Έχει εγκαταλειφθεί η περιοχή της Δωδώνης με τα αρχαία της!

Τι συμβαίνει στη Δωδώνη;
Μια καταγγελία με έντονο και οργισμένο ύφος, προς τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων, τον υπουργό Πολιτισμού και γενικά όλους τους αρμόδιους φορείς και τα ΜΜΕ, έρχεται να χτυπήσει «καμπανάκι» και να επισημάνει πως κάτι δεν πάει καλά στην περιοχή της Ηπείρου. Ο δήμαρχος της Δωδώνης Γιάννης Μπούκας προχώρησε στην καταγγελία, αφού στην προσπάθειά του να αξιοποιηθεί η περιοχή και να ευεργετηθεί τουριστικά βρίσκει απέναντί του τους αρχαιολόγους. Κάνει λόγο μάλιστα για «κογκλάβιο δήθεν αρχαιολόγων», αναγνωρίζοντας πάντως και εξαιρέσεις.
Ο κ. Μπούκας ισχυρίζεται ότι αυτό το «κογκλάβιο» ακυρώνει συνέχεια με «γελοίες γραφειοκρατικές προφάσεις» όλες τις δεσμεύσεις των αρμοδίων για ταχύτατη αποκατάσταση του θεάτρου της Δωδώνης. Ακόμη, αρνούνται να δοθεί μικρός αριθμός παραστάσεων στο αρχαίο θέατρο κάθε καλοκαίρι, ενώ λένε πάντα όχι στην ανάπτυξη του τουρισμού.
«Αυτοί οι “μανδαρίνοι” ετορπίλισαν την ίδρυση “Αρχαιολογικού Μουσείου Δωδώνης” από την Ηπειρωτική Ομογένεια των
ΗΠΑ, προβάλλοντας εμπόδια που γελοιοποιούν αυτό κράτος και τις ανώτατες αρχές της Ηπείρου», γράφει οργισμένα ο δήμαρχος Δωδώνης και καταλήγει:
«Απαιτούμε εδώ και τώρα την άμεση έναρξη εργασιών συντήρησης, αποκατάστασης και αναστήλωσης της Δωδώνης. Την άμεση έναρξη παραστάσεων στο αρχαίο θέατρο και ευρύ ανασκαφικό πρόγραμμα».


Σχολιάστε εδώ