MUSIC+ MEDIA

// Εν τω μεταξύ το στέλεχος που θα αναλάβει τη γενική διεύθυνση από τις αρχές του νέου έτους μαθαίνουμε ότι θα έχει διευρυμένες αρμοδιότητες στις δραστηριότητες του Ρέστη στα ΜΜΕ.

// Ο εφοπλιστής επιθυμούσε να έχει τη Madonna στο μεγάλο event με το οποίο θα ξεκινήσει επίσημα το κανάλι, όμως το αστρονομικό ποσό, το οποίο ξεπερνά τα πέντε εκατομμύρια ευρώ για την παραγωγή της, έκανε το project αυτό να ναυαγήσει.

// Μεγάλες ανακατατάξεις στις δραστηριότητες του Κ. Γιαννίκου στα ΜΜΕ και στη μουσική. Ο επιχειρηματίας είναι σε διαρκείς συζητήσεις ώστε να προσελκύσει αξιόλογα στελέχη του χώρου, τα οποία αυτόν τον καιρό είναι ελεύθερα.

// Πλήρη απόσυρση από τη μουσική για ένα brand το οποίο οφείλει την ύπαρξή του σε αυτήν. Μετά την πώληση και τη μετονομασία της αλυσίδας δισκάδικων Virgin Megastores στην Αγγλία, η εταιρεία έχει αποφασίσει να κλείσει το μεγαλύτερο και γνωστότερο κατάστημά της, αυτό στην Times Square στη Νέα Υόρκη.

// Λίγες μέρες πριν πωλήθηκε και το Virgin Radio στην Αγγλία, σε ινδό επιχειρηματία, ο οποίος και θα το μετονομάσει.

// Στην Ελλάδα, όπως έχουμε γράψει, τα Virgin υπολειτουργούν, και στην ουσία απλώς υπενοικιάζουν χώρους σε άλλους βάζοντας μπροστά την ταμπέλα τους. Με το δεδομένο ότι ούτε τα Fnac, ούτε όμως και τα Public, έχουν καταφέρει να κάνουν κάτι σοβαρό στον χώρο της δισκογραφίας, αυτό σημαίνει ότι τα Metropolis εξακολουθούν να παραμένουν ο βασικός στυλοβάτης της ελληνικής δισκογραφίας.

// Από τη δισκογραφία εξετάζει και πάλι να αποτραβηχτεί η BMG. Το έτερον ήμισυ της SonyBMG δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον για τη συνεργασία αυτή και αναζητά να πουλήσει τη συμμετοχή του στη Sony ή σε κάποιο επενδυτικό κεφάλαιο.

// Πιο δραστήριο, και πιο θαρραλέο, από το δισκογραφικό παρακλάδι της Sony εμφανίζεται το τμήμα κινητής τηλεφωνίας. Η Sony Ericsson έκλεισε συμφωνία με τη Live Nation και θα κυκλοφορήσει έναν αριθμό κινητών τηλεφώνων τα οποία θα έχουν μέσα ήδη φορτωμένο το νέο album της Madonna.

// Φιλικές συμμετοχές τέλος! Η συνήθεια που παρατηρούσαμε τα τελευταία χρόνια, όπου στη συναυλία ένας καλλιτέχνης φώναζε άλλους πέντε να συμμετάσχουν «φιλικά», μάλλον κούρασε, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση κάποιου που φώναξε περισσότερους από 10 να συμμετάσχουν «φιλικά» και δωρεάν!

// Όλοι έχουν αρχίσει και διαμηνύουν ότι «το τσάμπα» πέθανε και ότι οι συμμετοχές θα πληρώνονται, εφόσον και αυτοί που κάνουν τη διοργάνωση δεν την κάνουν δωρεάν.

// Βιάστηκε να ανακοινώσει το MpGreek την υπηρεσία mp3 χωρίς προστασία DRM, και με αυτόν τον τρόπο κινδυνεύει να κάψει μια από τις πιο πολλά υποσχόμενες δραστηριότητες. Είναι λάθος να προχωρά σε μια τέτοια κίνηση έχοντας εξασφαλίσει ελάχιστο ρεπερτόριο, και σχεδόν καθόλου ελληνικό.

// Έγινε η πρώτη συνάντηση IFPI στην οποία συμμετείχε και ο Μάκης Πουνέντης ως διευθυντής της Heaven. Όπως αναμενόταν, ουδείς από τους παλιούς είπε μπροστά του όσα λέει πίσω του.


Σχολιάστε εδώ