Από το Περιστύλιο…

— … Επιθετική περιβαλλοντική πολιτική βάζει σε εφαρμογή η Βουλή. Έχουμε και λέμε: Μετά την ανακοίνωση για εγκατάσταση στη στέγη του μεγάρου του κοινοβουλίου φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ενέργειας, από προχθές προχώρησε στη χρήση βιοδιασπώμενων σάκων απορριμμάτων κατασκευασμένων από άμυλο καλαμποκιού σε όλα τα κτίρια του κοινοβουλίου οι οποίοι δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Επιπλέον τοποθετούνται κάδοι συλλογής και ανακύκλωσης μπαταριών σε 11 σημεία του Μεγάρου της Βουλής, ενώ αντικαθίστανται οι λαμπτήρες πυρακτώσεως με οικολογικούς λαμπτήρες φωτισμού. Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος: Για τις ανάγκες της η Βουλή προμηθεύτηκε τρία αυτοκίνητα υβριδικής τεχνολογίας, από τις τρεις εταιρείες που υπάρχουν στην ελληνική αγορά, ενώ σταδιακά θα προχωρήσει στην ανανέωση και των υπόλοιπων και σε αντικατάσταση των αυτοκινήτων των βουλευτών με νέας τεχνολογίας.

— Δουλειές με φούριες στο Μέγαρο της Βουλής με αφορμή και την επίσκεψη Σαρκοζί. Οι εργασίες επισκευής αιθουσών διαδρόμων και προσόψεων που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη εντατικοποιήθηκαν, τα χαλιά τινάχτηκαν και πλύθηκαν, τα θεωρεία και η αίθουσα της ολομέλειας καθαρίστηκαν σχολαστικά.

Αντιθέτως οι τουαλέτες εξακολουθούν να έχουν τα χάλια τους. Λέτε να φταίει η οικολογική πολιτική για τον περιορισμό της χρήσης απορρυπαντικών στους χώρους αυτούς; Κάθε άλλο αφού εκεί παγκοσμίως επιβάλλεται.

Σε κάθε περίπτωση αν χρειάστηκε να τις επισκεφτεί η ξένη αποστολή μάλλον θα βρέθηκε μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη…

— Ο Νικολά Σαρκοζί μπήκε στη Βουλή από την πύλη των επισήμων στην πλευρά του Αγνώστου Στρατιώτη. Μετά την υποδοχή έμεινε για πέντε λεπτά στο γραφείο του προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα. Είχαν φροντίσει να υπάρχει περιέ που προτιμά ο Γάλλος πρόεδρος…

Γεγονός ωστόσο παραμένει ότι η επίσκεψή του απογοήτευσε τον ανδρικό πληθυσμό. Στο ζήτημα των Σκοπίων μας στήριξε και γι’ αυτό τον αγαπάμε, έλεγαν πολλοί, που ήλπιζαν μέχρι τελευταία στιγμή ότι θα τον συνόδευε η Κάρλα Μπρούνι και θα είχαν την τύχη να την δουν από κοντά. Είπαμε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…

— Για την απουσία του κ. Αλογοσκούφη από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την εισοδηματική πολιτική διαμαρτυρήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Ο κ. Αλογοσκούφης δεν μας έκανε την τιμή να έρθει ούτε στην Επιτροπή αλλά ούτε και στην ολομέλεια», είπε…

– «Μα τι λέτε, κύριε Λαφαζάνη; Αφού ξέρετε ότι ο κ. Αλογοσκούφης είναι στο Ecofin!», τον αποστόμωσε ο παραβρισκόμενος υφυπουργός Οικονομίας Νίκος Λέγκας.

– «Με συγχωρείτε, κύριε υπουργέ, και στην επιτροπή είναι το Ecofin; Τρεις εβδομάδες κρατάει αυτό το Ecofin;», επέμενε ο Π. Λαφαζάνης.

– «Βεβαίως», έδειξε να ξαφνιάζεται ο υφυπουργός. «Είναι σημαντικές αυτές οι επιτροπές».

Και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Μα τι λέτε τώρα, κύριε υφυπουργέ; Εγώ πήγα να ελαφρύνω τη θέση σας…αλλά εσείς ο ίδιος την κάνετε δυσχερή! Τρεις εβδομάδες Ecofin, πρώτη φορά ακούω!»…

— Τα απόνερα των γάμων της Τήλου… έσκασαν και στη Βουλή. Ο κ. Καρατζαφέρης εμπνεύστηκε και στην προσπάθεια να διακρίνει τις διαφορές μεταξύ του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Χριστοδουλάκη και του νυν κ. Αλογοσκούφη πρότεινε να τελέσουν τους γάμο τους στην Τήλο: «Σιαμαίοι είναι, φίλοι ήταν εξάλλου, συνυπήρξαν και καθηγητές, ίδια πολιτική. Από ό,τι ακούω και βλέπω κάθε μέρα στις τηλεοράσεις, πηγαίνετε και για έναν ”γάμο”. Εμείς να ευχηθούμε βίο ανθόσπαρτο και να ρωτήσουμε, ο Δήμαρχος της Τήλου θα χοροστατήσει, ο κ. Αλιφέρης;».

Τα σκάγια πήραν και τον βουλευτή της ΝΔ κ. Ρεγκούζα: «Μη ζηλεύετε, κύριε Ρεγκούζα, αν θέλετε διαρκείας για την Τήλο να σας βγάλω!», του είπε.

– «Έχει λίστα!» του απάντησε ο πρώην υφυπουργός της ΝΔ!.

Παρόλα αυτά κάποιοι στη Βουλή επιμένουν στο… αντριλίκι: «Εγώ θέλω μια λεβέντικη και αντρίκια απάντηση», πάτησε πόδι στην ολομέλεια ο Άδωνις Γεωργιάδης.

– «Τι θα πει «αντρίκια»;» εξεπλάγην η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα.

– «Γιατί, κύριε συνάδελφε; Γυναικείες απαντήσεις δεν κάνουμε; Άσε που έχουμε και άλλες απαντήσεις», μπήκε στη μέση ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας.

– «Ναι, ναι, ωραία. Κύριοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ σας βλέπω να γελάτε…» δικαιολογήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

– «Δηλαδή όταν λέτε αντρίκια, υποτιμάτε τις γυναίκες. Η κυρία Παπακώστα είναι έτοιμη να αμφισβητήσει…» επανήλθε ο κ. Σούρλας.

– «Μερικές φορές η στάση μας είναι περισσότερο αντρίκια», παρατήρησε η κ. Παπακώστα.

Και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Σγουρίδης: «Μα τώρα, κυρία Παπακώστα, έχουμε και γάμους ομοφυλοφίλων. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Εκεί θα μείνουμε; Ας μην μπλέκουμε, λοιπόν, το ”αντρίκια” με τον πατριωτισμό»…

— Το δράμα που βιώνουν και τους κινδύνους που διατρέχουν καθημερινά οι πεζοί στις περιοχές των ανύπαρκτων πεζοδρομίων περιέγραψε καταθέτοντας την προσωπική του εμπειρία στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Περικλής Κοροβέσης: «Βρίσκομαι στη δύσκολη θέση να μην ξέρω αν είμαι αντιπολίτευση ή συμπολίτευση από την άποψη ότι εγώ είμαι ένας πεζός και κάθε φορά που περπατάω κινδυνεύει η ζωή μου. Δηλαδή, είμαι μια κατώτερη φυλή που κάθε οδηγός μπορεί να με μουντζώσει, να με βρίσει.

Θα φέρω ένα παράδειγμα. Μια φορά με κτυπάει κάποιος με τον καθρέφτη και του λέω: «Δεν προσέχεις;» Μου λέει: «Εσύ να προσέξεις, γιατί εγώ έχω αυτοκίνητο». Αυτό βέβαια μοιάζει λαϊκισμός αλλά είναι ένα βιωμένο γεγονός.

Τι κάνουμε; Εγώ, που μένω στη Κυψέλη, για να πάω στο γραφείο μου, που είναι εκεί κοντά, πρέπει να περάσω πάνω από στρώματα, καρέκλες, καναπέδες. Δεν υπάρχει πεζοδρόμιο. Κατεβαίνω στον δρόμο και με βρίζουν. Εμείς οι πεζοί είμαστε ένα απειλούμενο είδος. Κάποιος πρέπει να μας προστατεύσει. Υπάρχουν μέτρα τα οποία δεν τηρούνται. Και δεν είναι θέμα συμπολίτευσης ή αντιπολίτευσης. Είναι τι κάνουμε για ζωή των ανθρώπων που περπατάνε».

Προσυπογράφουμε…

— Το είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Σγουρίδης σε ομιλία του στη Βουλή. Μένουμε με την απορία: Γιατί το είπε αυτό; Πάντως δεν έμοιαζε με αυτοκριτική….Ιδού περί τίνος πρόκειται:

«Κάποτε ήταν κάποιος ο οποίος δούλευε και αφεντικό του ήταν ένας ραβδούχος. Όταν λοιπόν πέρασαν τα χρόνια, έγινε αυτός ραβδούχος. Όταν ήταν όμως από κάτω παραπονιόταν, γιατί ο ραβδούχος πού και πού τη ράβδο την έριχνε στην πλάτη του. Ε λοιπόν, μόλις άλλαξαν τα πράγματα και έγινε αυτός ραβδούχος, τα ξέχασε αυτά που πέρασε και μόλις πήρε το αξίωμα συνέχισε την παλιά τακτική του κάθε ραβδούχου».

Ο.Κ.!.. Όπως ακριβώς συμβαίνει όταν η αντιπολίτευση γίνεται κυβέρνηση και τανάπαλιν…


Σχολιάστε εδώ