Αγωνία για τον Μυλωνά

Το θέμα κρατιέται χαμηλά στα μέσα ενημέρωσης, ύστερα από αίτημα της οικογένειας του απαχθέντος, αλλά και μετά από παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, που συνέστησε -στα έτοιμα να εκτραπούν κανάλια- αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην προσπάθεια που καταβάλλει η Αστυνομία για αίσια έκβαση της υπόθεσης.
Έτσι, τηλεοπτικά συνεργεία και λιγκάδες που είχαν κατασκηνώσει έξω από τη βίλα τού ιδιοκτήτη του ομίλου ΑΛΟΥΜΥΛ ΜΥΛΩΝΑΣ αραίωσαν την παρουσία τους.
Συνέβαλε σε αυτό και η σοβαρότητα που δείχνουν οι αστυνομικές υπηρεσίες, οι οποίες δεν διοχετεύουν πληροφορίες και εκτιμήσεις σχετικές με την υπόθεση, που ομολογουμένως έχει συνταράξει την τοπική κοινωνία.
Από αυτά που κατάφερα να συλλέξω από τους εγκυρότατους πληροφοριοδότες μου, οφείλω να ενημερώσω τους πιστούς αναγνώστες της στήλης ότι:

1. Το σενάριο της απαγωγής για απαίτηση λύτρων φαίνεται να είναι το πιθανότερο, αλλά δεν είναι το μόνο που διερευνούν οι αρχές. «Αν έχουμε να κάνουμε με απαγωγή για λύτρα, βρισκόμαστε μπροστά στην καλύτερα οργανωμένη παρόμοια επιχείρηση που μας έχει απασχολήσει μέχρι τώρα», μου είπε άνθρωπος που βρίσκεται στο κέντρο των ερευνών.
2. Το σενάριο να πρόκειται για έργο τρομοκρατών νέας γενιάς φαίνεται τελείως απίθανο, μου είπε ο ίδιος άνθρωπος συγκρίνοντας τις πάμπολλες διαφορές της εν λόγω ιστορίας με οποιαδήποτε ενέργεια «επαναστατικής ομάδας».
3. Στις αρχές υπάρχουν και εξετάζονται επίσης και κάποιες περίεργες σκέψεις, καθώς συνέλεξαν -και συλλέγουν ακόμη- πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, για ελέγχους του ΣΔΟΕ σε παλιότερες εποχές, των οποίων τα ευρήματα έχουν παγώσει, για τις συμφωνίες της εταιρείας με κράτη της ανατολικής Ευρώπης, για την ταμειακή και δανειακή της κατάσταση κ.λπ. (Δεν προχωρώ άλλο, που θα ‘λεγε κι ο Χελάκης).

Κατά τα άλλα, ακούμε πως η Αστυνομία έχει εξαπολύσει «αθρωποκυνηγητό», το οποίο -να με συγχωρήσουν οι αρχές- ουδείς στην πόλη το αντιλήφθηκε. Ούτε καν αυτοί που τυχαίνει να διαμένουν σε κοντινή απόσταση με τη βίλα του Μυλωνά, οι οποίοι διαβεβαιώνουν πως ούτε μπλόκα είδαν ούτε κάποιον έλεγχο σε σπίτια της περιοχής αντιλήφθηκαν. Τα αναφέρω αυτά γιατί δένουν απόλυτα και με την προσωπική μου μαρτυρία, καθώς το βράδυ της απαγωγής (προηγούμενη Δευτέρα) έτυχε να ανεβοκατεβαίνω από το Πανόραμα, περνώντας και ξαναπερνώντας μάλιστα έξω από τη βίλα του Μυλωνά, δίχως να συναντήσω κανένα μπλόκο, με εξαίρεση το traffic που δημιούργησαν οι κινητές μονάδες εξωτερικών μεταδόσεων των καναλιών, που συνωθούνταν για να πουλήσουν εικόνα…


Σχολιάστε εδώ