ΑΣΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ INTERNET TV

Η Μάρα Ζαχαρέα, σε συνεργασία με τον Γιώργο Χουλιάρα, συγκρότησαν κοινή εταιρεία, την Platform 8, όπως έγραψαν ο «Ελεύθερος Τύπος» και το «Ποντίκι». Το πλέον αξιοσημείωτο είναι πως σε αυτήν την εταιρεία συνεργάζονται μετοχικά η σύζυγος του υπουργού Επικρατείας, μαζί με τον πρώην γενικό διευθυντή τηλεόρασης του Alpha και πρώην εντεταλμένο σύμβουλο της ΕΡΤ, της οποίας πολιτικός προϊστάμενος είναι ο Θόδωρος Ρουσόπουλος. Στόχος της εταιρείας αυτής βέβαια δεν είναι ο στενός ελλαδικός χώρος ή απλώς η παραγωγή και η διοχέτευση υλικού στο διαδίκτυο. Η Πλατφόρμα 8 σχεδιάζει να παράγει ενημερωτικά προγράμματα και ειδικά δελτία ειδήσεων σε κινητά τηλέφωνα, διαδίκτυο, συνδρομητική τηλεόραση. Για παράδειγμα, τα ιντερνετικά δελτία ειδήσεων που θα παρουσιάζει Μ. Ζαχαρέα θα μπορούν να τα παρακολουθούν σε όλα τα Βαλκάνια οι ενδιαφερόμενοι συνδρομητές, ύστερα από συμφωνίες που θα συνάψει η Πλατφόρμα 8 με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας των γειτονικών χωρών. Αν επιτευχθούν αυτά τα σχέδια, είναι φανερό πως ανοίγεται ένας νέος δρόμος για τη Μ. Ζαχαρέα και τον Γ. Χουλιάρα, ο οποίος στο παρελθόν μέσω της See Media (νυν ADD Productions) ήταν από τους πρώτους που ψηλάφησαν το διαδίκτυο.

Πολυμετοχικός Κούλογλου

Σε ένα άλλο επίπεδο ο Στέλιος Κούλογλου προχωράει ένα βήμα παραπέρα, προτείνοντας στους τηλεθεατές του τη δημιουργία μιας πολυμετοχικής εταιρείας. Λίγο μετά το κόψιμο της εκπομπής του από τη διοίκηση της ΕΡΤ -χωρίς να καταγραφεί κάποια διαφωνία από τον Θ. Ρουσόπουλο- ο Σ. Κούλογλου σε επιστολή του προτείνει τη δημιουργία μιας πολυμετοχικής ιντερνετικής εταιρείας. Η πρότασή του έχει ως εξής: «Το αρχικό κεφάλαιο να συγκεντρωθεί από μετοχές αξίας π.χ. 100 ευρώ που θα αγοράσουν όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στο εγχείρημα. Οι μέτοχοι του σταθμού όπως και οι “ιντερνετοτηλεθεατές” θα συμμετέχουν στη διαμόρφωση του προγράμματος στέλνοντας τα δικά τους βίντεο και εκφράζοντας τη γνώμη τους, με όπλο τα εργαλεία αμφίδρομης επικοινωνίας τα οποία το διαδίκτυο προσφέρει. Εννοείται ότι η εταιρεία που θα δημιουργηθεί θα διέπεται από τους νόμους μιας ανώνυμης εταιρείας και τα οικονομικά της θα είναι διαφανή σε όλους τους μετόχους. Η συνέχειά της μπορεί να εξασφαλισθεί μέσα από διαφημίσεις, οι οποίες αυξάνονται στο ίντερνετ με γεωμετρική πρόοδο. Προς τη δημιουργία διαδικτυακών τηλεοπτικών σταθμών κινείται σήμερα μια σειρά παραγόντων, από δημοσιογράφους μέχρι κέντρα πολιτικής και οικονομικής εξουσίας.

Σάτιρα με Μητσικώστα σε ΕΡΤ και internet

Ο Γ. Μητσικώστας είναι κοντά σε συνεργασία με την ΕΡΤ, όπου θα σχολιάζει με τον δικό του τρόπο την… αθλητική επικαιρότητα. Όμως ταυτόχρονα ο μίμος που άλλαξε τα δεδομένα της σάτιρας στην Ελλάδα, με το πεντάλεπτο του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ, ετοιμάζει και εκείνος το ιντερνετικό του άλμα. Σε λίγο καιρό στην ιστοσελίδα του θα υπάρχει συγκεντρωμένο υλικό από τις δουλειές του στο παρελθόν σε διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς.


Σχολιάστε εδώ