Διάδρομοι και Ψίθυροι

4Μια και ο λόγος για την 3Ε, η τρομακτική υποχώρηση της τιμής κατά σχεδόν 28 ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε δύο ημέρες δεν θα μπορούσε να μην κινήσει το ενδιαφέρον πολλών θεσμικών αλλά και αναλυτών. Προσέξτε όμως: παρά τα όσα διαδραματίστηκαν -ή και ακριβώς εξαιτίας αυτών- αρκετοί θεωρούν πως τώρα είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να τοποθετηθεί κανείς στο χαρτί. Κάτι που επισήμως δηλώνουν και οι αναλυτές της UBS, οι οποίοι κατέβασαν μεν κατά 9 ευρώ την τιμή, αλλά επισημαίνουν πως ο τίτλος πλέον είναι «αγοραστική ευκαιρία».
4Μέσα στη γενικότερη καχεξία της αγοράς μας δεν μπορεί παρά να ξεχωρίσει κανείς τη συνεχιζόμενη σταθερή πορεία ορισμένων κλάδων. Κι αν για τον κλάδο των εταιρειών Αναψυχής μπορεί να ισχυριστεί κάποιος πως επωφελείται της… εποχικότητας, προφανώς δεν ισχύει κάτι ανάλογο για τον κλάδο των Ασφαλειών. Είπαμε όμως πως τις ασφαλιστικές πολύς κόσμος τις είχε ξεχάσει. Μάλλον ήρθε η ώρα να τις ξαναθυμηθούμε σιγά σιγά…
4ΟΠΑΠ: Μια μετοχή για το… καλοκαίρι; Ή τουλάχιστον θα μπορούσε να είναι τέτοια, καθώς η διοίκηση έδωσε στοιχεία για τις επεκτατικές κινήσεις εκτός τειχών (Τουρκία;) αλλά και για τη νέα οργάνωση του ομίλου που συνάδει προς τα ευρωπαϊκά πρότυπα κατά πολύ περισσότερο σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.
4Ακτοπλοΐα: τα έχουμε πει πολλές φορές. Είναι -αναλογικά- ο κλάδος με την πιο έντονη κινητικότητα τα τελευταία χρόνια. Το νέο επεισόδιο έχει να κάνει με τα σενάρια περί συνεργασίας Μινωικών Γραμμών και Blue Star. Οψόμεθα για τη συνέχεια…
4Φουρλής: Αγαπημένη μετοχή για μια πληθώρα οίκων (εσωτερικού και εξωτερικού) και με τον… αέρα των ΙΚΕΑ να κρατάει ψηλά τις προσδοκίες. Τώρα είναι η HSBC που δίνει σύσταση για τον τίτλο και τιμή στόχο τα 32,50 ευρώ.
4Yalco: Come back story; Θα δείξει το άμεσο μέλλον, πάντως ήδη η εταιρεία φαίνεται πως ανατρέπει την αρνητική εικόνα του πρώτου τριμήνου της τρέχουσας χρονιάς όπως τουλάχιστον λένε οι εκτιμήσεις της διοίκησης, ενώ ανακοινώθηκε πως θα ανοίξει -μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου- το δεύτερο στη σειρά κατάστημα Habitat στη Γλυφάδα.
4ΟΤΕ: Προκάλεσε ερωτήματα αλλά και σενάρια η επίδοση του τίτλου μεσοβδόμαδα. Με αποκορύφωμα στη συνεδρίαση της Τετάρτης, όταν «γύρισε» από το -1% στο +2% περίπου στο κλείσιμο με μαζικές αγορές. Αγορές που τελικώς αποδόθηκαν σε fund του εξωτερικού που και παλαιότερα είχε «φορτώσει» ΟΤΕ, πριν από την τελική ανακοίνωση της συμφωνίας του Δημοσίου με την Deutsche Telekom.


Σχολιάστε εδώ