XΡΗΜΑτιστήριο

> Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη Σοφοκλέους κατά την πρώτη συνεδρίαση της προηγούμενης χρηματιστηριακής εβδομάδας, ωστόσο οι επανατοποθετήσεις σε τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης περιόρισαν τις αρχικές απώλειες, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης Τιμών να κλείσει στις 4.153,08 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 0,56%. Από τους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, αυτοί των Βιομηχανικών Προϊόντων και των Προσωπικών Προϊόντων κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνοδο, ενώ αντίθετα εκείνοι των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και της Υγείας σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες. Την επομένη επικράτησαν σταθεροποιητικές τάσεις, καθώς, παρά τους χαμηλούς τζίρους, η βελτίωση της εικόνας των διεθνών αγορών, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στον ΟΛΠ και την επάνοδο αγοραστών στην Εθνική, λειτούργησαν εξισορροπητικά, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης Τιμών να κλείσει στις 4.177,18 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,58%. Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,58%, ο μεσαίας σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,73% και ο FTSE ASE small 80 ενισχύθηκε κατά 1,97%. Ακολούθησε μία ακόμη συνεδρίαση κατά την οποία οι επενδυτές, επηρεασμένοι από την πορεία των ξένων αγορών, προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης Τιμών να κλείσει στις 4.113,55 μονάδες, με απώλειες 1,52%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 291 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 27,6 αφορούσαν πακέτα. Από τις τραπεζικές μετοχές, σημαντικές απώλειες για Εθνική, MPB, Eurobank, αξιοσημείωτες για Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Alpha Bank, και αρνητική μεταβολή για Αγροτική, Κύπρου, Πειραιώς. Την επόμενη, παρά την υποχώρηση των κυριότερων χρηματιστηριακών δεικτών στην Ευρώπη, οι εγχώριοι επενδυτές προχώρησαν σε τοποθετήσεις, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης Τιμών να κλείσει στις 4.122,91 μονάδες, καταγράφοντας οριακά κέρδη της τάξης του 0,23%. Από τις μετοχές που άλλαξαν χέρια, 122 κινήθηκαν ανοδικά, έναντι 99 πτωτικών, με τον τζίρο να ανέρχεται στα 254.989.237,94 ευρώ.

> Θέλει κότσια!.. Δεν είναι δα και τόσο εύκολο να ρυθμίσει κανείς δάνεια που έρχονται από το «πράσινο» παρελθόν και «ανήκουν» σε εταιρεία συμφερόντων οικονομικού παράγοντα της χώρας. Κι όμως, η ΑΤΕbank προχώρησε, έστω και με αυτόν τον τρόπο, στον διακανονισμό των οφειλών της εταιρείας Ευρωσυμμετοχές Κεφαλαίου.

> Τι σας λέγαμε; Ο «μέγας» αυτός μάνατζερ της ΔΕΗ βρήκε και πάλι την εύκολη λύση, τη μετακύλιση δηλαδή του κόστους στους καταναλωτές, απαιτώντας την προσαρμογή των τιμολογίων της δημόσιας επιχείρησης στις μεταβολές του κόστους ενέργειας. Περί του κ. Αθανασόπουλου ο λόγος.

> Ούτε συνεννοημένοι να ήμασταν! Τις ίδιες «απορίες» με εμάς φαίνεται ότι είχαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κύριοι Βενιζέλος – Βερελής, καθώς μία εβδομάδα μετά τα δημοσιεύματά μας έκαναν επερωτήσεις σχετικά 1) με την υποχρέωση της Deutsche Telekom να καταθέσει δημόσια πρόταση στους μικρομετόχους του ΟΤΕ και 2) τις απώλειες της Εθνικής-Finansbank λόγω των συναλλαγματικών διαφορών.

> Πορείες αντίθετες! Αύξηση της καθαρής αξίας του ενεργητικού και μεγάλο discount για τις Εισηγμένες Εταιρείες Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου από τη μία, μείωση και εκροές κεφαλαίων για την αγορά των Αμοιβαίων Κεφαλαίων από την άλλη.

> Αυτό τους έλειπε εκεί στην ΕΧΑΕ! Μετά τα χρήματα που ξοδεύτηκαν και τις διθυραμβικές δηλώσεις που έγιναν, περί ώριμης και σύγχρονης αγοράς, να μην είχαν τοποθετήσει γεννήτρια προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα ηλεκτροδότησης…

> Ως εβδομάδα χρηματιστηριακών εξελίξεων που είχαν να κάνουν με την άρση μετοχών από την κατηγορία της επιτήρησης, μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή που πέρασε, καθώς δεν ήταν λίγες οι εισηγμένες που με αφορμή τη δημοσίευση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων προχώρησαν σε τέτοιου είδους κινήσεις. Παράδειγμα οι επιχειρήσεις Πραξιτέλειο, Εμπορικός Δεσμός, Άλμα Ατέρμων, Κλωνατέξ κ.λπ.

> Τα παράπονα των ξενοδόχων σχετικά με την πορεία της τουριστικής κίνησης στη χώρα, σε συνδυασμό με τα εισαγόμενα προβλήματα των τιμών του πετρελαίου και των συναλλαγματικών ισοτιμιών ευρώ – δολαρίου, «αποτυπώθηκαν» και στους ισολογισμούς των εγχώριων εταιρειών του κλάδου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Λάμψα, που εμφάνισε μείωση των οικονομικών της μεγεθών.

> Και να ήταν μόνον αυτό… Πού να «δουν» τι γίνεται με τις διαφημιστικές καμπάνιες των άλλων «ημικρατικών» εταιρειών… «Κάλλιο αργά παρά ποτέ» στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο, με αφορμή τις καταχωρήσεις στον Τύπο που είχαν να κάνουν με τον ΟΤΕ, «ξύπνησε από το βαθύ λήθαργό» του, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για επικοινωνιακή προπαγάνδα, χωρίς πολιτικό αντίλογο.

> Με αφορμή την πώληση μετοχών της Marfin Investment Group συνολικής αξίας 130.764,34 ευρώ, από το εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας, κ. Ευστρατιάδη, ρωτάμε αν τέτοιου είδους ενέργειες, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις και επιμέρους διευκρινίσεις, υποδηλώνουν μεταξύ άλλων αρνητική εκτίμηση της μελλοντικής αξίας των τιμών των «εν λόγω» μετοχών…

> Η κρίση χτύπησε την πόρτα των εισηγμένων! Πτώση μεγαλύτερη του 15% κατέγραψαν τα κέρδη των επιχειρήσεων κατά το αʼ τρίμηνο του 2008, γεγονός που σε συνδυασμό με την ανατίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου και τα ακριβά καύσιμα λόγω πετρελαίου «άνοιξε» ακόμα περισσότερο την «ψαλίδα» μεταξύ «μεγάλων» και «μικρών».

> Το αυτονόητο δεν θα έπρεπε να ήταν και «εμπορεύσιμο»! Ένας από τους λόγους που η γενική συνέλευση της Frigoglass αποφάσισε την εφαρμογή προγράμματος διάθεσης μετοχών stock options ήταν για να «… ενθαρρυνθεί η ταύτιση των στελεχών της με τα συμφέροντα των μετόχων της…»

> Κάποιοι τις αποδίδουν στο αυξημένο ενδιαφέρον των υποψηφίων, ορισμένοι άλλοι στο «μπάχαλο» που επικράτησε μεταξύ των μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που μιλούν για κατευθυνόμενες ενέργειες. Ο λόγος για τις ενστάσεις που έχουν να κάνουν με τον διαγωνισμό ξεπουλήματος των ΣΕΜΠΟ του ΟΛΘ. Τώρα όσον αφορά τις εξελίξεις στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, θα συμφωνήσουμε πλήρως με τις δηλώσεις του κ. Λαφαζάνη, σύμφωνα με τις οποίες «… η κυβέρνηση λειτουργεί ως “πρακτορείο”… σε έναν εικονικό διαγωνισμό που είχε προκαθορισμένη κατάληξη…». Και δεν μας έφταναν όλα αυτά, ήρθε και η ανακοίνωση της Cosco, η οποία εκθέτει την κυβέρνηση ανεπανόρθωτα, αφήνοντας υπαινιγμούς ακόμα και για το ενδεχόμενο της παραπληροφόρησης, καθώς δεν γνωστοποιήθηκε, ως ώφειλε, το ύψος των προσφορών σε παρούσες αξίες.

> Από μια πρόχειρη μελέτη των στοιχείων φαίνεται ότι οι μετοχές για τις οποίες υπήρξαν φήμες, πληροφορίες και διαρροές περί αλλαγής του ιδιοκτησιακού τους καθεστώτος ήταν αυτές που πρωταγωνίστησαν τόσο στην άνοδο όσο και στην πτώση του βασικού χρηματιστηριακού δείκτη.

> Οι εφέσεις, που κατά παράδοση οδηγούν σε μειώσεις, έκαναν «καλά τη δουλειά τους»! Μπορεί τα πρόστιμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού να είναι εντυπωσιακά, ξεπερνώντας τα 125 εκατομμύρια ευρώ, τα ποσά όμως που τελικά εισπράχθηκαν είναι ελάχιστα, χωρίς να ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ. Ουδέν σχόλιον…

> «Σφυροκοπήματα… τόσο από μέσα όσο και από έξω»! Από τη μια η έρευνα της VPRC επισήμαινε ότι 1 στους 10 Έλληνες αντιμετωπίζει πρόβλημα πληρωμής του ενοικίου του, ενώ 2 στους 10 δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τις κάρτες τους, και από την άλλη η αντίστοιχη της Eurostat έδειχνε ότι η χώρα μας είναι η 5η ακριβότερη από πλευράς τροφίμων στην Ευρωζώνη.

> Ε όχι κι έτσι! Με αφορμή το άνοιγμα των προσφορών του ΟΛΠ, η Εθνική – Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ εκτίμησε ότι η «δίκαιη τιμή» της μετοχής είναι πλέον τα 40 ευρώ, ενώ πήρε θέση ακόμα και για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει σχετικά με την αποτίμηση της προσφοράς που κατέθεσε η Cosco.

> «Πόσοι κούκοι φέρνουν την άνοιξη;» Μπράβο στην ATEbank… Συγγνώμη… στα διοικητικά συμβούλια των θυγατρικών της, Δωδώνη και Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, θέλαμε να πούμε…, τα οποία με αίσθημα ευθύνης προς τους καταναλωτές, προχώρησαν στη μείωση των τιμών χονδρικής.

> Κάθε νέα εισαγωγή εταιρείας φαίνεται να αποτελεί ευκαιρία γιορτής για τον κ. Καπράλο! Στα ενδιαφέροντα πάντως της εβδομάδας που πέρασε η θετική έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της Entersoft, που έκλεισε στα 2,95 ευρώ, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 17,06%.

> Όπως πάντα, κάποιοι κερδίζουν, βλέπε ισχυρούς, ενώ κάποιοι άλλοι χάνουν, βλέπε μικρούς! Την αύξηση των επιτοκίων στους καταθετικούς λογαριασμούς των μεγάλων ποσών καλούνται να τη «χρεωθούν» οι δανειολήπτες των πιστωτικών καρτών, της πρώτης κατοικίας και των μεσαίων επιχειρήσεων.

> Οι αλλαγές σε καίρια «πόστα» εισηγμένων επιχειρήσεων καλά κρατούν! Μετά τους υπευθύνους των τμημάτων εσωτερικού ελέγχου, τους προϊσταμένους των υπηρεσιών εξυπηρέτησης μετόχων, σειρά παίρνουν οι οικονομικοί διευθυντές. Πρόσφατο παράδειγμα αυτό της Γρηγόρης Μικρογεύματα.

> Η ΕΕ έδωσε και πάλι τη λύση! Η παράταση που δόθηκε σχετικά με τον μηδενισμό του ελλείμματος των χωρών της Ευρωζώνης είναι σωτήρια για την Ελλάδα, καθώς ο ΟΟΣΑ το ανεβάζει στο 3,1%, ενώ το ΥΠΟΙΟ το κατεβάζει στα 2,8%.

> Επιμένουν αυτοί, επιμένουμε κι εμείς! Μπορεί οι αρχές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του ΧΑ να δηλώνουν έτοιμες να υποδεχθούν την παράλληλη διαπραγμάτευση των μετοχών της ναυτιλίας σε δύο χρηματιστήρια (dual listing), εμείς πάντως εξακολουθούμε να διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας, τόσο ως προς το μέγεθος όσο ως προς τον αριθμό των εταιρειών που μπορεί να «αντέξει» η εγχώρια αγορά.

> Τραπεζικές ήταν και πάλι οι πρωτιές στην κατάταξη των ΑΧΕΠΕΥ! Κατά το πρώτο πεντάμηνο του έτους, βάσει του συνολικού τζίρου συναλλαγών, Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, Eurobank Χρηματιστηριακή, Εθνική – Π&Κ Χρηματιστηριακή, Πειραιώς ΑΕΠΕΥ και Άλφα Finance ΑΕΠΕΥ, βρέθηκαν στην κορυφή της σχετικής λίστας.

> Με αυτά και με αυτά, οι εκδόσεις ομολογιακών δανείων καλά κρατούν! Η αναδιάρθρωση του υφιστάμενου δανεισμού τους ήταν ένας και πάλι ένας από τους λόγους που οι εισηγμένες Elmec Sport και Μύλοι Λούλη προχώρησαν σε μια τέτοια ενέργεια.

> Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος αρκετές από τις εισηγμένες επιχειρήσεις, της μικρής κυρίως κεφαλαιοποίησης, αποφάσισαν να ανακοινώσουν τα οικονομικά αποτελέσματα αʼ τριμήνου, την ύστατη στιγμή, λίγο πριν από την καταληκτική ημερομηνία, γιατί άραγε;

> Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με «αποκλειστικό και μόνο» σκοπό την αλλαγή της «φυσιογνωμίας» του ξενοδοχειακού συγκροτήματος; Έτσι όπως τα έχουν καταφέρει στον Αστέρα Βουλιαγμένης, όλα είναι πλέον πιθανά.

> Το «αντάρτικο» των φορολογικών αρχών για τις εκπτώσεις των τόκων στα στεγαστικά έληξε «άδοξα», με γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους! Η μεταβίβαση δανείων από τράπεζα σε τράπεζα δεν αποτελεί νέο δάνειο και ως εκ τούτου ισχύουν οι όροι, ανάλογα με την ημερομηνία που είχε συναφθεί το αρχικό.

> «Μοιράζουν» τίτλους… παρακάμπτοντας τις εξετάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μέσω πινάκων που στέλνουν στην Τράπεζα της Ελλάδος! Από τη μια εξυπηρετούν τα μέλη τους, πιστοποιώντας στελέχη «από το παράθυρο», και από την άλλη πραγματοποιούν ημερίδες σχετικά με την εφαρμογή της οδηγίας MiFiD. Περί της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών ο λόγος.

> Ο κονδυλοφόρος της διαπλοκής, το γιουσουφάκι της παραπληροφόρησης, ο εκτελών εντεταλμένη υπηρεσία, ξαναχτύπησε! Αυτήν τη φορά, μέχρι την επόμενη, ασχολήθηκε με την αναγκαιότητα πώλησης προβληματικών δανείων και συμμετοχών, «συγκεκριμένων» τραπεζών.

> Άντε να τους βρουν, αν ποτέ τους χρειαστούν οι μικρομέτοχοι! Από την Αττική στην Κορινθία και από το κέντρο της Αθήνας στον Δήμο Βόχας. Η αναφορά στην αλλαγή έδρας της εισηγμένης εταιρείας ΠΕΡΣΕΥΣ.

> Έχει τη σημασία του! Μία ημέρα πριν ο πρωθυπουργός καλούσε της εταιρείες της ποντοπόρου ναυτιλίας να εισαχθούν στο ΧΑ… μία ημέρα μετά, η ελληνική Safe Bulkers ολοκλήρωνε με επιτυχία τη δημόσια εγγραφή της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

> Τα χειρότερα έπονται! Για να δούμε αν οι «μικροί» του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, μετά την είσοδο της DT στον ΟΤΕ, έχουν το σθένος, τη δύναμη και το χρήμα να αντιδράσουν στα επεκτατικά σχέδια των «μεγάλων» του χώρου; Και όλα αυτά τη στιγμή που τα μεγέθη των περισσότερων εταιρειών της κινητής τηλεφωνίας παραμένουν σε σχετική ακινησία.

> Υπέρβαση του δημοσιονομικού ελλείμματος δείχνουν τα στοιχεία για τον δανεισμό του Δημοσίου! Το πρόγραμμα πάντως του ΟΔΔΗΧ, του γ΄ τριμήνου 2008, περιλαμβάνει την έκδοση εντόκων γραμματίων 13, 26 και 52 εβδομάδων και τρεις επανεκδόσεις ομολόγων 3ετούς, 5ετούς και 10ετούς διάρκειας.

> Από τις μετοχοποιήσεις… στις πωλήσεις «φιλέτων»! Η ανάγκη ενίσχυσης των δημόσιων ταμείων, σε συνδυασμό με την αδυναμία αντιμετώπισης των προβλημάτων στις ΔΕΚΟ, έχει οδηγήσει το οικονομικό επιτελείο στην αναζήτηση νέων «σανίδων σωτηρίας», βλέπε Ολυμπιακή, Ταχυμεταφορές και ΔΕΠΑ.

> Με αφορμή την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στο ενημερωτικό δελτίο της ανώνυμης ποδοσφαιρικής εταιρείας ΠΑΟΚ, για τη δημόσια προσφορά και την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ρωτάμε αν οι νομικοί που χειρίστηκαν το θέμα είχαν εμπλακεί με την υπόθεση της πρώην ανακρίτριας κυρίας Μπουρμπούλια;

> 7% είναι πολύ; Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του κ. Σπηλιωτόπουλου, τα τραγικά λάθη των προκατόχων του οδήγησαν την Ελλάδα εκτός των σύγχρονων τάσεων της παγκόσμιας αγοράς τουρισμού, με αποτέλεσμα να χάνει πλέον έδαφος έναντι των άλλων χωρών.

> Τι και αν το όνομά του έχει εμπλακεί σε θέματα δημόσιου ενδιαφέροντος, βλέπε ομόλογα, αγωγές κατά πολιτικών, υπόθεση ΟΤΕ, κ.λπ., ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, προκειμένου να ενισχύσει το προφίλ του, προχώρησε σε αγορές μετοχών της Marfin Popular Bank Public, συνολικής αξίας 5.496.533,20 ευρώ.

> Εντύπωση προκαλεί η διαπίστωση της Ernst & Young σχετικά με την «αδυναμία» των τμημάτων εσωτερικού ελέγχου να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που έχουν να κάνουν με τους σύγχρονους τομείς της χρηματοοικονομικής πληροφόρησης.

> Το ρητορικό ερώτημα που είχαμε απευθύνει προ δύο εβδομάδων, σχετικά με το αν οι αλλαγές στους δείκτες, τους οποίους ακολουθούν πολλά διεθνή χαρτοφυλάκια, επηρεάζουν την πορεία των τιμών των μετοχών που «εισέρχονται ή εξέρχονται», δεν έμεινε αναπάντητο, καθώς οι πρόσφατες ανακατατάξεις στον Morgan Stanley Capital Index προκάλεσαν «φρενίτιδα» αγοραπωλησιών.

> «Στου κασίδη το κεφάλι»; Η αναφορά μας στον υπερ-δραστήριο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΑΘ, κ. Σκόδρα, ο οποίος δηλώνει έτοιμος να προβεί σε επενδυτικές κινήσεις που έχουν να κάνουν με διαφορετικό γνωστικό-εργασιακό αντικείμενο, όπως είναι η ενέργεια και οι τηλεπικοινωνίες.

> Σε ποιους κλάδους εισηγμένων εταιρειών τα κέρδη αυξάνουν με ταχύτερο ρυθμό από τα έσοδα; Μα σε αυτούς που έχουν τη δυνατότητα της άμεσης μετακύλισης των αυξήσεων του κόστους παραγωγής στις τελικές τιμές, βλέπε σουπερμάρκετ, φαρμακοβιομηχανίες και πολυεθνικές εμπορίας.

> Και να ήταν η μόνη! Πόσες από τις εισηγμένες επιχειρήσεις της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης έχουν «ξεχάσει» να σχηματίσουν προβλέψεις τόσο για τις επίδικες υποθέσεις όσο και για τις ανέλεγκτες φορολογικά χρήσεις; Εμείς πάντως γνωρίζουμε τουλάχιστον μία, την Κεραμεία Αλλατίνη.

> Η μετακίνηση του κ. Προβόπουλου στην «πολιτική» θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος έφερε ανακατατάξεις και στο διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς, το οποίο σε πρόσφατη συνεδρίασή του εξέλεξε ως νέο μέλος τον κ. Ηλία Μίλη.

> Και πάλι λίγα είναι! Η αναφορά μας στις πρόσφατες διαρροές των ασφαλιστικών εταιρειών, που είχαν να κάνουν με το ενδεχόμενο της αύξησης του ορίου των αποζημιώσεων μέσω της διαδικασίας του φιλικού διακανονισμού.

> Μήπως πρέπει να τους ευχαριστούμε κιόλας; Με τη «γαλάζια ευρεσιτεχνία» των συμπράξεων «παραδίδουν» τη δημόσια περιουσία στα ιδιωτικά συμφέροντα. Πρόσφατο παράδειγμα οι εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργού για τον εκσυγχρονισμό των αστικών συγκοινωνιών.

> Πώς αλλιώς θα διατηρήσουν ισορροπίες, κρατώντας ταυτόχρονα τα «στόματα κλειστά»; Η Β΄ Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΧΑΕ ενέκρινε το πρόγραμμα διάθεσης μετοχών, με τη μορφή δικαιώματος προαίρεσης, στα στελέχη των εταιρειών του ομίλου.

> Χειρότερα δεν γίνεται… ή… μήπως με αυτήν την κυβέρνηση όλα είναι πλέον πιθανά; Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ, οι επενδύσεις το πρώτο τρίμηνο του έτους έκαναν «βουτιά» 6,8%, έναντι αύξησης 11,9% που είχαν σημειώσει το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

> Αύξηση σʼ όλες τις διάρκειες και κυρίως στους βραχυπρόθεσμους τίτλους σημείωσαν τον μήνα Μάιο οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών τίτλων στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά, ακολουθώντας έτσι τις αντίστοιχες τάσεις των αγορών της Ευρωζώνης.


Σχολιάστε εδώ