Κίνηση ανατροπής Δασκαλόπουλου από τον Mr MIG

Ήθελε και υποστήριξη από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών και τον άσπονδο, πια, πρώην συνεταίρο του Δ. Δασκαλόπουλο, στην αμφιλεγόμενη μεσιτεία του στο ξεπούλημα του ΟΤΕ. Και επειδή η υποστήριξη δεν εκδηλώθηκε, ο Ανδρέας Βγενόπουλος… μάζεψε τις εταιρείες του και έφυγε από τον ΣΕΒ, παίρνοντας οριστικό διαζύγιο από τα μεγάλα επιχειρηματικά τζάκια που τον αντιμετωπίζουν σαν παρείσακτο του συστήματος.
Κάποια σενάρια που φέρουν τον κ. Βγενόπουλο να ετοιμάζει «εναλλακτικό ΣΕΒ» μάλλον δεν ευσταθούν, αφού ελάχιστοι επιχειρηματίες θα επέλεγαν ως εκπρόσωπό τους έναν επικεφαλής ομίλου που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο των ομολόγων, ενώ έχει επιχειρήσει να σύρει δύο πολιτικούς αρχηγούς στα δικαστήρια.
Πάντως η μίνι εξέγερση Βγενόπουλου στον ΣΕΒ φαίνεται να έχει περισσότερο προσωπικά κίνητρα, αφού είναι γνωστό ότι είναι «στα μαχαίρια» με τον κ. Δασκαλόπουλο, τον οποίο κατέβασε από το… τρένο της Vivartia επεισοδιακά, λίγους μήνες μετά την εξαγορά του ομίλου τροφίμων από την MIG. Και όλα δείχνουν ότι ο κ. Βγενόπουλος θα επανέλθει στον ΣΕΒ, αν υπάρξει αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του. Με την έννοια αυτή, η κίνηση Βγενόπουλου ερμηνεύεται
από πολλούς και σαν μια προσπάθεια ανατροπής Δασκαλόπουλου.


Σχολιάστε εδώ