στα ενδότερα των ομάδων

— Μετά τα κόκκινα του Ολυμπιακού και τα κιτρινόμαυρα της ΑΕΚ, ο Σίλβα Κλέιτον προβάρει και τα πράσινα του Παναθηναϊκού. Την ώρα που παρέδιδα τη στήλη, μάλιστα, ο Βραζιλιάνος θεωρούνταν ήδη παίκτης του «τριφυλλιού».

— Με την απόκτηση του Κλέιτον, ο οποίος αγωνίζεται συνήθως ως επιθετικός στην αριστερή πτέρυγα γεννάται ερώτημα για τις εξελίξεις στην υπόθεση του Αντρέας Ίβανσιτς. Κι ο Αυστριακός, άλλωστε, παίζει στην ίδια θέση.

— Τα παιδιά στις διπλανές στήλες είχαν γράψει ότι ο Αντωνίου θα ασχολούνταν με τον Ιβ μόλις ξεκαθάριζε το θέμα του προπονητή. Τα ρεπορτάζ των καθημερινών εφημερίδων τους δικαίωσαν απόλυτα, αλλά παρατηρώ στασιμότητα στην υπόθεση και ενδεχομένως αυτός να ήταν ο λόγος που στράφηκαν οι «πράσινοι» στον Κλέιτον.

— Επειδή, όμως, πρόκειται για δύο παίκτες με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ενδεχομένως να τους θέλουν και τους δύο. Μόνο που υπάρχει και μια σημαντική λεπτομέρεια για τέτοιες περιπτώσεις: Ποιος και πώς πείθει τον παίκτη που μένει στον πάγκο…

— Στον Παναθηναϊκό, πάντως, έχουν άλλα, σοβαρότερα προβλήματα να λύσουν πριν φτάσουν στην επιλογή της 11άδας. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός προχωράει αργά και όλοι στην Παιανία συμφωνούν ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.

— Ο ίδιος προβληματισμός, βέβαια, επικρατεί και σε άλλες ομάδες, μόνο που ο Παναθηναϊκός έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις νωρίτερα από κάθε άλλη. Γι’ αυτό και την επόμενη εβδομάδα οι «πράσινοι» θα τρέξουν τρεις υποθέσεις ώστε να ολοκληρώσουν το 50% των προγραμματισμένων κινήσεών τους.

— Επί τρία χρόνια προσπαθούν κάποιοι ατζέντηδες να περάσουν τον Παβόν σε ελληνική ομάδα και ειδικά στον Ολυμπιακό, αλλά διαρκώς βρίσκουν εμπόδια. Με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο, όμως, η μεταγραφή ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και ο ισπανός στόπερ να γίνει δίδυμο με τον Παρασκευά Άντζα.

— Με τον Αϊμάρ εξακολουθούν να συνδέουν πολλοί τον Παναθηναϊκό, αλλά οι «πράσινοι», όπως έχουμε γράψει, εξετάζουν και την περίπτωση του Χουάν Ρικέλμε. Ο ηγέτης της Μπόκα, άλλωστε, αποδοκιμάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και η απώλεια του Κόπα Λιμπερταδόρες και του πρωταθλήματος μπορεί να τον οδηγήσει στην έξοδο από το «Λα Μπομπονέρα» εάν βρεθεί ομάδα να τον αγοράσει.

— Η τιμή των 10 εκατ. ευρώ που βάζουν στο τραπέζι οι Αργεντινοί, βέβαια, μοιάζει απαγορευτική για ελληνική ομάδα. Στο «τριφύλλι», όμως, ψάχνουν ούτως ή άλλως ένα μεγάλο όνομα – κράχτη για να δείξουν στον κόσμο ότι άλλαξε η φιλοσοφία στη μεταγραφική δραστηριότητα της ομάδας.

— Πολλά παιχνίδια παίζονται με τον Ντούσαν Αντζέλκοβιτς, τον αριστερό μπακ του Ερυθρού Αστέρα που προτάθηκε στην ΑΕΚ και τον Άρη. Όπως υποστήριζαν άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο Βελιγράδι το συμβόλαιο του παίκτη με τους «κόκκινους» έληγε φέτος, αλλά μετά το ενδιαφέρον των δύο ελληνικών ομάδων φαίνεται ότι επεκτάθηκε πρόωρα για άλλα δύο χρόνια.

— Πρακτικά το τέχνασμα των Σέρβων ανεβάζει σημαντικά το κόστος της μεταγραφής. Προς όφελος, βέβαια, του Ερυθρού Αστέρα, αλλά ενδεχομένως και του ανθρώπου ο οποίος πρότεινε τον Αντζέλκοβιτς σε Άρη και ΑΕΚ.

— Με τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης, πάντως, υπάρχει και άλλη μια σημαντική λεπτομέρεια. Όταν πάγωσαν τις επαφές για τον Αντζέλκοβιτς καθυστέρησε και η προοπτική ανανέωσης συμβολαίου με τον Βλάνταν Ίβιτς.

— Μπορεί να λέει ο Αντώνης Ρέμος ότι «δεν πωλείται ο Μάρκες σε ελληνική ομάδα», αλλά το ενδιαφέρον για τον Παππά της ΑΕΚ, έστω και με τη μορφή δανεισμού, ανοίγει την πόρτα στον Ισπανό ώστε να μετακινηθεί προς την Αθήνα. Ακόμα, όμως, και αν τελικά ντυθεί ο Μάρκες στα κιτρινόμαυρα, ο Ηρακλής θα διατηρήσει ποσοστό για ενδεχόμενη μεταπώλησή του σε ομάδα του εξωτερικού. Έτσι, μπορεί να γίνει η συμφωνία.

— Μπλέξαμε πλέον με επαγγελματίες παράγοντες που γυρίζουν δεξιά και αριστερά για ομάδες που στερούνται ισχυρού διοικητικού και ιδιοκτησιακού σχήματος. Ειδικά στις μικρές κατηγορίες γίνεται χαμός.

— Από το Πάσχα έως σήμερα το όνομα του Αχιλλέα Μπέου έχει ακουστεί σε τρεις πόλεις και ισάριθμες ομάδες. Άρχισε τη βόλτα του από την Πάτρα, όπου τον επανέφερε για μερικές μέρες στο προσκήνιο ο Μακρής, στη συνέχεια πήγε στον Βόλο για την επικείμενη συγχώνευση ΑΣΚ και Εθνικού Ολυμπιακού και κατέληξε στη Νίκαια για τον Ιωνικό.

— Ο Χρήστος Κανελλάκης, βέβαια, διέψευσε τα τελευταία σενάρια, αλλά οι πληροφορίες επιμένουν ότι αναζητά αγοραστή. Έστω κι αν το κάνει για τρίτη φορά στα ισάριθμα τελευταία χρόνια, δίχως μέχρι σήμερα κάποιο αποτέλεσμα.

— Εξαιρετικά χειρίστηκαν οι άνθρωποι της ομάδας μπάσκετ το επικοινωνιακό στην περίπτωση του Αντώνη Φώτση. Αν και έκαναν την πρώτη επαφή μαζί του εδώ και δύο μήνες, στην πιάτσα διοχέτευαν ότι περιμένουν την οριστική έγκριση του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς για να προχωρήσουν στις συζητήσεις.

— Έτσι, έβαλαν στο παιχνίδι και τον Ολυμπιακό. Μόνο που οι «ερυθρόλευκοι» την πάτησαν, διότι ο Φώτσης είχε ήδη δώσει προβάδισμα στον Παναθηναϊκό και για να αποφύγει τους εκπροσώπους της πειραϊκής ομάδας ζήτησε 5,5 εκατ. ευρώ για τριετές συμβόλαιο, δηλαδή τις διπλές ετήσιες αποδοχές από τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, τον οποίο προορίζουν για σημαία του Ολυμπιακού.

— Τον Βούκοτιτς πήρε για προπονητή στον Λεβαδειακό ο Γιάννης Κομπότης. Η επιλογή βασίστηκε σε δύο κριτήρια: Πρώτα στη γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, αλλά κυρίως στη συγκαταβατικότητα που έδειξε στην πρόθεση του εργοδότη του να πραγματοποιήσει ο τελευταίος τις μεταγραφές των «πρασίνων».

— Εκεί, άλλωστε, διαφώνησε ο Κομπότης με τον Μπάμπη Τεννέ κι έφυγε ο αθηναίος τεχνικός από την ομάδα της Βοιωτίας. Αν και οι διαρροές από τη Λιβαδειά ανέφεραν ότι ο Τεννές πρότεινε παίκτες μεγάλης ηλικίας και κορεσμένους, όπως ο Βουρεξάκης.

— Και ο Κομπότης, όμως, πήγε σε ανάλογες επιλογές. Με τον Γκεοργκίεφ, τον Μπούσι και τον Τοχούρογλου να ξεπερνούν σε σύνολο χρόνων τον… αιώνα.

— Έκανε δηλώσεις ο Δημήτρης Δρόσος στο «Goal» και μας επιβεβαίωσε πλήρως όταν γράφαμε ότι αυτός ήταν ο επιχειρηματίας, στον οποίο πρότειναν την αγορά των μετοχών στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Το πρώην (;) αφεντικό της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ παραδέχθηκε ότι τον ενδιαφέρει ο «δικέφαλος» του Βορρά.

— Προφανώς επειδή ο κόσμος του στηρίζει την ομάδα πολύ περισσότερο απ’ ό,τι συνέβη την προηγούμενη περίοδο στην ΑΕΚ. Κάποιοι, πάντως, επιμένουν ότι το κεφάλαιο Δρόσου παραμένει ανοικτό για το «κιτρινόμαυρο» μπάσκετ.

— Κάτι που επίσημα απορρίπτει ο επιχειρηματίας, αλλά άτομα από το περιβάλλον του αφήνουν να εννοηθεί ότι μπορεί να γίνει η έκπληξη. Με λίγες ασφαλώς πιθανότητες, αλλά όπως είπε και ο Γιαννακόπουλος στις εκλογές του ΕΣΑΚΕ «στο τέλος θα μείνει».


Σχολιάστε εδώ