ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

«Αν ο Καραμανλής ήθελε να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει παρά να κάνει μία μόνο κίνηση». Και προσέθετε: «Στις εκλογές του 2010 για την Προεδρία της Δημοκρατίας να προτείνει τον Κ. Σημίτη»! Όπως εξηγούσε ο εν λόγω υπουργός, τότε ο Γ. Παπανδρέου θα έχει δύο εναλλακτικές λύσεις: Είτε να συμφωνήσει στην υποψηφιότητα Σημίτη, παρατείνοντας κι άλλο την κυβερνητική θητεία της Ν. Δημοκρατίας. Είτε να διαφωνήσει και να προκαλέσει οριστική ρήξη στο εσωτερικό του Κινήματος. Ωραία η θεωρία, δεν λέω, πλην όμως έχει δύο αδύνατα σημεία: Αντιμετωπίζει ως δεδομένα δύο πράγματα που δεν είναι σίγουρα. Πρώτον, ότι το 2010 θα εξακολουθεί να είναι αρχηγός ο Γ. Παπανδρέου, και δεύτερον, ότι δεν θα έχει ήδη… διασπασθεί το ΠΑΣΟΚ!
oΟΥΤΩΣ ή άλλως πάντως, στο Μαξίμου παρακολουθούν με ζωηρό ενδιαφέρον αυτό το θερινό σίριαλ στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κι όταν «δεν τρίβουν τα χέρια τους» από χαρά (σκοτώνονται αυτοί, τη γλιτώνουμε εμείς, σου λέει…), κάνουν βαθύτερες σκέψεις. Σε συνομιλία με στενούς συνεργάτες του ο κ. Καραμανλής δεν έκρυβε την έκπληξή του για τη στάση που τήρησαν τα περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έναντι του Κ. Σημίτη. «Με εκείνον αρχηγό κέρδισαν δύο εκλογές, ήταν οκτώ χρόνια κυβέρνηση και κανείς δεν βγήκε δημόσια να τον στηρίξει μετά τη διαγραφή του», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά. Παραμένει αδιευκρίνιστο αν η έκπληξη του κ. Καραμανλή είναι προϊόν της… συμπάθειας που τρέφει για τον κ. Σημίτη ή απορρέει από την αγωνία για την τύχη που επιφυλάσσει η ζωή στους πρώην πρωθυπουργούς!
oΜΠΟΡΕΙ η υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Γ. Μυλωνά κα διατηρείται -σκοπίμως- στη… σκιά της επικαιρότητας, σας διαβεβαιώνω ωστόσο ότι εξακολουθεί να… ταράζει τα όνειρα κυβερνητικών στελεχών και κρατικών αξιωματούχων. Στο υπουργείο Δημ. Τάξης επικρατεί αγωνία για την έκβαση της υπόθεσης, αν και σύμφωνα με απόλυτα έγκυρη πηγή όλα είναι υπό παρακολούθηση και όλη η ιστορία έχει οικονομικά αίτια… Το ευχάριστο είναι ότι ο απαχθείς πρόεδρος των Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας είναι καλά.
oΔΥΟ χρόνια τώρα στο υπουργείο Εξωτερικών ο… καημός της Ντόρας ήταν ότι δεν είχε μεγάλα περιθώρια για τα συνήθη ρουσφέτια. Ξέρετε, αυτά που δημιουργούν πελατεία, φέρνουν ψήφους κ.λπ. Ήρθε η ώρα όμως να ανταμειφθεί η υπομονή της. Όπου να ‘ναι θα προκηρύξει διαγωνισμό για την πρόσληψη 470 υπαλλήλων για τη Μεταφραστική Υπηρεσία. Παράγοντες του υπουργείου διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι οι διαδικασίες θα είναι αξιοκρατικές και όσοι προσληφθούν θα έχουν αυξημένα προσόντα. Συμφωνώ: Θα είναι… ρουσφέτια επιπέδου!


Σχολιάστε εδώ