Kλειστό το Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιά για τους χρονίως πάσχοντες

Ιδού συνοπτικά το ιστορικό της υπόθεσης:

Το Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιά, που ανήκει στο Δημόσιο και από το 1924 έχει διατεθεί προς χρήση ως Ναυτικό Νοσοκομείο, έπαυσε από το 1981 να νοσηλεύει ασθενείς, λόγω ζημιών από τους τότε σεισμούς.
Από το 1985 και μετά, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανέλαβε πρωτοβουλία και προέβη σε ενέργειες για την ανακαίνιση και επαναλειτουργία του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά, ως Παραρτήματος του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, και τη δημιουργία σ’ αυτό κλινών για χρονίως πάσχοντες.
Με δαπάνη 1,7 δισεκατομμυρίων δραχμών έγινε ανακαίνιση του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά που περατώθηκε το 2000 και δημιουργήθηκαν 39 κλίνες για περίθαλψη χρονίως πασχόντων. Από το 2000, οι εν λόγω 39 κλίνες παραμένουν κενές και ανεκμετάλλευτες. Το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, που λειτουργεί από το 1955, είναι το μόνο Γενικό Νοσοκομείο του Πολεμικού μας Ναυτικού και διαθέτει περί τις 300 κλίνες. Οι δικαιούχοι νοσηλείας σ’ αυτό αυξάνονται και πληθύνονται κατά διαστήματα, με υπουργικές αποφάσεις. Ήδη οι δικαιούχοι νοσηλείας στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών υπερβαίνουν τους 350.000, ήτοι οι δικαιούχοι ανά κλίνη υπερβαίνουν τους 1.150.
Από τα προαναφερόμενα προκύπτει σαφώς ότι ο περιορισμένος αριθμός κλινών του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών δεν επαρκεί για τις ανάγκες περίθαλψης των μόνιμων στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού και Λιμενικού Σώματος και των οικογενειών τους και επιβάλλεται η ενεργοποίηση των 39 κλινών του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά, που με τεράστιες οικονομικές θυσίες 1.700 εκατ. δρχ. δημιουργήθηκαν το 2000 και έκτοτε παραμένουν ανεκμετάλλευτες.

Γιατί αδιαφορεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις αποστράτων;
Ή μήπως δεν πρόκειται για αδιαφορία;


Σχολιάστε εδώ