Tώρα κατάλαβαν τα σχέδια της Αλβανίας για μειονότητα

«Θέλει μειονότητα;

Κι αν ακόμα δεν το έχουμε βρει μπροστά μας, θα το βρούμε μάλλον σύντομα. Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα ”Corriere della Sera”, ο αλβανός Πρόεδρος Σάλι Μπερίσα λέει ευθαρσώς ότι ”η μόνη λύση στα προβλήματα των νόμιμων μεταναστών είναι να τους χορηγηθεί καθεστώς μειονότητας”. Απαντά σε ερώτηση για την Ιταλία, αλλά το διευρύνει με τον τρόπο του, λέγοντας ότι τέτοιο καθεστώς θα πρέπει να χορηγείται όταν οι μετανάστες, πολίτες τρίτου κράτους, ”αντιπροσωπεύουν το 10% του πληθυσμού”. Αντιλαμβάνεται, όμως, ο Μπερίσα ότι ”η Ευρώπη δεν είναι ακόμα έτοιμη για κάτι τέτοιο”».

Και η… ΟΛΜΕ!

Στο μεταξύ, το πόσο επιδερμικά και μονόπλευρα αντιμετωπίζουν ορισμένοι το θέμα φαίνεται και από την ανακοίνωση στήριξης της πρώην διευθύντριας του 132ου σχολείου από την… ΟΛΜΕ! Οι κύριοι καθηγητές έχουν λύσει, όπως φαίνεται, όλα τα προβλήματα της Μέσης Εκπαίδευσης και σπεύδουν να… στηρίξουν τη δασκάλα που δίδασκε αλβανικά στην Γκράβα!

Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ αναφέρει:

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ διαμαρτύρεται για την απαράδεκτη αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών και της διευθύντριας του 132ου Δημοτικού Σχολείου της Γκράβας, ενός σχολείου που σε μια δύσκολη περιοχή της Αθήνας αναδείχτηκε σε σχολείο-πρότυπο και αντιμετώπισε γι’ αυτόν τον λόγο την εχθρική και μισαλλόδοξη στάση της διοίκησης.

Το έργο του συλλόγου διδασκόντων και της διευθύντριας του συγκεκριμένου σχολείου Στέλλας Πρωτονοταρίου και κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων υπήρξε εντυπωσιακό.

Δυστυχώς, η εμπνευσμένη διευθύντρια του σχολείου απομακρύνθηκε από το σχολείο της κατά τις τελευταίες κρίσεις των στελεχών, για να βρεθεί μόλις στο διπλανό σχολείο υπολειπόμενη κατά ελάχιστα δέκατα του μορίου. Τα μέλη του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου αντιμετώπισαν συνεχή διωγμό, ενώ παράλληλα συνάντησαν σοβαρά εμπόδια στην προσπάθειά τους να συνεχίσουν το έργο τους.

Ο νέος διευθυντής έσπευσε να αποδομήσει ό,τι με τόσο κόπο είχε δημιουργηθεί. ”Παράνομα” κρίθηκαν τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας στους γονείς των μεταναστών, που εθελοντικά πρόσφεραν οι δάσκαλοι του σχολείου. ”Παράνομη” θεωρήθηκε και η απλή και καλοσυνάτη πρωινή προσευχή των παιδιών με τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου. ”Παράνομες” και οι πλούσιες εκδηλώσεις και δραστηριότητες του σχολείου, ενός σχολείου που έχει βραβευτεί κατ’ επανάληψιν από ποικίλους φορείς (UNICEF, ΚΕΘΕΑ κ.λπ.)».

Σ.Σ.: Αν δεν κάνουμε λάθος, κανένας δεν κατηγόρησε την κ. Πρωτονοτάριου επειδή έκανε εκδηλώσεις που βραβεύθηκαν από τη UNICEF κ.λπ., ούτε επειδή δίδασκε ελληνικά σε γονείς αλλοδαπών μαθητών. Εκείνο που καταγγείλαμε ήταν το ότι δίδασκε αλβανικά σε αλλοδαπούς μαθητές, ερήμην του υπουργείου Παιδείας και με υλικό που της προμήθευε η αλβανική πρεσβεία της Αθήνας και μάλιστα με ανθελληνικό περιεχόμενο. Αυτό προφανώς το «ξέχασε» η ΟΛΜΕ. Το πιο ουσιώδες δηλαδή και αυτό που αποτέλεσε την αιτία όσων επακολούθησαν. Κρίμα, γιατί από τους καθηγητές θα περιμέναμε περισσότερη αλήθεια… Για πρώτη όμως φορά μαθαίνουμε ότι ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, όσο καλό και αν είναι, μπορεί να αντικαταστήσει την προσευχή που μας διδάσκει η Εκκλησία μας. Έγκλημα κύριοι της ΟΛΜΕ ήταν η προσευχή που κατήργησε η κυρία διευθύντρια και την αντικατέστησε με ποίημα του Ρίτσου! Μια χαρά διαπαιδαγωγείτε τα παιδιά μας.


Σχολιάστε εδώ