Συλλαλητήριο την Πέμπτη κατά της ακρίβειας

Όλοι, ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – καταναλωτικά κινήματα, κοινωνικοί φορείς, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες, προετοιμάζονται για την επιτυχία του συλλαλητηρίου κατά της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας που οργανώνουν την Πέμπτη στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα. Την ίδια μέρα:

• Το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ομόνοιας «κατά της ακρίβειας και των κερδών και με αίτημα την υπογραφή ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Σημειώνεται πως στην ευρεία σύσκεψη κατά της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, που διοργάνωσε η ΓΣΕΕ την περασμένη Δευτέρα, όλοι (πλην

ΠΑΜΕ) ήταν εκεί. Όλοι οι φορείς συμφώνησαν στον συντονισμό της δράσης τους και στην κοινή διοργάνωση του συλλαλητηρίου της Πέμπτης, ως πρώτο βήμα κοινών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας στην αγορά.

Μάλιστα οι οργανώσεις: ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΠΑΣΕΓΕΣ – Υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς, Δήμοι Αθηναίων και Πειραιωτών – ΙΝΚΑ – ΕΚΠΟΙΖΩ – ΒΙΟΖΩ – ΝΕΟ ΙΝΚΑ Ένωση Ελλήνων Καταναλωτών και Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών, σε κοινή ανακοίνωσή τους:

•Απαιτούν τη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων κατά των καρτέλ και των ολιγοπωλίων που λυμαίνονται την αγορά και εκτοξεύουν την ακρίβεια και τον πληθωρισμό σε διπλάσια ποσοστά από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση.

•Αποφασίζουν τη δημιουργία μόνιμης επιτροπής των συλλογικών και καταναλωτικών φορέων για την κοινή παρέμβαση και δράση σε όλη την οικονομική αλυσίδα, από τον παραγωγό έως τον καταναλωτή.

•Απαιτούν τη μείωση ή το πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, των διοδίων, των καυσίμων και των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα. Και ακόμη:

•Απαιτούν την άμεση και ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων των εργαζομένων και των παραγωγών για να αντεπεξέλθουν στις δραματικές οικονομικές συνθήκες που διαμορφώνει η ακρίβεια και ο πληθωρισμός, που συνεχίζει να καλπάζει ανεξέλεγκτος.


Σχολιάστε εδώ