ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

ΛΟΙΠΟΝ, ο Β. Μεϊμαράκης δεν πήγε στα βαφτίσια του εγγονού της Ντόρας στο Καρπενήσι, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Για τους ίδιους… σοβαρούς λόγους δεν εμφανίσθηκε και στο πάρτι για τα 55 χρόνια γάμου του Κώστα και της Μαρίκας Μητσοτάκη. Ότι οι σχέσεις του υπουργού Άμυνας με την οικογένεια δεν είναι τόσο καλές όσο παλιότερα, το πράγμα… κάνει μπαμ. Το πώς και το γιατί παραμένει μυστήριο που καλούνται να το ξεδιαλύνουν τα στελέχη της Ν. Δημοκρατίας. Αν ισχύει δηλαδή η εκδοχή ότι ο κ. Μεϊμαράκης διαπραγματεύεται σκληρά με την Ντόρα για την «επόμενη ημέρα», διεκδικώντας ρόλο «υπαρχηγού». Ή, όπως διατείνονται αρκετοί, ο υπουργός Άμυνας βλέπει τη φθορά της Ντόρας και εκτιμά ότι θα μπορούσε κάτω από ορισμένες συνθήκες να μπει ο ίδιος στην κούρσα διαδοχής. Στη δεύτερη αυτή περίπτωση θα πρέπει να περιμένει «ανελέητο πόλεμο» από την οικογένεια. Ας ρωτήσει σχετικώς τον κ. Βουλγαράκη.

ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ούτως ή άλλως στην ευρύτερη οικογένεια Μητσοτάκη είναι τεταμένα. Διερχόμενοι περαστικοί από την οδό Αραβαντινού διακρίνουν καπνούς και αστραπές να βγαίνουν από το κτίριο. Επικρατεί έντονος εκνευρισμός, πρώτον διότι πιστεύουν πως δέχονται οργανωμένη επίθεση, προκειμένου να ανακοπούν οι «ηγετικές φιλοδοξίες» της Ντόρας και να αποτρέψουν την είσοδο του Κυριάκου στην κυβέρνηση, δεύτερον γιατί έχουν καταλήξει –το λένε ευθέως στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού– ότι οι διαρροές για τις δοσοληψίες του Κυριάκου με τη Ζήμενς έγιναν από παράγοντες της Ν. Δημοκρατίας. Μετά από αυτά αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον η πρώτη δημόσια παρέμβαση του Κ. Μητσοτάκη. Η οποία, όπως μου επισημαίνουν, δεν θα αργήσει πολύ.

ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ βρίσκονται σε σύγχυση και είναι λογικό να… βλέπουν παντού εχθρούς (όχι πως έχουν και λίγους εδώ που τα λέμε). Έτσι φθάνουν στο σημείο να λένε ότι για πολύ ειδικούς λόγους απʼ όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς ο «Αντέννα» το «σήκωσε» πολύ το θέμα, ενώ επέμενε για μέρες να το κρατάει ψηλά στα δελτία ειδήσεων. Ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι; Μα η «διαμάχη» του ιδιοκτήτη του σταθμού Μ. Κυριακού με τον Ισίδωρο Κούβελο, λόγω του ότι ο δεύτερος εποφθαλμιά τη θέση του πρώτου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ως εκ τούτου, θεωρούν στο Μητσοτακαίικο ότι τους έχει… κηρύξει τον πόλεμο ο «Αντέννα». Ε, δεν το περίμεναν μετά από όσα κάνουν κατά του Κυριακού χάριν του γαμπρού;

ΟΥΔΕΝ κακόν αμιγές καλού δεν λένε;
Ε, λοιπόν ο καταστροφικός σεισμός στην Πελοπόννησο είχε και θετικές συνέπειες. Γλίτωσε τα κρατικά ταμεία από έξοδα μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Η υπόθεση έχει ως εξής: Σε κατάσταση αθλητικής ευφορίας (και στα πλαίσια δημοσίων σχέσεων, λένε ορισμένοι…) ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ιωαννίδης προσκάλεσε έναν μεγάλο αριθμό βουλευτών να ταξιδεύσουν μαζί του στην Αυστρία για τον πρώτο αγώνα της Εθνικής Ποδοσφαίρου. Εννοείται, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, ήτοι αεροπορικά, ξενοδοχεία, έξοδα παράστασης κ.λπ. Πόσοι ήταν οι προσκεκλημένοι βουλευτές; Εδώ οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Ορισμένοι έλεγαν με ισχυρή δόση υπερβολής ότι ήταν τόσοι, ώστε για τη μετακίνησή τους είχαν ναυλωθεί τρία τσάρτερ! Πάνω-κάτω δηλαδή 400 τόσα άτομα.

ΣΥΜΦΩΝΑ με άλλη εκδοχή, στο… «ταξίδι της χαράς» είχαν προσκληθεί μόνο οι βουλευτές που μετέχουν στις Επιτροπές Μορφωτικών και Οικονομικών Υποθέσεων. Συνολικά δηλαδή κάπου 112 άτομα (από 56 κάθε Επιτροπή). Αντιθέτως, κατά τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Γ. Τραγάκη ήταν «μόνο τρεις-τέσσερις δεκάδες βουλευτές». Δέκα πάνω, δέκα κάτω, σου λέει, τι πειράζει; Άλλοι θα πληρώσουν άλλωστε. Και ενώ οι τρεις-τέσσερις δεκάδες βουλευτών ετοίμαζαν τις βαλίτσες τους για το Σάλτσμπουργκ, χτύπησε ο Εγκέλαδος στην Πελοπόννησο. Αρχικά οι περισσότεροι βουλευτές σκέφτηκαν ότι παρά ταύτα θα ταξίδευαν κανονικά. Πλην όμως άρχισαν ξαφνικά να χτυπάνε «προειδοποιητικά» τα τηλέφωνα σε Μαξίμου και Ρηγίλλης, ενώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επισήμαναν στη Χαρ. Τρικούπη ότι αν γινόταν το ταξίδι, θα συνιστούσε πρόκληση όχι μόνο για τους σεισμόπληκτους. Στα κεντρικά των δύο μεγάλων κομμάτων αντιλήφθηκαν τον «σάλο» που ξεσπούσε και με κρύα καρδιά έδωσαν εντολές για τη ματαίωση των μίνι διακοπών των εθνοπατέρων στην Αυστρία. Μόνο που, όπως λέγεται, η AEGEAN αρνείται να επιστρέψει τα 300.000 ευρώ, που προκαταβολικά είχε εισπράξει για τη μεταφορά των βουλευτών. (Αλήθεια, γιατί δεν προτίμησαν την Ολυμπιακή Αεροπορία; Ακόμη και η ίδια η κυβέρνηση την υπονομεύει;)


Σχολιάστε εδώ