209 προσλήψεις με μόρια στη Δημοτική Αστυνομία

ΝΕΑ ουσιαστική ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας προβλέπεται από το τέλος του χρόνου, αφού μέσα στον Ιούλιο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα κινηθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη 209 δημοτικών αστυνομικών για τον Δήμο Αθηναίων, μέσω συστήματος μοριοδότησης, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία και ανεξάρτητα με τις υπόλοιπες προσλήψεις, που ήδη έχουν εγκριθεί και αυτές και αποκαλύπτουμε σήμερα.

ΣΥΜΦΩΝΑ με τις πληροφορίες αυτές, το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη δώσει το «πράσινο φως» για την πρόσληψη 736 νέων δημοτικών αστυνομικών σε περίπου 80 δήμους όλης της χώρας, εκ των οποίων οι 209, όπως είπαμε, θα προσληφθούν στον Δήμο Αθηναίων. Από τους 209 δημοτικούς αστυνομικούς, 6 θα είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, 35 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και 168 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ σύμφωνα με την προκήρυξη που θα γίνει οι υποψήφιοι ΠΕ και ΤΕ θα πρέπει να έχουν υπερβεί το 30ό έτος της ηλικίας τους, ενώ οι ΔΕ πρέπει να έχουν υπερβεί το 26ο έτος. Ακόμη, οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν ανάστημα 1,67, οι άνδρες 1,70, να γνωρίζουν τουλάχιστον μία γλώσσα από αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά ή ισπανικά… Επίσης, απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η γνώση χρήσης Η/Υ, καθώς και η κατοχή ερασιτεχνικής άδειας οδήγησης αυτοκινήτου ή μηχανής τουλάχιστον 50 κ.εκ. Όπως είπαμε, η πρόσληψη θα γίνει με σύστημα μορίων και θα ληφθούν υπόψη ο βαθμός του πτυχίου ή του απολυτηρίου, η εντοπιότητα, η ιδιότητα του πολυτέκνου και η γνώση επιπλέον γλώσσας, πέραν της μίας που προβλέπεται.

nnn

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ στον αστερισμό των προσλήψεων ή μάλλον καλύτερα των ανανεώσεων των συμβάσεων φαίνεται να έχει μπει για έναν ακόμη χρόνο ο Δήμος Αθηναίων, και έτσι βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά μπροστά στο δίλημμα, ποιων οι συμβάσεις θα ανανεωθούν, ποιοι νέοι θα προσληφθούν και βέβαια ποιων οι συμβάσεις θα διακοπούν… Σύμφωνα με πράξη του υπουργικού συμβουλίου, από τις 15 Μαΐου 2008 εγκρίθηκε η σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου με χίλια διακόσια ογδόντα έξι (1.286) άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων, για χρονικό διάστημα ενός χρόνου στον Δήμο Αθηναίων… Θα πρέπει μάλιστα να σημειώσουμε ότι οι διατάξεις με βάση τις οποίες έγινε η έγκριση ορίζουν μεταξύ άλλων ότι το έργο για το οποίο προσλαμβάνεται κάθε συμβασιούχος δεν πρέπει να αφορά συνήθη καθήκοντα και βεβαίως ορίζουν ότι απαγορεύεται ανανέωση ή παράταση των συμβάσεων αυτών!!!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ πάντως κατά φορέα και κατά ειδικότητα, οι συμβάσεις 1.286 ατόμων που έχουν εγκριθεί κατανέμονται ως εξής: ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ Αθηναίων η έγκριση περιλαμβάνει τον ακόλουθο αριθμό προσλήψεων συνολικά και κατά ειδικότητα… Πενήντα δύο (52) άτομα διαφόρων ειδικοτήτων στη Διεύθυνση Αλλοδαπών… Σαράντα δύο (42) άτομα που θα απασχοληθούν στη Διεύθυνση Προληπτικής Ιατρικής και Υγείας… Μεταξύ των ειδικοτήτων που θα προσληφθούν είναι γιατροί γενικής ιατρικής 7, ψυχίατροι 2, γυναικολόγοι, παιδίατροι, αλλεργιολόγοι 1 από κάθε ειδικότητα, ψυχολόγοι, οδοντίατροι 2 από κάθε ειδικότητα, νοσηλευτές 7, μαίες 3, κοινωνικοί λειτουργοί 2, επισκέπτες υγείας και φυσιοθεραπευτές 3 από κάθε ειδικότητα, διαιτολόγος 1 άτομο και τέλος 7 άτομα με εξειδίκευση ή αποδεδειγμένη εμπειρία στην οργάνωση και διοίκηση υπηρεσιών υγείας, εκατόν σαράντα πέντε (145) άτομα διαφόρων ειδικοτήτων (άτομα με γνώση ή εμπειρία στους Η/Υ, άτομα με έργο την παροχή συμβουλών και υπηρεσιών που αφορούν Πρόγραμμα Μητρώου Αρρένων).

ΣΤΟ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ της Αθήνας η έγκριση περιλαμβάνει πεντακόσια δέκα επτά (517) άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, για την υλοποίηση των πιλοτικών προγραμμάτων α) Δημιουργική απασχόληση παιδιών προσχολικής ηλικίας και β) Ένταξη παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στους κοινούς θεσμούς προσχολικής ηλικίας. ΣΤΟΝ ΟΝΑ τριακόσια ενενήντα τέσσερα (394) άτομα για την υλοποίηση Αθλητικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων… ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ Οργανισμό η έγκριση περιλαμβάνει εβδομήντα οκτώ (78) άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, με αντικείμενο την αντιμετώπιση των αναγκών σε τομείς δράσης όπως είναι η ανάπτυξη πολιτιστικού τουρισμού, η επικοινωνιακή στρατηγική, η υπαγωγή του Πολιτισμού σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, η επιμέλεια Θεατρικών και Κινηματογραφικών Προγραμμάτων, η επιμέλεια Εκπαιδευτικών προγραμμάτων και της Λαϊκής Επιμόρφωσης, η ενίσχυση της Φιλαρμονικής του Δήμου κ.ά. ΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ Σύνολα η έγκριση περιλαμβάνει τριάντα εννέα (39) μουσικούς για τις ανάγκες πραγματοποίησης μιας σειράς καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, ένα (1) άτομο υπεύθυνο παιδικής χορωδίας, έξι (6) άτομα τεχνικής υποστήριξης τα οποία θα είναι υπεύθυνα του τομέα διοργάνωσης συναυλιών και τέλος στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ εγκρίθηκε η πρόσληψη δώδεκα (12) ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων εκ των οποίων έξι (6) άτομα θα είναι δευτεροβάθμιας και έξι (6) άτομα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Λοιπόν έχετε το νου σας πότε αρχίζουν οι διαδικασίες…

nnn

Οι Πολίτες απαντούν:

Για την Ανακύκλωση

ΑΠΟ ΤΟΝ Νίκο Σπυρόπουλο, αντιπρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 7ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων, λάβαμε μια απάντηση στην επιστολή που έστειλε στην εφημερίδα μας ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γ. Δημόπουλος, στην οποία απαντούσε για το θέμα της ανακύκλωσης στον δήμο και κυρίως στο 7ο δημοτικό διαμέρισμα στην περιοχή Αμπελοκήπων και Πολυγώνου. Μεταξύ άλλων στην επιστολή ο Νίκος Σπυρόπουλος υποστηρίζει ότι:

«ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ενδιαφέρον διάβασα στις 4-5-2008 την επιστολή που έστειλε στο “ΠΑΡΟΝ” ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Γιώργος Δημόπουλος, ως απάντηση στο άρθρο μου που δημοσιεύτηκε στις “Δημοτικές Παρωδίες” στις 20-4-2008 και το οποίο είχε τίτλο “Πάμε ανακύκλωση – Πάμε Σύνταγμα”.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, όπως διαπίστωσε και ο αντιδήμαρχος, μέσα από το άρθρο μου αναδεικνυόταν το γεγονός ότι οι διοικούντες τον Δήμο Αθηναίων, από το 1997 που ξεκίνησαν τα πιλοτικά προγράμματα ανακύκλωσης μέχρι σήμερα, δεν έχουν κάνει όλα εκείνα που έπρεπε ώστε να ικανοποιηθεί η ανάγκη των δημοτών για καθημερινή ανακύκλωση σ’ όλες τις γωνιές της πόλης.

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι την τελευταία διετία η ανακύκλωση των απορριμμάτων, ως κοινωνική ανάγκη, έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την τοπική αυτοδιοίκηση, και στον Δήμο Αθηναίων έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες στα πλαίσια των οποίων εντάσσονται τόσο τα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανακύκλωσης και οι μπλε κάδοι που έχουν τοποθετηθεί σε ορισμένα κεντρικά σημεία της πόλης μας όσο και οι πανηγυρικού χαρακτήρα “γιορτές ανακύκλωσης” που θέλουμε να πιστεύουμε πως αποκλειστικό σκοπό έχουν την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης των πολιτών!

ΓΙΑ ΤΙΣ γιορτές αυτές, μάλιστα, όπως αναφέρεται στην επιστολή του κ. Δημόπουλου, δεν δαπανήθηκε ούτε ένα ευρώ από τον δήμο, καθώς το κόστος καλύφθηκε από χορηγίες επιχειρήσεων και από την εταιρεία που διαχειρίζεται τα ολοκληρωμένα κέντρα ανακύκλωσης. Θα ‘λεγα, λοιπόν, ότι ακριβώς εδώ βρίσκεται το πρόβλημα! Η λογική της ηγεσίας του δήμου είναι πως κάθε προσπάθεια διαχείρισης των απορριμμάτων μας πρέπει να την αναλάβουν ιδιωτικές επιχειρήσεις ανακύκλωσης.

ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ καλά πως το “μεγάλο πακέτο” γι’ αυτές τις εταιρείες είναι τα χρήματα που δίνονται πλουσιοπάροχα μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την ενίσχυση της ανακύκλωσης. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι αυτοί που καταγγέλλουν πως έχουν δει απορριμματοφόρα του δήμου ν’ αδειάζουν μπλε κάδους, με αποτέλεσμα τα ανακυκλώσιμα υλικά να οδεύουν προς τη χωματερή μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια (βλέπε άρθρο της δημοσιογράφου Ελένης Καρατζά, «Ελευθεροτυπία» 4-3-08).

Ο ΒΑΣΙΚΟΣ σκοπός μιας επιχείρησης είναι το εμπορικό κέρδος και όχι η εξασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σ’ αυτόν τον τομέα αφήνουν περιθώρια σημαντικών κερδών ώστε να αναλάβουν κατ’ αποκλειστικότητα τη διαχείριση των ανακυκλωθέντων.

Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ πολίτης επιθυμεί να ξοδευτούν χρήματα από τον δήμο για την ενημέρωσή του. Ο Αθηναίος πολίτης επιθυμεί να ξοδευτούν χρήματα ώστε να φτάσει σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο τουλάχιστον ένας κάδος ανακύκλωσης και σε κάθε πλατεία ένα ολοκληρωμένο κέντρο ανακύκλωσης. Ο Αθηναίος πολίτης δεν μπορεί να περιμένει ποιο έτος θα υπογραφεί νέα σύμβαση του δήμου με την “επιχείρηση” ώστε να δει κάδο ανακύκλωσης και στη δικιά του γειτονιά, αλλά επιθυμεί τα χρήματα που πληρώνει ως δημοτικά τέλη στον Δήμο Αθηναίων να λειτουργούν ανταποδοτικά όσον αφορά και στον τομέα ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων του.

ΜΕΓΑΛΗ αισιοδοξία μας δίνει η αναφορά του αντιδημάρχου στη θέληση της πολιτικής ηγεσίας του Δήμου Αθηναίων και του δημάρχου να θέσουν βασική πολιτική προτεραιότητα την ανακύκλωση. Διαβάσαμε στην επιστολή του κ. Δημόπουλου για 2.500 μπλε κάδους ανακύκλωσης που υπάρχουν σε όλο τον Δήμο Αθηναίων, όπου η αποκομιδή των ανακυκλωθέντων γίνεται σχεδόν καθημερινά (συχνότερα… όπως αναφέρεται, απ’ ό,τι σε όλες τις άλλες χώρες της ΕΕ)! Μάλιστα, όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος, η επέκταση του συστήματος ανακύκλωσης με τοποθέτηση μπλε κάδων έχει προχωρήσει τόσο πολύ, ώστε ακόμη και ο ίδιος αισιοδοξεί πως πολύ σύντομα η μεταξύ τους απόσταση δεν θα υπερβαίνει σε καμιά περίπτωση τα 100 μέτρα!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να γνωρίζω την κατάσταση που υπάρχει σχετικά με αυτό το θέμα στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα (αυτό θα το κρίνουν οι αναγνώστες που ζουν στην Αθήνα και διάβασαν τα σχόλιά μου και την επιστολή του κυρίου Δημόπουλου). Κανένας κάτοικος όμως του Πολυγώνου και της ευρύτερης περιοχής του Γκύζη, όπου ζω και δραστηριοποιούμαι, δεν έχει δει όλα αυτά που τόσο ʽʽμαγικάʼʼ μας περιγράφει στην επιστολή του ο κ. Δημόπουλος!

ΩΣΤΟΣΟ, από την οδό Πανόρμου ως την οδό Βαφειοχωρίου (πλησίον περιφερειακού Πολυγώνου) και από τη Νέα Φιλοθέη ως την οδό Κεδρηνού (πλησίον Λεωφόρου Αλεξάνδρας), σε μια έκταση τουλάχιστον δύο χιλιάδων στρεμμάτων, ο μοναδικός μπλε κάδος που υπάρχει είναι αυτός που τοποθετήθηκε στις 18-4-2008 έξω από το σχολικό συγκρότημα του Πολυγώνου, στην οδό Γιάννη Σούκα, έπειτα από τις πολύμηνες διαμαρτυρίες των κατοίκων ώστε ν’ αντικαταστήσει τη μοναδική καμπάνα ανακύκλωσης που υπήρχε στην περιοχή και η οποία αφαιρέθηκε τις ημέρες των Χριστουγέννων. Μάλιστα, η πρώτη αποκομιδή των ανακυκλωθέντων που έγινε στον συγκεκριμένο κάδο, που είχε ξεχειλίσει αρκετά μέτρα μακριά, ήταν στις 5-5-2008, έπειτα από 17 ημέρες (μόλις ξαναλειτούργησαν τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα)!

ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ όλα αυτά συμβαίνουν μόνο στην προαναφερόμενη περιοχή και σ’ όλες τις άλλες συνοικίες της Αθήνας έχουν λυθεί τα προβλήματα εφαρμογής του προγράμματος ανακύκλωσης, τότε επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ο χαρακτηρισμός της περιοχής Πολυγώνου-Γκύζη και της ευρύτερης περιοχής των Τουρκοβουνίων ως “άγονη γραμμή του Δήμου Αθηναίων”, ο οποίος είχε προσδοθεί σε άλλο σχετικό σχόλιο που δημοσιεύτηκε από τις “Δημοτικές Παρωδίες” στις 24-2-2008 και αφορούσε τα συγκοινωνιακά προβλήματα της περιοχής!».


Σχολιάστε εδώ