Κάτω στον Πειραιά

Τα έντυπα στον Πειραιά διανέμονται από τον δημοτικό κινηματογράφο «Αττικόν», ενώ υπάρχει πούλμαν που μεταφέρει τους δημότες στον Φλοίσβο, όπου γίνεται η υποβολή των δηλώσεων.
Ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, πάντως, με συνεχή παρέμβασή του επισημαίνει πως δεν μπορεί ολόκληρος Πειραιάς να μην έχει ένα κέντρο υποδοχής δηλώσεων κτηματογράφησης και ζητά να λειτουργήσει ένα τέτοιο μέσα στην πόλη για να μην αναγκάζεται ο κόσμος να χάνει ένα ολόκληρο πρωινό τρέχοντας στην… άλλη άκρη για να δηλώσει το ακίνητό του.
// Η ιστορία με τη διαγραφή Σημίτη «κουτί» του ήρθε τόσο του Π. Φασούλα όσο και του Μ. Μπεντενιώτη. Αν ο Σημίτης δεν εκλεγόταν χωρίς σταυρό στην Α΄ Πειραιά τώρα βουλευτής θα ήταν ο Μ. Μπεντενιώτης! Ο Φασούλας από την πλευρά του θα αισθάνεται πιο άνετα τώρα καθώς θα γνωρίζει ότι η θέση του πλέον στη Βουλή, αν δεν θελήσει να παραμείνει στον δήμο (σ.σ.: κάτι που μέχρι στιγμής πάντως αποκλείεται) είναι περίπου διασφαλισμένη.
Το γεγονός ότι ο Γ. Παπανδρέου «τα έσπασε» με τον Σημίτη λειτούργησε καταλυτικά και προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης των σχέσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον δήμαρχο, οι οποίες είχαν διαταραχθεί μετά τη συμπαράσταση του «ψηλού» στον Βενιζέλο.
Αυτό φάνηκε όλη αυτήν την περίοδο που το επίσημο ΠΑΣΟΚ συνέτρεξε κάθε προσπάθεια του Φασούλα για επίλυση των οικονομικών προβλημάτων του δήμου, αλλά και για την προώθηση των πρωτοβουλιών του για την ολοκλήρωση της λεωφόρου Παπανδρέου κ.λπ.
Μάλιστα, στα πλαίσια αυτά, για τη διάνοιξη δηλαδή της λεωφόρου Παπανδρέου, ο Γ. Παπανδρέου έστειλε στον δήμο για συμπαράσταση πολυμελή αντιπροσωπία με επικεφαλής τον Γιάννη Μαγκριώτη.
Η πρόταση του δήμου είναι να συνεχιστεί η λεωφόρος ως ανισόπεδη πάνω από το κτίριο-γκαράζ του ΗΣΑΠ και να «βγει» στο Σχιστό μέσω των άλλων δρόμων που έχουν γίνει, αλλά και γίνονται στο πλαίσιο του οδικού αυτού άξονα.
// Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης του νεοκλασικού της οδού Κανθάρου και Ηρώων Πολυτεχνείου, στο οποίο θα μεταφερθεί το γραφείο του δημάρχου και κάποιες κρίσιμες για τη λειτουργία του δήμου υπηρεσίες.
Το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο και ο δήμαρχος σχεδιάζει να δώσει έκταση στο θέμα, μια και πιστεύει πως αποτελεί γεγονός θεμελιώδους αξίας και σημασίας για την πόλη.
Με γοργούς ρυθμούς εξάλλου προχωρούν και τα έργα για την αποκατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου. Εντός των ημερών μάλιστα, αναμένεται να τοποθετηθεί στην πλατεία και ο μεγάλος γερανός που θα βοηθήσει αποφασιστικά στη σύντομη ολοκλήρωση του έργου.
// Άρχισε η υλοποίηση της δέσμευσης Αλογοσκούφη για μηδενική παρακράτηση των ΚΑΠ του Δήμου Πειραιά για τους επόμενους 12 μήνες. Ήδη, η σχετική εντολή εστάλη από το υπουργείο Οικονομίας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και όλα δείχνουν ότι οι… εφιάλτες πέρασαν για την πόλη μας.
Αναμένεται τώρα και η συνολική ρύθμιση των χρεών των δήμων προς το Ταμείο με ευεργετικούς όρους, όπως έχει υποσχεθεί ο Γ. Αλογοσκούφης. Μάλιστα στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ θα κάνει έντονη παρέμβαση ο Π. Φασούλας για να πάρει η Ένωση την πιο συμφέρουσα για τους ΟΤΑ θέση στο όλο θέμα.
// Έντονη ήταν η παρουσία του δήμου στη συγκέντρωση της περασμένης Πέμπτης που διοργάνωσε η ΓΣΕΕ διαμαρτυρόμενη για την ακρίβεια.
Η αντιπροσωπία του δήμου ήταν μεγάλη και επικεφαλής της ήταν ο δήμαρχος. Μάλιστα σε μήνυμά του ο Π. Φασούλας με την ευκαιρία της κινητοποίησης υπογράμμισε πως από την αρχή της θητείας του, παρά τα οικονομικά προβλήματα που έχει ο δήμος, δεν αύξησε καθόλου τα δημοτικά τέλη στον Πειραιά ακριβώς για να μην «πνίξει» τα νοικοκυριά της πόλης.
// Αυτό που γίνεται κάθε μέρα στην παραλία Μοσχάτου στον χώρο των Ολυμπιακών Ακινήτων δίπλα στο μπιτς βόλεϊ δεν έχει προηγούμενο. Εκατοντάδες τσιγγάνοι έχουν… στρατοπεδεύσει εκεί και έχουν δημιουργήσει το δικό τους «γκέτο». Δεν θα ενοχλούσε κανέναν το γεγονός, αν ολόκληρη η περιοχή της παραλίας μέχρι το Μοσχάτο και τις Τζιτζιφιές δεν μύριζε… αποχωρητήριο και καμένο λάστιχο.
Οι τσιγγάνοι για να παίρνουν τον χαλκό καίνε τα καλώδια και δημιουργούν αφόρητη κατάσταση, αφού ο πυκνός μαύρος καπνός «πνίγει» τους κατοίκους της γύρω περιοχής. Πολλές διαμαρτυρίες έχουν γίνει και πολλές φορές έχει παρέμβει η Αστυνομία. Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο!
Οι κάτοικοι στο Μοσχάτο και στο Φάληρο ζουν σε μια απέραντη καταχνιά χωρίς λόγο και μάλλον λύση στο πρόβλημά τους δεν φαίνεται να υπάρχει. Λέγεται πως η περιοχή ήταν μαντρωμένη, αλλά ο δήμαρχος Μοσχάτου γκρέμισε τις περιφράξεις για να απελευθερωθεί ο χώρος υπέρ των δημοτών του. Μόνο που αντί να ευνοηθούν οι δημότες από αυτήν τη δουλειά, επωφελήθηκαν οι τσιγγάνοι που έστησαν μια… τενεκεδούπολη στο κεντρικότερο σημείο της παραλίας. Επειδή η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και η ζωή των περιοίκων έχει γίνει εφιαλτική, ενώνουμε και εμείς τη φωνή μας μαζί τους με την ελπίδα ότι κάποιος θα βρεθεί να δώσει ένα τέλος σε αυτήν την περιπέτεια…
// Ο εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού «Ώρα Πειραιά» Κυριάκος Μανωλάκος σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα οικονομικά του δήμου τονίζει πως η δημοτική αρχή Φασούλα από 1/1/2007 μέχρι 12/6/2008, δηλαδή σε διάστημα 18 μηνών, έχει πάρει δάνεια ύψους 16.740.124 ευρώ και έχει πληρώσει 6.297.446,54 ευρώ. Το καθαρό δηλαδή «φέσι» στον δήμο, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ανέρχεται σε 10.442.677 ευρώ.
Σίγουρα τα στοιχεία του κ. Μανωλάκου, που είναι από τους πιο δραστήριους στο ΔΣ, είναι έγκυρα γιατί επικαλείται έγγραφο της Ταμειακής Υπηρεσίας, ωστόσο ουσιαστικά επιβεβαιώνει αυτό που έχει πει ο Φασούλας καταγγέλλοντας το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων! Δηλαδή ότι ο ίδιος πλήρωσε μέσα σε 6 μήνες για τοκοχρεωλύσια λίγο λιγότερα απ’ όσα πλήρωσε ο Αγραπίδης σε 8 χρόνια! Και κάτι ακόμα. Συγχαρητήρια στον κ. Μανωλάκο για τη νέα του θέση.

// Ο δήμαρχος Δραπετσώνας κ. Χρυσός γκρέμισε αυθαίρετα ακίνητο κατάστημα εκ της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 143! Το κατάστημα ήταν 35 τ.μ. και ανήκε κατά 50% στην εταιρεία ΜΕΛΕΚ Τεχνική Επενδυτική Ακινήτων ΑΕ με έδρα τον Πειραιά! Υπάλληλος της εταιρείας που πήγε να μετρήσει το ακίνητο βρήκε στάχτη και χώμα! Τώρα μάλλον θα πληρώσει την απίθανη αυθαιρεσία του… χρυσή ο κ. Χρυσός!
// Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο Δήμος Νίκαιας στην πλατεία Δημοκρατίας (Κρήνης) με αφορμή την καταδικαστική απόφαση κατά του δημάρχου της πόλης, στελεχών της δημοτικής αρχής και εργαζομένων γιατί απενεργοποίησαν κεραία κινητής τηλεφωνίας σε πολυκατοικία επί της οδού Ανωγείων 24 στη Νίκαια.
Ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επισήμανε μεταξύ άλλων: «Η δικαστική απόφαση έρχεται σε μια περίοδο που το κέρδος των πολυεθνικών δεν υπολογίζει την υγεία του λαού και την προστασία του περιβάλλοντος, έχοντας ουσιαστικά διαμορφώσει ένα νομικό πλαίσιο που διευκολύνει τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να στήνουν κεραίες όπου και όποτε θέλουν. Σ’ αυτό το νομικό πλαίσιο που ποινικοποιεί την πολιτική δράση ο λαός της Νίκαιας και η δημοτική αρχή αντιδρούν. Η δικαστική τρομοκρατία που παραμερίζει τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων δεν θα περάσει».
// Για μία ακόμα φορά ο Δήμος Κορυδαλλού διοργανώνει γιορτή βιβλίου. Στην πλατεία Αγίου Γεωργίου δέκα περίπτερα από τα βιβλιοπωλεία της πόλης, με χιλιάδες τίτλους όλων των ειδών, περιμένουν όλους μας να διαλέξουμε, να γνωρίσουμε και να απολαύσουμε τη γεύση της ανάγνωσης. Τα επίσημα εγκαίνια της φετινής Γιορτής Βιβλίου, τη Δευτέρα 23 Ιουνίου, στις 8.30 μ.μ., θα τα τιμήσει με την παρουσία της η αγαπημένη σύντροφος των εφηβικών μας χρόνων Άλκη Ζέη. Ταυτόχρονα, από τις 19 έως τις 24 Ιουνίου στο περίπτερο του πνευματικού κέντρου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον συγγραφέα του «Γιούγκερμαν» και του «Δέκα», Μανώλη Καραγάτση, μέσα από έκθεση-ταμπλό με φωτογραφίες και εργογραφικά στοιχεία του συγγραφέα, ανάγνωση επετειακών λευκωμάτων, ενώ θα προβληθεί και ντοκιμαντέρ του Τάσου Ψαρρά.
// Η Κίνηση Εθελοντών SCI-Hellas ενεργοποιείται στον Δήμο Δραπετσώνας και υλοποιεί πρόγραμμα στην περιοχή με τίτλο: «Γεφυρώνοντας τη διαφορά». Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης με την ενεργό συμμετοχή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο (ΕΚΤ). Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε άτομα νεαρής ηλικίας και έχει στόχο να διαδώσει τον εθελοντισμό και να ενισχύσει την απασχόληση της τοπικής κοινωνίας.
// Τα «βρήκαν» άραγε ο Αγραπίδης με τον νεαρό διαμερισματικό σύμβουλο με τον οποίο είχαν διαταραχθεί σε επικίνδυνο βαθμό οι σχέσεις τους προεκλογικά; Γιατί κάτι τέτοιο ακούγεται στον Πειραιά…
// Μια αξιόλογη πρωτοβουλία πήρε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) Γιώργος Δαβάκης. Συγκεκριμένα υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον πρόεδρο του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού κ. Γιαννόπουλο, προκειμένου να ιδρυθεί στο ΚΕΑΤ στην Καλλιθέα ιατρείο οφθαλμολογικό, παθολογικό και ορθοπεδικό για να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα υγείας που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν τα παιδιά και οι νέοι που συνοδεύονται ή φιλοξενούνται στο ΚΕΑΤ.
Στο μνημόνιο αναφέρεται επίσης ότι οι προερχόμενοι από το ΚΕΑΤ ασθενείς θα έχουν προτεραιότητα στο νοσοκομείο και θα γίνονται δεκτοί, είτε εφημερεύει είτε όχι. Πρόκειται για μια πραγματικά πολύ ουσιαστική ενέργεια που βοηθάει τα άτομα που έχουν προβλήματα όρασης και αποδεικνύει ότι υπάρχουν κάποιοι που πραγματικά νοιάζονται γι’ αυτά.
// Η κ. Ρούμπου ανέλαβε γενική διευθύντρια δημοτικών υπηρεσιών στον Δήμο Πειραιά. Σύζυγός της είναι ο γενικός διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών Ηλίας Μιχαλολιάκος. Κάτι που σημαίνει ότι ένα ανδρόγυνο βρίσκεται στο υψηλότερο σκαλοπάτι της διοίκησης ενός δήμου, που οπωσδήποτε αποτελεί μάλλον πρωτοφανή περίπτωση στα χρονικά της αυτοδιοίκησης. Μία περίπτωση που ίσως αξίζει να… απασχολήσει το βιβλίο Γκίνες…


Σχολιάστε εδώ