Αίσιο τέλος οι διαπραγματεύσεις για την Άρση Βαρών

Στο ποιος προμήθευε τα φάρμακα στους αθλητές, στο γιατί το ελληνικό εργαστήριο ντόπινγκ δεν τα έβρισκε και στο ποιος παράγοντας του ελληνικού αθλητισμού πηγαινοερχόταν στο Πεκίνο για να φέρει τις παρτίδες των αναβολικών…

Εμείς, πάντως, είχαμε από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο ντόπινγκ στην εθνική ομάδα της Άρσης Βαρών αποκαλύψει τις διαπραγματεύσεις που λάμβαναν χώρα με την παγκόσμια ομοσπονδία προκειμένου να είναι η ελληνική Άρση Βαρών παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τελικά οι διαπραγματεύσεις είχαν αίσιο τέλος και η ελληνική Άρση Βαρών θα εκπροσωπηθεί από τρεις αθλητές και μία αθλήτρια στο Πεκίνο.
Η ΕΟΕ που είναι υπεύθυνη για την αποστολή στο Πεκίνο πρόκειται να πληρώσει το πρόστιμο των 250.000 χιλιάδων ευρώ που της επέβαλε ως ποινή η Παγκόσμια Ομοσπονδία Άρσης Βαρών που συνεδριάζει στο Κάλι της Κολομβίας και έτσι η εθνική μας ομάδα θα λάβει μέρος τον Αύγουστο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ αναμένεται να αποφασιστεί ο διετής αποκλεισμός των 11 αθλητών και αθλητριών που βρέθηκαν ντοπαρισμένοι. Στην περίπτωση που καταβληθούν τελικά τα 250.000 ευρώ, στο Πεκίνο αναμένεται να πάνε τρεις αθλητές (πιθανόν οι Κουρτίδης και Τριανταφύλλου που βρέθηκαν αρνητικοί στον ίδιο έλεγχο θα είναι οι δύο) και μία αθλήτρια.

Όλα αυτά τη στιγμή που στην ελληνική δικαιοσύνη είναι ανοιχτή η υπόθεση των ποινικών ευθυνών και έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες σε 25 άτομα (αθλητές, προπονητές, παράγοντες). Την ερχόμενη Παρασκευή, μάλιστα, διεξάγεται και μια άλλη δίκη για μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει τον ελληνικό αθλητισμό τον Αύγουστο του 2004. Πρόκειται για την υπόθεση Κεντέρη – Θάνου και το τροχαίο ατύχημα που είχαν.


Σχολιάστε εδώ