Καθαρή νίκη και στις ειδήσεις για το Mega

Με μεγάλη διαφορά, 125.000 τηλεθεατών, το Mega διατήρησε την προηγούμενη σεζόν την πρώτη θέση στις ειδήσεις. Το δελτίο του καναλιού, με βάση τα στοιχεία που το ίδιο δημοσιοποίησε, συγκέντρωσε 647.000 τηλεθεατές, έναντι 522.000 του ΑΝΤ1 και 463.000 του Alter. Τέταρτο το Star με 426.000 τηλεθεατές και πέμπτος ο Alpha με 361.000. Στην έκτη θέση η ΝΕΤ με 322.000, αν και με βάση το κριτήριο απήχησης που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB Δ. Μαύρος, με βάση τα στοιχεία της AGB, η ΕΡΤ (δελτία ΝΕΤ+ΕΤ1) είναι δεύτερη, πίσω από το Mega.

Η καλή πορεία του δελτίου ειδήσεων του Mega είναι αποτέλεσμα της σταθερής δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο κανάλι, αλλά και της… υπόθεσης Ζαχόπουλου. Το Mega και τα στελέχη του έγιναν μέρος των γεγονότων. Συνάμα όμως πρέπει να σημειώσει κανείς και την κακή πορεία των ανταγωνιστών του, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Alpha, ο οποίος άλλαξε τέσσερις παρουσιαστές. Στον αντίποδα το Alter, το οποίο με την παρουσία Χατζηνικολάου δείχνει να κέρδισε πόντους. Στο Mega γνωρίζουν πως η φετινή πορεία στις ειδήσεις είναι δύσκολο να επαναληφθεί, επισημαίνουν όμως πως ήταν εκείνοι που μετά και την αποχώρηση Χατζηνικολάου άλλαξαν πρώτα τη θεματολογία των ειδήσεων (από τα δελτία Βίσση – Βανδή σε πιο σοβαρά) και μετά και τη φόρμα, με την καθιέρωση του περίφημου «καφενείου των ειδήσεων», όπως το χαρακτήρισε το «Π», όπου η μετάδοση των ειδήσεων υποχωρεί μπροστά στον σχολιασμό τους.

Στην πρωινή ζώνη ο ανταγωνισμός ολόκληρη τη σεζόν ήταν σκληρός. Το κανάλι δηλώνει ευχαριστημένο από το δίδυμο των παρουσιαστών, αλλά μεγάλο ενδιαφέρον έχει ότι το κανάλι δίνει αριθμούς τηλεθεατών και όχι ποσοστά θεαματικότητας. Έτσι δείχνει ότι βρίσκεται στη δεύτερη θέση και όχι στην τρίτη, την οποία, σύμφωνα με τα ποσοστά, την κατέχει ο Γιώργος Αυτιάς. Το μυστικό είναι ότι η πρωινή εκπομπή του Mega αρχίζει μία ώρα αργότερα, άρα βλέπει περισσότερος κόσμος τηλεόραση.


Σχολιάστε εδώ