ο Δαίμονας των δημαρχείων

QQQ
«Έφαγα» όλη την προηγούμενη Τετάρτη να περιμένω στο Εφετείο Αθηνών την εκδίκαση της υπόθεσης που είχε ως κατηγορούμενο για παράβαση καθήκοντος τον δήμαρχο Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη. Μόλις ήρθε η ώρα της, ο δικηγόρος του πήρε αναβολή επειδή ο τοπάρχης ήταν… άρρωστος. Λεπτομέρειες της δικογραφίας δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα, αλλά να σας πω μόνο ότι η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή. Αν τελικά ο δήμαρχος δεν αρρωστήσει ξανά, το δικαστήριο θα γίνει 14/1/09.
QQQ
Πιο εύκολα βρίσκεις τον… Ομπάμα στο τηλέφωνο παρά τον δήμαρχο Αλίμου. Ψάχνω να βρω άκρη για τις περίεργες καταγγελίες που μας έχουν κάνει κάτοικοι της περιοχής και αφορούν «τερατώδεις» πολεοδομικές αυθαιρεσίες που καλύπτουν πεζοδρόμια και παραλία. Μεγάλη ανοχή, όπως μου λένε, επιδεικνύει η τεχνική υπηρεσία του δήμου. Ρωτώντας δεξιά και αριστερά υπαλλήλους του δήμου, μου λένε ότι πράγματι αυτό συμβαίνει, αλλά για όλα είναι ενημερωμένος ο δήμαρχος. Μια και το έφερε ο λόγος, μήπως μπορεί ο αυτοκράτορας της πόλης, αγαπητός τοπάρχης, να μας απαντήσει εάν οι επεκτάσεις του δημοτικού αναψυκτηρίου «Ostria», που έχουν φτάσει μέχρι το κύμα, είναι νόμιμες ή παράνομες; Ακούγονται πολλά, αλλά εγώ δεν τα πιστεύω.
QQQ
Από τη μια ο δήμαρχος Αμαρουσίου ξηλώνει τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, ως υπέρμαχος της νομιμότητας, και από την άλλη η δημοτική επιχείρηση επικοινωνίας, με πρόεδρο τον Αθανάσιο Βελή, πήρε απόφαση για την τοποθέτηση 170 πύργων-ρολογιών που θα έχουν επάνω διαφήμιση. Ούτε διαγωνισμός ούτε τίποτα. Απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Sign Advertising που ανήκει στον Νικόλαο Δρακόπουλο. Το μυθώδες ποσόν που θα εισπράττει ο δήμος από αυτήν τη σύμβαση θα είναι… 30.000 ευρώ τον χρόνο. Πρόκληση δεν είναι, δήμαρχε; Τι λιγότερο από χαριστική είναι αυτή η σύμβαση; Πολύ καλά διαβάσατε. Χάρισμα είναι η νέα σύμβαση. Ο Συνήγορος του Πολίτη, πάντως, με το υπ. αριθμόν πρωτοκόλλου έγγραφο 13020/6/13 που έστειλε στη δημοτική επιχείρηση, ξεκαθάρισε ότι κάθε ηλεκτροδότηση σε αυτές τις πινακίδες είναι εντελώς παράνομη και οι συνεργώντες υπάλληλοι διαπράττουν παράβαση καθήκοντος.
QQQ
Τον δρόμο της δικαστικής διερεύνησης έχει πάρει η υπόθεση με τις καταγγελίες του πρώην δημάρχου Βούλας Άγγελου Αποστολάτου, σχετικά με το υπεραυξημένο κόστος ανάπλασης μιας πλατείας στην πόλη. Την προηγούμενη Πέμπτη, την ώρα που έκλεινε η σελίδα μας, έμαθα ότι ο πρώην δήμαρχος κατέθετε στον ανακριτή γι’ αυτήν την υπόθεση. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε πλήρες ρεπορτάζ. Το ζήτημα αυτό το αναδείξαμε με έντονο και αποκαλυπτικό τρόπο από αυτήν τη στήλη και, όπως και να το κάνουμε, θέλουμε και εμείς να μάθουμε ποιο είναι το εργοστάσιο που κατασκευάζει παγκάκια από χρυσάφι και πλάκες οδοστρώματος που αντί για χαλίκι έχουν διαμαντάκια. Να ξέρουμε, βρε αδελφέ.
QQQ
Την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας που ανήκει στην παράταξή του, Θανάση Χαμπεσή, ζήτησε ο δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Νίκος Λαζαρόπουλος. Μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας, ο δήμαρχος απευθυνόμενος στον Χαμπεσή του είπε: «Δημιουργείς προβλήματα με την αντιπολιτευτική σου στάση στη διοίκηση. Θέλω την παραίτησή σου». Τι ήθελε και το είπε ο Νίκος αυτό; Σηκώθηκε ο Χαμπεσής και το τι έσουρε δεν… γράφεται…
QQQ
Νέος πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου στον Δήμο Ν. Ηρακλείου, μετά την παραίτηση του Βλασσόπουλου, ανέλαβε ο Μίλτος Βαφειαδάκης. Η συνεδρίαση για την αντικατάσταση του παραιτηθέντος προέδρου έγινε με πρόσκληση της πρώτης σε σταυρούς δημοτικής συμβούλου Μαρίας Γαλακτοπούλου. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, πρώην δήμαρχος Γιώργος Μαστοράκος, και όλη η παράταξή του, δήλωσαν «παρών» σ’ αυτήν τη διαδικασία, κάτι που σημαίνει ότι δεν συμφωνούσε με την επιλογή τού προσώπου που έγινε.
QQQ
Απέναντι από το δημαρχείο Χολαργού έχει ένα πολύ ωραίο άλσος που αποτελεί όαση ανάσας για τους κατοίκους. Εκεί λοιπόν ο δήμος έφτιαξε ένα ξύλινο κιόσκι όπου θα μπορούν οι επισκέπτες ν’ απολαμβάνουν το ουζάκι τους. Μέχρι εδώ όλα φυσιολογικά. Έμαθα λοιπόν ότι τη διαχείριση αυτής της μικρής επιχείρησης θα την κάνουν μαθητές και φοιτητές του δήμου. Τιμές όσο το κόστος των προϊόντων.
QQQ
Ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του Βασίλη Γιαννακόπουλου στον Άγιο Δημήτριο ο δημοτικός σύμβουλος Ντούρος. Όταν ο ανεξαρτητοποιηθείς στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο διάβασε την επιστολή που είχε ετοιμάσει, ο Γιαννακόπουλος άρχισε μια λεκτική επίθεση άνευ προηγουμένου. Μιλάμε για βαριές κουβέντες. Μου είπαν πάντως ότι οι φιλοδοξίες του νεαρού εργολάβου υδραυλικών εργασιών φτάνουν μέχρι την υποψηφιότητα δημάρχου στις επικείμενες εκλογές.
Ο Εξορκιστής
ΥΓ.: Μέσα στις καυτές ημέρες του καλοκαιριού έρχονται και τα μαντάτα για τον δήμαρχο Ν. Σμύρνης Γιώργο Κουτελάκη. Θα χτυπήσουν οι καμπάνες της Αγίας Φωτεινής με πένθιμο τρόπο. Υπομονή.


Σχολιάστε εδώ