επί του πιεστηρίου

Στη γραμμή που καιρό τώρα συνεχώς προβάλλουμε η επιστολή του Καραμανλή στον Μπαρόζο για την ακρίβεια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Τώρα είναι ευκαιρία ο πρωθυπουργός να επιμείνει και να ζητήσει τη συναίνεση των Βρυξελλών για να μπει διατίμηση σε όλα τα βασικά προϊόντα και κυρίως στα τρόφιμα. Μόνο έτσι θα προστατευθούν οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, που δεν τα βγάζουν πέρα.

Καλά, κουκούτσι μυαλό δεν υπάρχει σε τούτο τον τόπο; Με τη μεγαλύτερη ευκολία πετιούνται εκατομμύρια για σόου, χωρίς ουσία, μόνο και μόνο για αυτοπροβολή υπουργών και προέδρων δημόσιων οργανισμών, την ώρα που αυξάνουν τα τιμολόγιά τους (βλέπε π.χ. ΔΕΗ) για να… καλύψουν τις δαπάνες και χειροτερεύουν τη ζωή των φτωχών, για τους οποίους δεν υπάρχει ευρώ! Τα λέμε αυτά, για τον… χαμό που έγινε στην εκδήλωση προς… τιμήν της ημέρας του Περιβάλλοντος. Να προσπέκτους, να αφίσες, να δεξιώσεις… Αν όλα αυτά που χαλάστηκαν πήγαιναν για τη δημιουργία κάποιων υποδομών π.χ. για την ενίσχυση της Πυροσβεστικής, σίγουρα θα ʼπιαναν τόπο.

Μέσα σε ενάμιση μήνα ο Αλέξης Μητρόπουλος προχώρησε σε δεύτερη έκδοση του βιβλίου του «Το τέλος του κοινωνικού κράτους; – Αριστερά και συνδικάτα μπροστά στην απορρύθμιση», το οποίο κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Λιβάνη. Τέτοια επιτυχία είχε να συμβεί από την εποχή της μεταπολίτευσης. Ευχές Αλέξη, για μεγαλύτερες κυκλοφορίες.

«Κάθε χρόνο πάνω από 1.600 άνθρωποι, κυρίως νέοι –το πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας– χάνονται στην άσφαλτο. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 20.000. Και κατά ένα μεγάλο αριθμό –σχεδόν 4.000 άνθρωποι τον χρόνο– μένουν ανάπηροι». Τα τραγικά αυτά νούμερα, που κυριολεκτικά τρομάζουν ακόμη και τους υποψιασμένους για τον μεγάλο φόρο αίματος στους δρόμους, αποκάλυψε ο αρμόδιος υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στην εκδήλωση του Πολυτεχνείου για την «Οδική Ασφάλεια».

Ο κ. Παυλόπουλος, αφού υπογράμμισε ότι τα τροχαία ατυχήματα οφείλονται κατά ποσοστό 85% στον ανθρώπινο παράγοντα, αποκάλυψε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ιδιαίτερα υψηλός ο αριθμός των τροχαίων κάθε χρόνο, περίπου 1.300.000, και προκαλούν 40.000 θανάτους και 1.700.000 τραυματισμούς. Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι στόχος των μέτρων που έχουν παρθεί (και τα οποία εξήγγειλε) είναι το 2010 ο αριθμός των τροχαίων στη χώρα μας να έχει μειωθεί κατά 50% σε σχέση με το 2000, χρονιά που χάθηκαν 2.037 συνάνθρωποί μας. Φυσικά δεν αρκούν τα μέτρα, οι συστάσεις και οι ποινές. Πάνω απʼ όλα, από μας κυρίως εξαρτάται να περιοριστεί το αθώο αίμα που χάνεται στους δρόμους…

Εύστοχος ο τίτλος της «Βραδυνής» της Παρασκευής, με τον οποίο υποδεχόταν τον Σαρκοζί: «Ακριβή μου Ελλάδα»… Βλέπεις, πολλά τα… δώρα-ανταλλάγματα που προσδοκά ο γάλλος Πρόεδρος… Η στήριξη κοστίζει. Δυστυχώς… Τα συμφέροντα πάνω απʼ όλα… Εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν, όπως λέει και η Εκκλησία μας…

Μια απόλυτα σωστή επιλογή του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου είναι η τοποθέτηση του καθηγητή κ. Διονύση Χιόνη ως προέδρου του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), στον οποίο θα ενσωματωθεί, σε πρώτη φάση, το ΤΥΔΚΥ (Ταμείο Υπαλλήλων Δήμων και Κοινοτήτων) και στη συνέχεια θα μπουν και άλλα ασφαλιστικά ταμεία. Καλή επιτυχία.

Αποκάλυψη: Για 3-4 μέρες διέμεινε στο ξενοδοχείο της Πλατείας Συντάγματος, το «PLAZA», η σύζυγος του πρωθυπουργού του ιρακινού Κουρδιστάν, Ταλαμπανί, η οποία είχε έρθει για να συμμετάσχει σε συνέδριο, συνοδευόταν δε από υπουργούς.


Σχολιάστε εδώ