Από την τσέπη τους θα πληρώνουν για δεύτερη σύνταξη

Με τρόπο που δεν σήκωνε αντίλογο ο κ. Σιούφας ανακοίνωσε από την έδρα το κείμενο τροπολογίας που ορίζει ότι «η υποχρέωση καταβολής των εισφορών που βαρύνουν τον προϋπολογισμό της Βουλής παύει να υφίσταται από την 1η Αυγούστου 2008, λόγω της κατάργησης του επαγγελματικού ασυμβιβάστου» και την παρέδωσε στον -μάλλον αιφνιδιασμένο- υφυπουργό Οικονομικών Νίκο Λέγκα λέγοντας: «Να κατατεθεί στα πρακτικά και στη συνέχει να υιοθετηθεί από εσάς και το Σώμα».

Η εξέλιξη αυτή δεν άρεσε σε αρκετούς βουλευτές, οι οποίοι θεωρούσαν ότι θα παρέμενε αυτή η χαριστική ρύθμιση για όσους -και είναι πολλοί αυτοί- δεν έχουν καμία δυνατότητα να επιστρέψουν στις δουλειές τους και τώρα διαπιστώνουν ότι όλος ο θόρυβος που έγινε για την κατάργηση του ασυμβίβαστου δεν ήταν παρά για να επανεμφανιστούν κάποιοι μεγαλοδικηγόροι στα δικαστήρια και στα γραφεία τους, τα οποία λειτουργούσαν την προηγούμενη πενταετία με συνεργάτες τους.

Έτσι, τώρα όσοι θέλουν να έχουν δεύτερη σύνταξη -πλην της βουλευτικής που για τους ως τώρα βουλευτές θα την κατοχυρώνουν με τετραετή θητεία, ενώ όσοι εκλεγούν από την επόμενη Βουλή με οκταετία στα έδρανα- θα πληρώνουν από την τσέπη τους. Κάτι είναι κι αυτό, γιατί άλλες προτάσεις, όπως αυτή της νέας βουλευτίνας Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Μαρίας Σκραφνάκη, που εξέφρασε από το βήμα την άποψη ότι θα πρέπει να παίρνουν μια σύνταξη -και σε αυτήν να λαμβάνεται υπόψη και ο χρόνος που διήνυσε ο καθένας στη Βουλή- μόνον τα (διακομματικά)… άγρια βλέμματα αρκετών συναδέλφων της συνάντησε.


Σχολιάστε εδώ