ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ Ο ALPHA!

Θέση του τηλεοπτικού σταθμού είναι πως είναι αδύνατο δύο σταθμοί που έχουν περίπου το 33% της τηλεθέασης να συγκεντρώνουν το 60% της διαφημιστικής δαπάνης. Ο Alpha θέλει να διερευνήσει αν στην ελληνική τηλεοπτική αγορά υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός με τη συμμετοχή των Mega και ΑΝΤ1, σε συνεργασία με μεγάλα διαφημιστικά δίκτυα, παραρτήματα μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών. Άμεσα συνδεόμενο ζήτημα είναι ο τρόπος μέτρησης της τηλεθέασης στην Ελλάδα. Από τον σταθμό υπενθυμίζουν πως η ανάκριση για τα στελέχη της AGB είναι σε εξέλιξη και θεωρούν πως παρά το γεγονός ότι ο Alpha φέτος συγκέντρωσε, λόγω Λαζόπουλου, υψηλά ποσοστά, υπάρχει σοβαρό ζήτημα συνολικά στον τρόπο διενέργειας της έρευνας παρά τα θετικά πορίσματα της Επιτροπής Έρευνας Ελέγχου Τηλεθέασης, τα οποία ωστόσο επισημαίνουν ορισμένα αξιοσημείωτα γεγονότα, όπως για παράδειγμα επί 16 ώρες καθημερινή τηλεθέαση 3 ατόμων για 7 ως 9 μήνες… Στην Κάντζα έλεγαν χαρακτηριστικά πως είναι διατεθειμένοι να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τα συμφέροντα του καναλιού.
Οι επόμενες 8 ημέρες είναι κρίσιμες για τη μορφή, το περιεχόμενο και την παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων. Στόχος των στελεχών του καναλιού είναι ως το τέλος του μήνα να έχουν καταλήξει σε νέο δελτίο, από το περιεχόμενο του οποίου θα εξαρτηθεί και το ποιος θα το παρουσιάζει. Δηλαδή θα κριθεί αν μπορεί να το υπηρετήσει η Έλλη Στάη ή κάποιο άλλο πρόσωπο, εντός ή εκτός του καναλιού. Ταυτόχρονα, εξετάζονται διάφορα σενάρια και για την πρωινή ενημερωτική ζώνη.
Τέλος, τα ίδια στελέχη διαψεύδουν τις πληροφορίες για επαφή των κυρίων Κοντομηνά και Βγενόπουλου για τον Alpha, λέγοντας πως δεν υπήρξε καμία τέτοια συνάντηση του ιδιοκτήτη του Alpha και του Α. Βγενόπουλου, του οποίου ο όμιλος είναι ίσως ο μεγαλύτερος διαφημιζόμενος στην Ελλάδα. Επίσης, δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες περί συμφωνίας τις επόμενες ημέρες μεταβίβασης μετοχών του Alpha στο RTL και μάλιστα πλειοψηφικού ποσοστού. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως η συμφωνία θα κλείσει τον Σεπτέμβριο, αν και άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για επίσπευση των διαδικασιών και για απόκτηση του 51% του ομίλου. Ο ίδιος ο Δ. Κοντομηνάς όμως έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να παραχωρήσει τον έλεγχο του Alpha.


Σχολιάστε εδώ