Βγήκαν πάλι τα μαχαίρια στη ΝΔ!

«ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ» θυμίζει η Ν. Δημοκρατία, καθώς τα προβλήματα (καθημερινότητας) που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση έχουν αναζωπυρώσει παλαιές κόντρες, ενώ παράλληλα πυροδότησαν νέες εστίες έντασης. Η ογκούμενη δυσφορία της κοινωνίας, που αποτυπώνεται με αδρές γραμμές στις δημοσκοπήσεις, για μια σειρά θεμάτων όπως η ακρίβεια, τα διατροφικά σκάνδαλα κ.ά. προκαλούν ρίγη ανησυχίας σε βουλευτές και στελέχη που συγκροτούν «μέτωπο» κατά κορυφαίων υπουργών και ζητούν μέτρα για την ανακούφιση των ασθενέστερων οικονομικών τάξεων.
Στο στόχαστρο των βουλευτών κατ΄ αρχάς βρίσκεται ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, τον οποίο κατηγορούν ότι έχει «παραδοθεί στη λογική της ελεύθερης αγοράς», αδιαφορεί για τις ανάγκες της κοινωνίας και ότι έχει «παρασύρει» (;) τον πρωθυπουργό σε μια ακραία φιλελεύθερη πολιτική στον χώρο της οικονομίας. Ακόμη, μπορεί να μη διατυπώνεται πλέον δημόσια, ωστόσο δεν έχει κοπάσει η γκρίνια υπουργών (Σουφλιά, Σπηλιωτόπουλου), αλλά και βουλευτών για τους χειρισμούς του στην υπόθεση του ΟΤΕ. «Πυρά» από το εσωτερικό της Ν. Δημοκρατίας δέχεται και το δίδυμο Χρ. Φώλια – Γ. Βλάχου, λόγω της αδυναμίας τους να ελέγξουν το κύμα ακρίβειας που «σαρώνει» τη χώρα τους τελευταίους μήνες.
Ειδικώς για τον πρώτο λένε χαρακτηριστικά ότι οι κατά καιρούς δηλώσεις του όπως «η ακρίβεια αντιμετωπίζεται» η «δεν φοβάμαι να φάω ηλιέλαιο» εξόργισαν τον κόσμο. Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης επιρρίπτει ευθύνες στους μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών, κάνοντας λόγο για δυστοκία και αναποτελεσματικότητα, ενώ ο κ. Βλάχος κατηγορεί τον προκάτοχό του, Γ. Παπαθανασίου, ότι στη διάρκεια της θητείας του… διέλυσε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Για τον κ. Φώλια δεν είναι καλό το κλίμα και στο Μαξίμου. Ενδεικτικό αυτού είναι και το γεγονός ότι ο υπουργός Ανάπτυξης ενημερώθηκε με καθυστέρηση για την επιστολή του πρωθυπουργού προς τον Μ. Μπαρόζο. Η επιστολή συντάχθηκε μετά από συνεννόηση μόνο με το υπουργείο Οικονομίας.
Έντονες είναι οι γκρίνιες μεταξύ των βουλευτών για τη συμπεριφορά συγκεκριμένων υπουργών:
ΓΙΑ τον Β. Μεϊμαράκη ότι μονοπωλεί τα «ρουσφέτια» στις Ένοπλες Δυνάμεις προκειμένου να ενισχύσει τη θέση του στη Β΄ Αθηνών, ορισμένοι μάλιστα μιλούν ακόμη και για «δείγματα αλαζονείας» από τον υπουργό Άμυνας. Ειδικό λόγο να βάλει κατά του κ. Μεϊμαράκη έχει ο Λ. Ζαγορίτης, καθώς τον θεωρεί υπεύθυνο για τα καιρούς δημοσιεύματα που μιλούν για αποχώρησή του από τη θέση του Γραμματέα της Ν. Δημοκρατίας.
ΓΙΑ τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ. Κοντό, ότι αρνείται να ακούσει τα αιτήματα και τα παράπονα βουλευτών της περιφέρειας, ενδεικτικό το επεισόδιο με τη βουλευτή Πέλλας Π. Φουντουκίδου. Αιχμές κατά του κ. Κοντού διατυπώνει σε κάθε ευκαιρία ο Μ. Χαρακόπουλος, αλλά και άλλοι βουλευτές που εκλέγονται σε κατʼ εξοχήν αγροτικές περιφέρειες.
ΓΙΑ τον Αρ. Σπηλιωτόπουλο ότι με τα αλλεπάλληλα ταξίδια του σε «εξωτικά μέρη» (πολυδάπανα και με κουστωδία συμβούλων και συνεργατών…) προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, χωρίς να έχει κανένα αποτέλεσμα. Ο υπουργός Τουρισμού απαντά στους επικριτές του κατηγορώντας τους για… «επαρχιωτισμό».
ΓΙΑ τον Ευρ. Στυλιανίδη ότι μετά τις εκλογές και την εγκατάστασή του στο υπουργείο Παιδείας «έχει αποκτήσει ύφος», γεγονός που έχει προκαλέσει αρνητικές εντυπώσεις μέσα στη Ν. Δημοκρατία. «Από τότε που του έγραψαν ότι μπορεί να παίξει ρόλο στη μετα-Καραμανλή εποχή, έχει καβαλήσει το καλάμι», λένε χαρακτηριστικά βουλευτές.
ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ προκαλούν σε Μαξίμου και Ρηγίλλης ορισμένα «ενεργά μέτωπα» όπως:
Πρώτον, η δυστοκία που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στη συνεργασία Ντ. Μπακογιάννη, με υπόγειες κόντρες για τους χειρισμούς σε σημαντικά θέματα (άσκηση στον Άη-Στράτη, επεισόδια με τα Σκόπια), ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για διάσταση απόψεων στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων.
Δεύτερον, ο συνεχιζόμενος «ανένδοτος» του βουλευτή Αρκαδίας Π. Τατούλη, ο οποίος σε νεώτερες δηλώσεις του ζήτησε την παραίτηση του Γ. Κεφαλογιάννη από τη θέση του συμβούλου του πρωθυπουργού, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του. Παράλληλα, ο κ. Τατούλης κατηγορεί στελέχη του Μαξίμου ότι βρίσκονται πίσω από τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να παραιτείται η να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση.
ΤΗΝ ίδια στιγμή οι εισηγήσεις συμβούλων του πρωθυπουργού (Λούλης), αλλά και υπουργών για επιμονή στη πολιτική του μεσαίου χώρου διεγείρει τις συνειδήσεις βουλευτών που κινούνται στη λεγόμενη «λαϊκή δεξιά» (Πολύδωρας, Γιακουμάτος κ.ά.) και ζητούν «επιστροφή στη βάση» της ιδεολογίας της παράταξης.
Τα βέλη των βουλευτών δέχεται και η Ρηγίλλης, διότι, όπως λένε, το κόμμα βρίσκεται σε «κατάσταση ύπνωσης», οι οργανώσεις υπολειτουργούν και τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα όταν έρθει η ώρα των εκλογών. Είναι χαρακτηριστικό ότι σπάνια βουλευτές η στελέχη επισκέπτονται τα κεντρικά γραφεία του κόμματος. «Η Ρηγίλλης αυτήν την περίοδο θυμίζει την περίοδο μετά την ήττα του Μητσοτάκη στις εκλογές του 1993», λένε χαρακτηριστικά. Είναι κρυφό μυστικό άλλωστε ότι ο Λ. Ζαγορίτης επιθυμεί διακαώς να φύγει από το κόμμα και να μπει στην κυβέρνηση, γεγονός που ενισχύει τα φαινόμενα αποδιοργάνωσης του κόμματος.


Σχολιάστε εδώ