Διώχνουν Γκαγκάτση από την ΕΠΟ οι παραπομπές

Νομικό κώλυμα δεν υπάρχει, διότι η παραπομπή σε δίκη είναι για επτά πλημμελήματα, αλλά υπάρχει τεράστιο ηθικό θέμα περί του πώς θα διεκδικήσει και πάλι την προεδρία ένας υπόδικος παράγοντας και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ τα οποία έχουν παραπεμφθεί σε δίκη.
Δεν αποκλείεται, όμως, να έχει προκύψει και νομικό κώλυμα με το να θέσει υποψηφιότητα ο Βασίλης Γκαγκάτσης στις εκλογές της ΕΠΟ, αφού βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση για κακουργήματα στην ίδια υπόθεση, τα οποία, όμως, αφορούν απάτη κατά του Δημοσίου και δεν αποκλείεται να εμπλέξουν και πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση. Προς το παρόν η δικαστική έρευνα (προκαταρκτική) η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη δεν έχει προσωποποιηθεί και βρίσκεται σε προ διώξεων και παραπομπών στάδιο.
Για την ιστορία αυτή ο Βασίλης Γκαγκάτσης αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει κυβερνητικός δάκτυλος προκειμένου να τον αναγκάσουν να μην είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ και ν’ ανοίξει ο δρόμος για «γαλάζια» διοίκηση και στο ποδόσφαιρο, αν και πολλά από τα μέλη του σημερινού διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, αλλά στηρίζουν τον Βασίλη Γκαγκάτση.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ πάντως, γνωρίζει καλά πως, πέραν του κυβερνητικού δακτύλου που λέει ότι υπάρχει, υπάρχει σίγουρα και δάκτυλος των παλιών συνοδοιπόρων της λεωφόρου Καβάλας που έχουν βαλθεί να τον «φάνε» από την προεδρία της ΕΠΟ.
Το κρίσιμο της υπόθεσης, πλέον, είναι η δίκη για τα πλημμελήματα στις 17 Σεπτεμβρίου και το αν θα ασκηθούν κακουργηματικές διώξεις, αφού στην περίπτωση αυτή ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο θα κηρυχθούν έκπτωτοι.


Σχολιάστε εδώ