Ρέστης: Πήρε Sportime FM, θέλει μερίδιο και στη «Real» εφημερίδα

Στο μεταξύ την περασμένη Τρίτη ο εφοπλιστής και η Τράπεζα Πειραιώς κατέληξαν σε συμφωνία και αντί ποσού που ξεπερνάει τα 3 εκατ. ευρώ ο Β. Ρέστης αγόρασε την ιδιοκτήτρια εταιρεία του ραδιοφωνικού σταθμού Sportime, ενώ θα μπορεί να χρησιμοποιεί τον τίτλο του σταθμού για έναν ακόμη χρόνο. Δεν είναι όμως βέβαιο πώς θα τον αξιοποιήσει και αν τελικά θα συνεργαστεί με τον ΔΟΛ, για να φιλοξενήσει την αθλητική εφημερίδα «Εξέδρα», ή αν στη συχνότητα του Sportime FM θα φιλοξενηθεί το MTV Radio, αν και το αμερικανικό δίκτυο αναπτύσσεται μόνο στην τηλεόραση. Ο Β. Ρέστης ήθελε να μπει στον χώρο του αθλητικού ραδιοφώνου και έκανε κρούση στον Σπορ FM, αλλά εισέπραξε αρνητική απάντηση.

Η ΕΣΗΕΑ πάντως, σε ανακοίνωσή της με αφορμή τη δίωξη εναντίον των ιδιοκτητών του Sportime, σχετικά με τη μεταβίβαση του ραδιοφωνικού σταθμού «δηλώνει κατηγορηματικά και προς κάθε κατεύθυνση ότι παραμένουν ανοιχτά όλα τα ζητήματα και απαιτεί, όπως απαιτούν και όλοι οι εργαζόμενοι στον Όμιλο, την άμεση εξόφληση των απαιτήσεων και των οφειλομένων μισθών από τον όποιο αγοραστή, καθώς και την καταβολή στα ασφαλιστικά ταμεία των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν παρακρατηθεί».

Μέσα σε έναν χρόνο ο «τυφώνας Ρέστη» σαρώνει τα ΜΜΕ και ακουμπάει και τον αθλητισμό. Ο εφοπλιστής συμμάχησε με τον «Τίγρη» Μελισσανίδη, ο οποίος διεκδίκησε την ΑΕΚ χωρίς αποτέλεσμα. Χτύπησε την πόρτα του Δ. Κοντομηνά για τον Alpha, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική. Απέκτησε το 33% του Π. Κωστόπουλου, αλλά ο «έρωτας» κράτησε μόλις πέντε μήνες και στη συνέχεια έφυγε από την επιχείρηση και μπήκε στον ΔΟΛ. Έχει μια μικρή δισκογραφική εταιρεία, τη Symphony Εταιρεία Δίσκων, και έναν μουσικό τηλεοπτικό σταθμό στο Μαυροβούνιο. Στενοί του συνεργάτες στα ΜΜΕ είναι ο διαφημιστής Μ. Σεριάτος και ο Πέτρος Στάθης.

Ως σήμερα ο χάρτης του Β. Ρέστη στα ΜΜΕ δείχνει να περιλαμβάνει τα εξής:

ΔΟΛ: Ο Β. Ρέστης ελέγχει επισήμως το 12,05% του ΔΟΛ, με διάθεση να παραμείνει στο συγκρότημα ως μακροπρόθεσμος επενδυτής. Αρχικά η είσοδός του είχε αντιμετωπιστεί με ιδιαίτερα επικριτικό τρόπο από τον ΔΟΛ, όταν με άρθρο του ο Α. Καρακούσης στο «Βήμα» (15/2/2008) έγραφε πως οι εφοπλιστές που κέρδισαν πολλά χρήματα από τη θάλασσα «τα θέλουν όλα και γρήγορα». Όμως γρήγορα ξεχάστηκε το άρθρο και ο Σ. Ψυχάρης αναφέρθηκε με θετικό τρόπο στην παρουσία του Β. Ρέστη κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του ΔΟΛ.

Χ. Κ. Τεγόπουλος: Το μερίδιό του φτάνει στο 4,5% και με δεδομένο πως δεν ξεπερνάει το 5% της επιχείρησης ο εφοπλιστής δεν είναι υποχρεωμένος να προβεί σε επίσημη ανακοίνωση. Στόχος του είναι, σύμφωνα με τους ανθρώπους του εφοπλιστή, να παραμείνει στην εταιρεία και να εκμεταλλευτεί την πορεία της μετοχής από τις επερχόμενες πωλήσεις των εφημερίδων της.

Mega: Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει το 3-4% του καναλιού.

Smart TV: Ο εφοπλιστής εξαγόρασε πριν από καιρό τον τηλεοπτικό σταθμό (90% Ρέστης – 10% Newsphone) από τον Γιάννη Αλαφούζο, με στόχο να βγάλει στον αέρα το MTV. Στόχος που μετατίθεται για την επόμενη σεζόν. Στην MTV ΑΕ είχε προαναγγελθεί με 25% η συμμετοχή της Star Investments του Ομίλου Βαρδινογιάννη. Όμως, ύστερα από την πρόταση Ρέστη στον Δ. Κοντομηνά για εξαγορά του Alpha, υπήρξε ενόχληση του ομίλου. Το Smart εμφάνισε το 2007 ζημίες ύψους 1.031.284 ευρώ και συσσωρευμένες ζημίες 4.559.569 ευρώ.

Sportime FM: Ο Β. Ρέστης εξαγόρασε το σύνολο των μετοχών από την Τράπεζα Πειραιώς.

Ashley: Ο εφοπλιστής συμμετέχει στις βαλκανικές συμμετοχές του Μ. Σεριάτου, με μειοψηφική συμμετοχή.


Σχολιάστε εδώ