Μείωση αποδοχών για «Μάτσε»

Την ώρα που στον Παναθηναϊκό ετοιμάζουν άμεσα το ρόστερ της επόμενης περιόδου, στην ομάδα μπάσκετ του φιναλίστ Ολυμπιακού καλούνται να λύσουν μια σειρά από εσωτερικά ζητήματα πριν προχωρήσουν στην ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού. Οι μέχρι σήμερα μεταγραφικές κινήσεις, άλλωστε, έχουν πέσει στο κενό, με αποκορύφωμα την περίπτωση του Αντώνη Φώτση.

Φυσικά, ο πρώτος στόχος του Παναγιώτη Γιαννάκη είναι ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ενώ και ο Νίκος Ζήσης βρίσκεται στη λίστα του. Ειδικά, όμως, για τον «Τεό» στο λιμάνι δείχνουν αποφασισμένοι να προσφέρουν γη και ύδωρ ώστε να τον επαναφέρουν στην πατρίδα.
Τα μηνύματα που εισπράττουν από τη Μόσχα, ωστόσο, μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι για τους «ερυθρόλευκους». Ενδεχομένως οι άνθρωποι του Ολυμπιακού να έχασαν πολύτιμο χρόνο όταν επικεντρώθηκαν στους τελικούς του πρωταθλήματος, αλλά ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος υποσχέθηκε στον «δράκο» ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να φέρουμε τον Θοδωρή».

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο Γιαννάκης καλείται να κάνει ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ. Ο προπονητής του Ολυμπιακού πονοκεφαλιάζει για το μέλλον του Άρβιντας Ματσιγιάουσκας, ενός παίκτη που υγιής μπορεί να κάνει τη διαφορά, αλλά επί δύο χρόνια στον Πειραιά ακόμα περιμένουν να τον δουν πλήρως ετοιμοπόλεμο. Οι «ερυθρόλευκοι» προσανατολίζονται να κρατήσουν τον «Μάτσε», καθώς το συμβόλαιο του Λιθουανού δεν επιτρέπει… ντρίμπλες, αλλά πρόθεση των διοικούντων είναι να του προτείνουν μείωση αποδοχών ή έστω περιορισμό της εγγυημένης αμοιβής και της μετατροπής ενός τμήματος σε πριμ στόχων και συμμετοχών.
Κάτι τέτοιο, βέβαια, δύσκολα θα γίνει αποδεκτό από τον έμπειρο γκαρντ. Οπότε το θέμα του αναμένεται να εξελιχθεί σε σίριαλ και να επηρεάσει σημαντικά τον μεταγραφικό σχεδιασμό των «ερυθρολεύκων».

Στον Πειραιά, πάντως, θεωρούν ότι μπορούν να βρουν λύση στο πρόβλημα με τον Νικ Καλάθις. Ο νεαρός ομογενής κλήθηκε στην εθνική ομάδα και πολλοί βλέπουν άμεση εμπλοκή των «ερυθρολεύκων» ώστε να αφήσει το κολέγιο και να ενταχθεί στο ρόστερ του Ολυμπιακού.
Ο παίκτης που θα περάσει το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής του, πάντως, θα ‘ναι ο Γιάννης Μπουρούσης. Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος θα επιβραβεύσει τον διεθνή σέντερ για την πρόοδό του και την αυταπάρνησή του με επέκταση του συμβολαίου και ετήσιες αποδοχές περίπου 800.000 ευρώ.


Σχολιάστε εδώ