Για να φάνε τον Ομπάμα σχεδιάζουν επίθεση κατά του Ιραν!

Θα ακολουθήσουν την ίδια ακριβώς πατέντα που εφάρμοσαν πριν από πέντε χρόνια στην περίπτωση του πολέμου στο Ιράκ. Αυτό υποστηρίζουν ειδήμονες της κατάστασης. Και συνέχιζουν: Το ιδανικό θα ήταν να άρχιζαν την επίθεση οι ΗΠΑ, αλλά θα επρόκειτο για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους παραμονές των εκλογών. Έτσι τα γεράκια του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, με πρώτο και καλύτερο τον Τζων Μακέιν, που δεν στέκεται καλά στα μυαλά του, απεφάσισαν να επιτεθεί πρώτα το Ισραήλ και στη συνέχεια να μπουν στον πολεμικό χορό οι Ηνωμένες Πολιτείες προς υπεράσπισή του. Δεν πρόκειται για σενάριο, αλλά για βρώμικο σχέδιο που βρίσκεται σε άγρια εξέλιξη. Οποιαδήποτε αμερικανική ανάμιξη σε μια τέτοια περιπέτεια θα αποτελούσε πολιτικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους 4 μόνο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές. Ο κ. Μπους έχει πλήρη επίγνωση του τεκταινομένου σχεδίου. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε η ήττα του δημοφιλούς Μπαράκ Ομπάμα θεωρείται σίγουρη και από πρώτο χέρι.
Σε όλα τα παραπάνω ήρθε προς επιβεβαίωση και το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα (20/6/08) της έγκριτης αμερικανικής εφημερίδας «Νιου Γιορκ Τάιμς», η οποία απεκάλυψε το εξής εξωφρενικό, που μπλέκει και παγιδεύει την Ελλάδα: «Περισσότερα από 100 ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα F-16 και F-15 πήραν μέρος σε στρατιωτική άσκηση, που έλαβε χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο και πάνω από την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου, δήλωσαν αμερικανοί επίσημοι!» Όλο το δημοσίευμα βρίθει πληροφοριών για ολόκληρη την επιχείρηση. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης Τύπου, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο εκπρόσωπος Σαν Μακόμαρκ, παρά τον καταιγισμό δεκάδων ερωτήσεων, όπως ρίξει περισσότερο φως σ’ όλη αυτήν την ιστορία, αρνήθηκε επίμονα μέχρι τέλους, λέγοντας πως όλες οι ερωτήσεις είναι υποθετικές, δεν τις σχολιάζει και για περισσότερες λεπτομέρειες υπέδειξε στους ενδιαφερομένους να αποταθούν στις ελληνικές και ισραηλινές αρχές. Στην ερώτηση αν οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν οποιαδήποτε ανάμιξη, απάντησε αρνητικά. Στην ερώτηση ότι από τη στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση διπλωματική λύση του προβλήματος του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν και, ως εκ τούτου, αν θα μπορούσε να καταγγείλει τέτοιου είδους στρατιωτική άσκηση, και πάλι αρνήθηκε, λέγοντας ότι πρόκειται για υποθετική ερώτηση και δεν το σχολιάζει.
Τέλος, έγκυροι αμερικανικοί πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι η κυβέρνηση Καραμανλή έκανε τεράστιο ολίσθημα με το να συμμετάσχει η Ελλάδα σε μια τέτοια προκλητική ισραηλινή άσκηση, με τη χρήση μάλιστα και του ελληνικού εναέριου χώρου. Αναμφισβήτητα έχει παγιδευθεί, με αποτέλεσμα να πληρώσει ακριβά το πολιτικό κόστος και ίσως να στοιχίσει και την απομάκρυνσή της από την εξουσία. Μια τέτοια εξέλιξη θα έφερνε στην αρχηγία του κόμματος συγκριμένη πολιτική προσωπικότητα της Νέας Δημοκρατίας που επιδιώκει τα μέγιστα για τέτοια εξέλιξη και η οποία είναι πασίγνωστη για τους άριστους δεσμούς της τόσο με τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και με το Ισραήλ, οπότε θα καταστήσει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι, σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη, όπου το φάσμα του πολέμου πλανάται απειλητικά στα δυτικά Βαλκάνια, με στόχο και τα ελληνικά βόρεια σύνορα.


Σχολιάστε εδώ