Τέλος καλό, όλα καλά στο λιμάνι…

Όλα αυτά αποφεύχθηκαν μετά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή το μεσημέρι ο Π. Φασούλας με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη. Κατά τη συνάντηση, ο υπουργός τόνισε μεν ότι κάποτε οι δήμοι θα πρέπει να μάθουν να ξεπληρώνουν τα χρέη τους, αλλά αναγνώρισε ότι η τακτική του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων να παρακρατά ολόκληρο το ποσόν των ΚΑΠ που αναλογούν στον Δήμο Πειραιά από την αρχή του χρόνου ήταν υπερβολική και δημιούργησε φαινόμενα οικονομικής ασφυξίας στον δήμο.

Έτσι δεσμεύθηκε να μη γίνουν για τους επόμενους 12 μήνες άλλες παρακρατήσεις πόρων από τους ΚΑΠ στον Δήμο Πειραιά, ενώ ανακοίνωσε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα ετοιμάσει νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει τις οικονομικές εκκρεμότητες των δήμων προς το Δημόσιο, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

Μετά την τοποθέτηση αυτή του υπουργού Οικονομίας, ο Π. Φασούλας γύρισε στον Πειραιά και σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ανακοίνωσε την αναστολή των κινητοποιήσεων.

Είπε δε πως δεν χρειάζεται να φτάνουν οι δήμοι στα άκρα για να διεκδικούν το δίκιο τους, αλλά επεσήμανε πως αν ξαναβρεθεί σε παρόμοιο σημείο «πνιγμού» η πόλη, δεν θα διστάσει να το ξανακάνει!
Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν για τα οικονομικά του δήμου, που πλέον θα μπορέσει να λειτουργήσει απερίσπαστα ώστε να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα της πόλης.

Αυτά, όπως έχει χιλιοειπωθεί, είναι η καθαριότητα και το κυκλοφοριακό. Ο Πειραιάς υποφέρει στον τομέα της καθαριότητας και των δρόμων. Κι αν το πρώτο μπορεί να αντιμετωπιστεί είτε με προσλήψεις είτε με προμήθεια κι άλλων οχημάτων, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, πέραν αυτών που πρόσφατα παραλήφθηκαν, το δεύτερο δεν μπορεί να λυθεί από τον δήμο. Χρειάζεται πολιτική βούληση και κοινός νους. Όπως είπε ο δήμαρχος κατά τη συνέντευξη, ο Πειραιάς δεν μπορεί να είναι αποκλεισμένος από την εθνική Αθηνών – Κορίνθου, ούτε το λιμάνι να… είναι απροσπέλαστο για όποιον έρχεται από την Αθήνα ή την επαρχία.
Πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα η λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου και να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για να «ανασάνει» η πόλη. Δεν είναι δυνατόν, κατέληξε ο δήμαρχος, να λέει ο πρωθυπουργός ότι φιλοδοξεί να κάνει τον Πειραιά διεθνές εμποροναυτιλιακό κέντρο και να είναι δυσχερής έως αδύνατη η πρόσβαση σ’ αυτόν!


Σχολιάστε εδώ