Διορία ως το φθινόπωρο δίνουν στον Γιώργο!

• Διορία ως το φθινόπωρο. Από κει και πέρα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, αφού σε έναν χρόνο έχουμε ευρωεκλογές και η κοινή διαπίστωση όλων είναι πως το ΠΑΣΟΚ δεν αντέχει άλλη εκλογική συντριβή!

Ήδη είναι πολλά τα στελέχη τα οποία φοβούνται ότι στις ευρωεκλογές και επειδή η ψήφος είναι πιο «χαλαρή», το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να έχει ποσοστά με πρόσημο το «2», κάτι δηλαδή που θα είναι κυριολεκτικά καταστροφικό για ένα κόμμα εξουσίας και μάλιστα εν όψει και εθνικών εκλογών, αν δεν γίνουν παράλληλα με τις ευρωεκλογές!

Και επειδή στον ορίζοντα πουθενά δεν φαίνεται ελπίδα ανάκαμψης, τίποτα δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί, πολύ περισσότερο που το μπλοκ που στήριξε τον Γιώργο στην εσωκομματική αναμέτρηση του φθινοπώρου του 2007 διαλύεται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι επιφανή στελέχη του «παπανδρεϊκού» στρατοπέδου τώρα… αλλάζουν στρατόπεδο. Αναφέρουμε ενδεικτικά:

• Τη συνάντηση που είχαν πρόσφατα ο Β. Βενιζέλος με τη Φ. Γεννηματά. Συνάντηση που, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα και δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι

η Φώφη συμπλέει τώρα με τον Βενιζέλο…

• Επίσης τη συνάντηση Βενιζέλου – Μαρίας Δαμανάκη, το ίδιο σε καλό κλίμα…

• Το γεγονός ότι η πλειοψηφία των συνδικαλιστών, ο βασικότερος πυλώνας στήριξης του Γιώργου το περασμένο φθινόπωρο, εμφανίζεται σφόδρα δυσαρεστημένη και έχει εγκαταλείψει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Οι συνδικαλιστές αυτοί (μεταξύ τους οι Πολυζωγόπουλος, Παναγόπουλος, Κουτρουμάνης κ.ά.) τώρα έχουν προσεγγίσει την

Ά. Διαμαντοπούλου.

• Η ίδια η Α. Διαμαντοπούλου έχει αρχίσει να φτιάχνει μεθοδικά πανελλαδικό δίκτυο φιλικών της στελεχών, το ίδιο και ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης…

• Σφόδρα δυσαρεστημένη είναι και η Β. Παπανδρέου, κυρίως εξαιτίας της αναβάθμισης της

Λ. Κατσέλη, η οποία έχει πάρει όλες τις αρμοδιότητες που σχετίζονται με τα θέματα της οικονομίας…

• Πραγματοποιούνται ακόμα και άλλες συναντήσεις στελεχών που διερευνούν τις δυνατότητες μεταξύ τους συνεργασιών υπερβαίνοντας τον Γιώργο!

Χαμός σε ΚΟ

και Πολιτικό Συμβούλιο

Η δημοσκόπηση της εταιρείας RASS, που δημοσιεύει σήμερα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», η δημοσκόπηση της GPO για το MEGA, καθώς και άλλες δημοσκοπήσεις που έρχονται τις επόμενες μέρες, εμφανίζουν ανάγλυφη μια τραγική για το ΠΑΣΟΚ πραγματικότητα:

• Ενώ η κυβέρνηση υφίσταται μεγάλη φθορά εξαιτίας της ακρίβειας, το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί πλήρως να εισπράξει πολιτικά οφέλη, ενώ ο Γιώργος έχει αποδομηθεί σε απίστευτο βαθμό, ακόμα και μέσα σε μια τέτοια συγκυρία!

Προσθέστε σε όλα αυτά τα τραγικά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ ταλανίστηκε δεινά επί δύο βδομάδες περίπου με αντιπαραθέσεις για ένα ζήτημα, αυτό του ενδεχομένου συνεργασίας ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, επί της ουσίας ανυπάρκτου μεν, που αναπαρήγαγε ωστόσο μια εικόνα εντελώς αρνητική, ότι όλες οι αλλαγές που επιχείρησε μετά το συνέδριο ο Γιώργος αμφισβητούνται με το επιχείρημα ότι δεν προσφέρουν ούτε ανανέωση ούτε προοπτική, ότι οι γραμματείς των Τομέων που διορίστηκαν πριν από λίγες μέρες έγιναν δεκτοί με αγανάκτηση έως και… γέλια (ορισμένοι), ότι στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου με αντικείμενο τις σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε χαμός κυρίως κατά του Παγκάλου, ότι τα νέα περιφερειακά όργανα αναπαράγουν φθορά και ανικανότητα ενώ οι καταγγελίες για «μαϊμουδιές» στις εσωκομματικές εκλογές ήσαν περισσότερες από κάθε άλλη φορά (!), και θα γίνει εύκολα κατανοητό το «τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε», ενώ ένα κόμμα στοιχειωδώς σοβαρό θα εισέπραττε μεγάλα οφέλη από μια κυβέρνηση ανίκανη και βαλλόμενη!

Στην ΚΟ το κλίμα που επικρατεί είναι από απόγνωσης έως εγκατάλειψης.

Οπότε είναι εύκολο «μια σπίθα να βάλει φωτιά στον κάμπο» και γίνεται εύκολα κατανοητό ότι, πράγματι, αν το φθινόπωρο το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δείξει σημάδια ανάκαμψης, τότε ενδεχομένως να ανοίξει πράγματι ανεξέλεγκτος ο ασκός του Αιόλου!


Σχολιάστε εδώ