Βαρύ το κλίμα για τον Κυριάκο

Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους επισημαίνουν ότι αντί για το σκάνδαλο με τις «μίζες» να απολογείται το ΠΑΣΟΚ, που επί των ημερών του έγιναν όλες οι συμφωνίες για προμήθειες από τη γερμανική εταιρεία, εκείνη που εμφανίζεται εκτεθειμένη είναι η Νέα Δημοκρατία. Κι αυτό λόγω της δημοσιοποίησης των αγορών με… ευνοϊκούς όρους του κ. Μητσοτάκη από τη Ζήμενς. Παράλληλα, βουλευτές της παράταξης υπογραμμίζουν ότι ακόμη κι αν δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στην όλη υπόθεση, κανείς ή σχεδόν κανείς πολίτης σ’ αυτή τη χώρα δεν θα το πιστέψει λόγω της… προϊστορίας που «συνοδεύει» την ευρύτερη οικογένεια Μητσοτάκη. Δεν περνά απαρατήρητο επίσης ότι παρότι έχουν περάσει αρκετές ημέρες από την ανακίνηση του θέματος, συνεχίζουν να υπάρχουν επικριτικές αναφορές (και σκίτσα) στις εφημερίδες για τους χειρισμούς του Κυριάκου. Κάτι που ζημιώνει την κυβέρνηση και ενισχύει την εντύπωση που διαμορφώνεται στην κοινή γνώμη ότι «όλοι ίδιοι είναι».
Έντονη δυσφορία εκφράζεται από βουλευτές και για την… ευνοϊκή μεταχείριση που έχει ο Κυρ. Μητσοτάκης από την ηγεσία της παράταξης και συγκεκριμένα από τον Κ. Καραμανλή. «Αν δεν ήταν γιος του πρώην πρωθυπουργού, θα είχε σίγουρα υποστεί τις προβλεπόμενες κυρώσεις. Θα είχε τεθεί τουλάχιστον εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας», σημειώνουν χαρακτηριστικά, ενώ άλλοι τονίζουν ότι δεν μπορεί να διαγράφεται ο Βαγγέλης Πολύζος για μία-δύο λέξεις που είπε και να μην έχει ακόμη διαγραφεί ο Κυριάκος.
Ορισμένοι εξ αυτών των βουλευτών έχουν μεταφέρει τη δυσφορία τους και στο Μέγαρο Μαξίμου, από όπου η απάντηση που πήραν ήταν ότι οι εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης ήταν φαινομενικά τουλάχιστον «πειστικές», διαφορετικά θα ήταν άλλη η αντίδραση του πρωθυπουργού. Τα ίδια πάνω-κάτω που είπε κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο πρες-ρουμ. Οι βουλευτές δεν ικανοποιήθηκαν από τις απαντήσεις του Μαξίμου, καθώς εκτιμούν ότι ο κ. Καραμανλής δεν πήρε μέτρα κατά του Κυριάκου, διότι αυτό θα σήμαινε σύγκρουση με την ευρύτερη οικογένεια και μια τέτοια κρίση είναι το τελευταίο που θα ήθελαν στην κυβέρνηση.
Εκείνο που είναι βέβαιο, αυτή τη στιγμή, είναι ότι μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τις αγορές από τη Ζήμενς κάηκαν τα… όνειρα του Κυριάκου για μια θέση στην κυβέρνηση στον πρώτο ανασχηματισμό. Τουλάχιστον αυτή η αίσθηση προκύπτει από τις συνομιλίες συνεργατών του πρωθυπουργού με δημοσιογράφους. Είναι κοινό μυστικό ότι μέχρι πρότινος ο κ. Μητσοτάκης έκανε προθέρμανση, για να αναλάβει το υπό ίδρυση αυτόνομο υπουργείο Περιβάλλοντος.


Σχολιάστε εδώ