες εμπλοκές της κυρίας Αλογοσκούφη που δίνουν λαβές να υποθέσει κανείς από το πιο απλό έως το χειρότερο. Και το πιο απλό (;) είναι ότι μια τράπεζα επιλέγει να συνεργαστεί με την εταιρεία της κυρίας Αλογοσκούφη γιατί ελπίζει ότι θα έχει τη συμπάθεια, τη φιλική κατανόηση του συζύγου. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν ο υπουργός έφερε στη Βουλή χαριστική τροπολογία με την οποία η EUROBANK έπεφτε στα μαλακά, από βαρύτατες ποινές και τεράστια πρόστιμα για τη μεγάλη φοροδιαφυγή που εντόπισε το ΣΔΟΕ με το κόλπο των ομολόγων εξωτερικού.

Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει βαρύ κλίμα για τον κ. Αλογοσκούφη, που ας σημειωθεί ότι ούτε ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ στα 4,5 χρόνια της θητείας του δεν έχει πάρει κατά των κατεχόντων, που να πλήττει τα… βόρεια προάστια.
Ο κ. Αλογοσκούφης δεν δικαιούται να μέμφεται κανέναν και μάλιστα όταν τα στοιχεία είναι αναμφισβήτητα. Ούτε φυσικά τον Καρχιμάκη, επειδή κάνει τη δουλειά του, ως μέλος του Κοινοβουλίου.
Ο κ. Αλογοσκούφης δεν πρέπει να ξεχνά ότι κανένας δεν του επέβαλε να γίνει πολιτικός. Ήξερε επομένως από τη στιγμή που έμπαινε στη Βουλή ότι η πολιτική έχει κόστος… Επομένως δεν του φταίει κανείς… Αν δεν είχε εμπλοκή η γυναίκα του σε συνεργασίες που μυρίζουν διαπλοκή, κανένας δεν θα ασχολιόταν. Τώρα όμως η παραμονή του στη θέση του «τσάρου» είναι δύσκολη… Που την κάνει ακόμη πιο δύσκολη η ακρίβεια που βασανίζει τα νοικοκυριά και η οποία αποτελεί ομολογία αποτυχίας της δικής του πολιτικής.


Σχολιάστε εδώ