Αμφισβητεί τον Σαρτζετάκη ο Μητσοτάκης!

ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του ο κ. Μητσοτάκης αμφισβητεί όσα λέει ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζει τον ισχυρισμό του αυτό ανακριβή, υπερασπίζεται -όπως λέει- τον αδικούμενο ιδρυτή της ΝΔ Κ. Καραμανλή και σημειώνει ότι είχε δηλώσει ότι η αντίθεσή του δεν είναι προσωπική, αλλά καθαρά θεσμική, ότι είχε αυτονόητο χρέος να σταθεί στο πλευρό του αδικούμενου ιδρυτή της ΝΔ, καθώς και ότι την απόφαση να μην αναγνωρίσει την εκλογή Σαρτζετάκη την πήρε μόνος τους…
Ολόκληρη η επιστολή του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Κύριε Διευθυντά,
Είναι φυσικό ο κ. Χρ. Σαρτζετάκης να βρίσκει τα της εκλογής του ως Προέδρου της Δημοκρατίας και όσα προηγήθηκαν, από πάσης πλευράς -ηθικής, πολιτικής και συνταγματικής- άψογα. Δεν είναι στις προθέσεις μου να μπω σήμερα στη συζήτηση που αφορά σε ένα πραγματικά ενδιαφέρον κεφάλαιο της πρόσφατης ιστορίας μας. Αρκούμαι στη δήλωση ότι διατηρώ στο ακέραιο την άποψη που εν συντομία διατύπωσα στη συνέντευξη που έδωσα στον κ. Γ. Τζαννετάκο. Θεωρώ όμως απόλυτα αναγκαίο να επανορθώσω, χωρίς καμία καθυστέρηση, μια κραυγαλέα ανακρίβεια, η οποία με αφορά προσωπικά.
Ο ισχυρισμός του κ. Χρ. Σαρτζετάκη ότι όταν τον επισκέφθηκα μετά τις εκλογές της 2ας Ιουνίου 1985 για να του ανακοινώσω ότι η Νέα Δημοκρατία θέτει τέρμα στην αμφισβήτηση και τον “αναγνωρίζει”, δήθεν του δήλωσα ότι “η μέχρι τότε έναντί του πολιτική του κόμματός μου δεν είχε την έγκρισή μου, ήτο ξένη προς εμέ, από άλλους επεβλήθη και ότι εγώ δεν ήμουν αντίθετος προς την εκλογή του”, είναι παντελώς ανακριβής.
Η πραγματικότητα είναι ότι του δήλωσα ότι η αντίθεση προς την εκλογή του ήταν καθαρά θεσμική, δεν είχε προσωπικό χαρακτήρα και ότι δεν είχα προσωπικά τίποτα μαζί του. Του προσέθεσα, πέραν αυτού, ότι είχα αυτονόητο ηθικό χρέος, ως νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, να σταθώ στο πλευρό του αδικούμενου ιδρυτού της. Την απόφαση να μην αναγνωρίσω την εκλογή, όπως άλλωστε και την απόφαση να θέσω ενώπιον του λαού το θέμα, την πήρα μόνος και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Κανείς δεν επενέβη και χρέος μου είναι να τονίσω ότι ο Κ. Καραμανλής όχι μόνο δεν το ζήτησε, αλλά ποτέ δεν μου μίλησε για το θέμα αυτό.
Με τιμή
Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης»


Σχολιάστε εδώ