εδώ Βρυξέλλες

Η ομάδα εργασίας της ΕΕ κατά του ντόπινγκ, που συστάθηκε πρόσφατα και αποτελείται από εκπροσώπους της πλειονότητας των κρατών μελών, θα αναλάβει ορισμένα από τα πλέον σημαντικά θέματα που αφορούν στο ντόπινγκ, ιδιαίτερα όσον αφορά τον ερασιτεχνικό και τον μαζικό αθλητισμό». Αυτό ανέφερε στην απάντηση που έδωσε στον ευρωβουλευτή της ΝΔ και εισηγητή της Λευκής Βίβλου για τον αθλητισμό, Μανώλη Μαυρομμάτη, ο αρμόδιος για θέματα πολιτισμού Επίτροπος, Γιαν Φίγκελ.

— Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε την περασμένη Πέμπτη με συντριπτική πλειοψηφία τη διάθεση 89,8 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ για την αποκατάσταση των ζημιών από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού στην Ελλάδα.
Αναφερόμενος σχετικά ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε:
«Χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση της κρατικής μηχανής και τη βοήθεια όλων των συναδέλφων ευρωβουλευτών στην Επιτροπή Προϋπολογισμών πετύχαμε την ενεργοποίηση ενός πολύπλοκου μηχανισμού κοινοτικής βοήθειας σε χρόνο ρεκόρ. Οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια και την Πελοπόννησο πέρυσι το καλοκαίρι συγκλόνισαν την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη. Με τη σημερινή της απόφαση η ΕΕ αποδεικνύει στην πράξη την αλληλεγγύη της στους έλληνες πολίτες».

— Η επιτροπή δηλώνει, με αφορμή σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκου Βακάλη, ότι δεν διαθέτει ειδικό πρόγραμμα με συγκεκριμένο στόχο “να προωθήσει την έκδοση ευρωπαϊκών εντύπων σε σύστημα γραφής Μπράιγ”. Όπως, όμως, εξηγεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Barroso στην απάντησή του προς τον ευρωβουλευτή, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μέχρι σήμερα κανένα αίτημα δημοσίευσης εγγράφου σε σύστημα γραφής Μπράιγ δεν έχει περιέλθει στην Υπηρεσία Επίσημων Εκδόσεων από τα ευρωπαϊκά όργανα, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο για σχετικές εκδόσεις στο μέλλον.

— Με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων «Πράσινη Εβδομάδα», που πραγματοποιούνται αυτόν τον καιρό στις Βρυξέλλες, το Λουξεμβούργο και το Στρασβούργο, με βασικό σλόγκαν «Μία γη έχουμε, ας μην την καταστρέφουμε!», ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Μ. Αγγελάκας κατέθεσε στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου πρόταση-κλειδί για διαθεσμικό κοινοτικό διάλογο με στόχο το ξεκαθάρισμα του τοπίου όσον αφορά το θέμα της πυρηνικής ενέργειας στην Ευρώπη.


Σχολιάστε εδώ