ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ

Το «ΠΑΡΟΝ» αποκαλύπτει όλα όσα έγιναν πριν και μετά το πρώτο ματς της Εθνικής μας στο EURO και τα οποία ανάγκασαν τους ποδοσφαιριστές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να επιβάλουν οι ίδιοι το σύστημα των επόμενων παιχνιδιών στον γερμανό προπονητή, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως την ώρα που γράφονταν τούτες οι γραμμές δεν ήταν γνωστό το αποτέλεσμα του δεύτερου αγώνα της Εθνικής μας ομάδας στο EURO 2008, αυτού με τη Ρωσία.

Ο Ότο Ρεχάγκελ, που τόσο επικρίθηκε για το αμυντικό σύστημα που ακολούθησε στο ματς με τη Σουηδία και για το πώς παρέταξε την ομάδα, είχε πάρει την απόφαση για το σύστημα αυτό εδώ και ημέρες. Όταν το ανέλυσε στους παίκτες, το πρωί της περασμένης Τρίτης και το βράδυ στα αποδυτήρια πριν από τον αγώνα, δεν υπήρξαν αντιρρήσεις, όπως ήταν φυσιολογικό. Όταν, όμως, οι διεθνείς είδαν πως δεν μπορούσαν να περάσουν τη σέντρα με τον τρόπο που έπαιζαν και ότι τους αποδοκίμαζαν 15.000 Σουηδοί, ζήτησαν από τον προπονητή τους ν’ αγωνιστούν πιο επιθετικά, κάτι που έγινε μετά το 1-0, αλλά ήταν αργά, καθώς μετά από λίγα λεπτά ήρθε και το δεύτερο γκολ των Σουηδών και το παιχνίδι τέλειωσε.

Το μεγάλο ξέσπασμα, όμως, έγινε μετά τη λήξη του αγώνα. Ο Ότο Ρεχάγκελ μπήκε στα αποδυτήρια μαινόμενος και άρχισε να φωνάζει και να κατηγορεί τους παίκτες για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκαν. «Πώς παίξατε έτσι και χάσαμε», είπε χαρακτηριστικά ο Όθωνας, ο οποίος συνέχισε: «Δεν κάνατε τίποτα απ’ όλα όσα σας είπα. Δεν μπορούσατε ν’ αλλάξετε την μπάλα. Τι πάθατε; Συνέλθετε γρήγορα. Δεν μπορούμε να παίζουμε έτσι και να χάνουμε έτσι…».

Με την επιστροφή της αποστολής στο ξενοδοχείο, κανένας δεν είχε όρεξη για ύπνο και εκεί οι παίκτες αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Ο αρχηγός Άγγελος Μπασινάς, με τον δεύτερο αρχηγό Αντώνη Νικοπολίδη και τους εκ των παλαιοτέρων στην ομάδα Τραϊανό Δέλλα και Γιώργο Καραγκούνη έμειναν και συζήτησαν για αρκετή ώρα προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση και αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να πουν στον Ότο Ρεχάγκελ να αλλάξει το σύστημα και να το κάνει πιο επιθετικό. Την επόμενη ημέρα, την Τετάρτη, μάλιστα, στη συνέντευξη Τύπου των παικτών πήγαν οι δύο αρχηγοί, Μπασινάς και Νικοπολίδης, κάτι που δεν ήταν στο πρόγραμμα, και ανακοίνωσαν στους δημοσιογράφους ότι επρόκειτο να μιλήσουν με τον προπονητή τους και να του ζητήσουν ν’ αλλάξει το σύστημα που έπαιξε με τη Σουηδία (5-4-1) και να αγωνιστεί η ομάδα πιο επιθετικά, όπως και έγινε τελικά…

Όλα αυτά, βέβαια, δημιούργησαν ένα αρνητικό κλίμα άνευ προηγουμένου στην εθνική ομάδα. Ορισμένοι παίκτες δεν ήθελαν να βλέπουν τον Ότο Ρεχάγκελ, ειδικά μετά τα όσα τους είπε στα αποδυτήρια μετά τη λήξη του ματς.

Κάποιοι άλλοι ήταν απλώς ουδέτεροι μαζί του, αλλά όλα αυτά δημιούργησαν ένα κλίμα που όμοιό του είχε χρόνια να ζήσει η εθνική ομάδα και που όλοι πίστευαν πως μετά την κατάκτηση του EURO 2004 είχε περάσει ανεπιστρεπτί.


Σχολιάστε εδώ