Ξαναγίνονται λόγω της νοθείας οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία!

Και η αιτία είναι το όργιο της νοθείας που έγινε σε αρκετές περιοχές του νομού, κατά τις εσωκομματικές εκλογές για την εκλογή των τοπικών οργάνων, όπου οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ξεπερνούν και τη νοθεία που είχε γίνει στις βουλευτικές εκλογές του 1961, μόνο που δεν ψήφισαν… δέντρα!
Ψήφισαν αλλοδαποί, κυρίως Αλβανοί, έναντι 25 ευρώ η ψήφος! Η εικόνα του ΠΑΣΟΚ αμαυρώθηκε, αφού μόνο κατ’ επίφασιν αποδείχθηκε ότι εσωτερικά το κόμμα λειτουργεί με σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες.
Και βέβαια τα έκτροπα κατά την ψηφοφορία δεν έγιναν μόνο στην Αχαΐα. Δεν υπήρξε νομός της χώρας που δεν δημιουργήθηκαν ανάλογες καταστάσεις, με μόνη διαφορά την έκταση της νοθείας.
Η Χαριλάου Τρικούπη αναγκάσθηκε να πάρει μέτρα και ήδη ακύρωσε τις εκλογές σε 7 δήμους της Αχαΐας, όπου θα ξαναγίνουν οι εκλογές, όπως επίσης και στην Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία. Επίσης στον περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ κ. Κελεπούρη, που θεωρήθηκε ένοχος της εκλογικής νοθείας, επιβλήθηκε η αναστολή της κομματικής ιδιότητας.


Σχολιάστε εδώ