Τον «έκαψε» ο Μάκης

Ολόκληρη η κατάθεση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, που στην κυριολεξία «καίει τον Θέμο», είναι η ακόλουθη:

Ερώτηση: Τι γνωρίζετε για τον αν ζήτησε αντάλλαγμα και ποιο ήταν αυτό ο κ. Αναστασιάδης όταν παρέδωσε το DVD στον κ. Ανδριανό;

Απάντηση: Θεωρώ ότι το αντάλλαγμα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι σαφές διότι ενώ αγνοούσα παντελώς τη συναλλαγή του με την κ. Τσέκου και τον κ. Νικολουτσόπουλο εγνώριζα ότι ερευνάται για την υπόθεση των 5.500.000 ευρώ, τα οποία είχε καταθέσει στη γαλλική τράπεζα BNP στο Κολωνάκι. Την επίμαχη λοιπόν περίοδο που φέρεται ότι διακινείτο το υλικό του DVD προς το Μέγαρο Μαξίμου και τον σύμβουλο του πρωθυπουργού κ. Ανδριανό εγώ τον πίεζα ασφυκτικά να αποκαλύψει την πηγή της χρηματοδότησης αυτής. Μάρτυρές μου ο εκδότης Γιώργος Κουρής, και ο δικηγόρος Γιώργος Αγιοστρατίτης, οι οποίοι με παρακαλούσαν καθημερινά να μη δώσω δημοσιότητα στο θέμα για να μη διαλυθεί η εφημερίδα. Μου είχε μάλιστα υποσχεθεί ο κ. Αναστασιάδης ότι στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα έδινε στην ελεγκτική αρχή ΥΠΕΕ όλα τα στοιχεία προκειμένου να φανεί ότι επρόκειτο περί ενός υγιούς δανεισμού από φίλους του επιχειρηματίες και όχι περί μαύρων χρημάτων.

Στην ερώτησή μου γιατί δεν μου λέει τα ονόματα των επιχειρηματιών για τα οποία τον πίεζα δύο μήνες τουλάχιστον με την απειλή ότι θα τα δημοσιοποιήσω στην πλατεία Συντάγματος κι ότι για μένα η εφημερίδα δεν είχε κανένα ενδιαφέρον εφόσον ο συνεταίρος μου τα έπαιρνε μαύρα από επιχειρηματίες εκβιάζοντας ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, με εκλιπαρούσε να κάνω υπομονή επιχειρηματολογώντας ότι είμαι οξύθυμος κι ότι σε μία κρίση του θυμού μου θα μπορούσα να εκθέσω τους φίλους του επιχειρηματίες. Δεν έχω λοιπόν καμία αμφιβολία ότι ο άνθρωπος αυτός κατέφυγε στην ευθεία συναλλαγή με το πρωθυπουργικό περιβάλλον για να καλύψει το ποσόν των 5.500.000 ευρώ από τον έλεγχο της ΥΠΕΕ και ταυτόχρονα να αποφύγει και τον δικό μου εταιρικό και δημοσιογραφικό έλεγχο.

Όταν για τελευταία φορά φεύγοντας από την εφημερίδα στις 13 ή 14 Ιανουαρίου 2008 γύρισα και του είπε «τώρα κατάλαβα τι έχει γίνει και για ποιο λόγο κατέφυγες στο Μέγαρο Μαξίμου κι έγραφες για τον Καραμανλή τα καλύτερα λόγια για να καλύψεις τα 5.500.000», για άλλη μια φορά με κοίταξε αμήχανος χωρίς να μπορέσει να ψελλίσει ούτε μισή κουβέντα. Παρών στη συνομιλία αυτή ήταν ο Γιώργος Αγιοστρατίτης, τον οποίον μάλιστα είχε καλέσει, την ώρα που κατέθετε ο Ανδριανός στον Ανακριτή για δεύτερη φορά, ως νομικός σύμβουλος για να συντάξουν μια ανακοίνωση με την οποία λίγο πολύ οι εργαζόμενοι στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ θα υποστήριζαν ότι οι σκοτεινές δυνάμεις των μυστικών υπηρεσιών διά στόματος Ανδριανού έδιδαν το δικό του όνομα ως κομιστή προκειμένου να πλήξουν την εφημερίδα.

Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και φεύγοντας τους είπα ότι τα υπόλοιπα θα τα ακούσετε από την τηλεόραση, όπως και έγινε.

Ερώτηση: Γνωρίζετε αν ο κ. Αναστασιάδης είδε το DVD που έφερε η κ. Τσέκου στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ μαζί με τον κ. Νικολουτσόπουλο;

Απάντηση: Αφού επανειλημμένως με είχε διαβεβαιώσει ότι δεν το είδε ποτέ, στο τέλος αναγκάστηκε να παραδεχτεί (αγνοώ αν αυτό είναι το αληθές, αν δηλαδή αυτή τη μέθοδο ακολούθησε) ότι πήγε η κ. Τσέκου εκεί με ένα λάπτοπ όπου από την οθόνη του παρακολούθησε όσα περιείχε το DVD.


Σχολιάστε εδώ