Ο… αριστερός μανδύας δεν θα… σώσει ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η σχετική συζήτηση είναι αποπροσανατολιστική και μακριά από τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες, αφού εκτιμά ότι η μόνη διέξοδος των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα παζαρέψει τη συμμετοχή του σε μια μελλοντική κυβέρνηση, αλλά το ΚΚΕ. Η εκτίμηση που κάνει ο Περισσός είναι ότι από τη στιγμή «που υπάρχει προγραμματική σύγκλιση ανάμεσα στα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ) είναι φυσιολογικό να γίνεται συζήτηση για τη συνεργασία μεταξύ τους». Ωστόσο, υπογραμμίζουν τα στελέχη του, ο λαός σήμερα χρειάζεται μια διαφορετική ριζοσπαστική συμμαχία, «η οποία θα δρομολογήσει ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας» και όχι μια συμμαχία που θα εξασφαλίζει ότι το ένα από τα δύο πόδια του δικομματισμού θα γίνει πιο στέρεο.

Όπως έγραψε το «ΠΑΡΟΝ» την περασμένη Κυριακή το ΚΚΕ απευθύνεται και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που θεωρούν ότι η σημερινή του ηγεσία έχει ξεκόψει οριστικά από τις ριζοσπαστικές διακηρύξεις της πρώτης περιόδου του κινήματος, καθώς θεωρεί ότι η επιλογή μέρους αυτών να στραφούν προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιέξοδη και οδηγεί σε πραγματική αλλαγή της υπάρχουσας πολιτικής κατάστασης.

Στο ΚΚΕ τονίζουν ότι η συζήτηση περί συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια συζήτηση «επί της διαδικασίας» μιας σύμπραξης που έχει την αφετηρία της στην παραδοχή ότι αυτές οι δύο πολιτικές δυνάμεις έχουν την ίδια σοσιαλδημοκρατική κατεύθυνση και την ίδια φιλοδοξία να διαχειριστούν το υπάρχον σύστημα.

Το ΚΚΕ έχει ξεδιπλώσει το τελευταίο διάστημα την «πορεία προς τον λαό» με δεκάδες συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, όπου στελέχη του αναπτύσσουν την πρόταση εξουσίας του κόμματος, και δεν θέλει φυσικά η όλη συζήτηση για την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης να μονοπωληθεί από τη συνεχώς επαναλαμβανόμενη κουβέντα για τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στελέχη του εκτιμούν ότι τα δύο αυτά κόμματα έχουν στόχο να εγκλωβίσουν τον λαό στην αυταπάτη της φιλολαϊκής διαχείρισης του καπιταλισμού την οποία θα διεκπεραιώσει μια μελλοντική κυβέρνηση συνεργασίας της «κεντροαριστεράς». Μάλιστα για να επιβεβαιώσουν τον ισχυρισμό τους επικαλούνται τα παραδείγματα της Ιταλίας πρόσφατα και της Γαλλίας παλιότερα, όπου οι «κεντροαριστερές κυβερνήσεις», με τη συμμετοχή μάλιστα σε αυτές των κομμουνιστών, όχι μόνο αποδοκιμάστηκαν από τους εκλογείς και άνοιξαν τον δρόμο σε αμιγώς δεξιές κυβερνήσεις, αλλά οδήγησαν στον αφανισμό τα κραταιά άλλοτε κομμουνιστικά κόμματα των δύο χωρών.

Τόσο το ΠΑΣΟΚ, τονίζουν, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τον αριστερό μανδύα που φοράνε (ο καθένας βέβαια με διαφορετικό τρόπο), είναι κόμματα που δεν τολμούν ούτε καν να αναφέρουν τη λέξη «καπιταλισμός», όταν αναφέρονται στο σημερινό σύστημα, και δεν εναντιώνονται επί της ουσίας στις επιλογές της ΕΕ. Έτσι, αναφέρουν, το μόνο που εφευρίσκουν για να δείξουν ότι αντιπαρατίθενται στην κυβέρνηση είναι το ξεπερασμένο σχήμα της «δεξιάς – αντιδεξιάς», το οποίο στοίχισε αρκετά ακριβά στην αριστερά τη δεκαετία του ʼ80 όταν το ΠΑΣΟΚ με το εφεύρημα των «δημοκρατικών δυνάμεων» λεηλάτησε κυριολεκτικά τον αριστερό χώρο.

Στο ΚΚΕ ξεκαθαρίζουν ότι με τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας, προκειμένου να υπάρξει εναλλακτική πολιτική προοπτική και τονίζουν ότι η μόνη λύση είναι «η λαϊκή συμμαχία, η πάλη κατά των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού και η λαϊκή εξουσία», καθώς άλλος δρόμος δεν υπάρχει και «όσοι το ισχυρίζονται απλώς κοροϊδεύουν τον λαό».


Σχολιάστε εδώ