Φοβούνται… πόλεμο!

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μεταφέρεται απόψε (9 μ.μ.) το σκηνικό στους τελικούς του πρωταθλήματος μπάσκετ, αλλά το όνομα του γηπέδου ασφαλώς και δεν συνάδει προς την πολεμική ατμόσφαιρα που έχουν δημιουργήσει οι δύο «αιώνιοι» Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Οι αψιμαχίες μεταξύ των παικτών με αποκορύφωμα το επεισόδιο ανάμεσα στον Ντέγιαν Τομάσεβιτς και τον Κιντέλ Γουντς. Τα δελτία των δύο παικτών κρατήθηκαν και κινδυνεύουν με ποινή μιας αγωνιστικής, αλλά ιδιαίτερα οι «ερυθρόλευκοι» θα επικαλεστούν το δεδικασμένο των Μίντλετον και Γούριακ για να επιτύχουν την τιμωρία των παικτών από την επόμενη σεζόν, ώστε να τεθούν αμφότεροι στη διάθεση των προπονητών τους. Ειδικά ο Γουντς αποδεικνύεται καθοριστικός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, όταν αντιμετωπίζει προβλήματα ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος.
Η ένταση, βέβαια, έχει χτυπήσει κόκκινο. Προσπάθησαν ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και ο Δημήτρης Διαμαντίδης να κατεβάσουν τους τόνους στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη του τρίτου τελικού, αλλά η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, καθώς η συμπεριφορά κάποιων οπαδών, αλλά και στελεχών των ομάδων έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο.
Από τη διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός έγινε την Παρασκευή μια προσπάθεια για να επικρατήσει ψυχραιμία από τους οπαδούς και να αποφευχθούν οι ακρότητες. Στον ΕΣΑΚΕ, πάντως, φοβούνται ιδιαίτερα τις εξελίξεις και, μάλιστα, μακαρίζουν την τύχη τους που στον 5ο τελικό θα βρίσκονται οπαδοί μόνο των γηπεδούχων και συνεπώς δεν θα υπάρξει σύγκρουση όπως απειλήθηκε να συμβεί την προηγούμενη σεζόν.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναγιώτης Γιαννάκης σχεδιάζει να περάσει την μπάλα μέσα στο καλάθι, ώστε να φθείρει τους αντιπάλους ψηλούς και να ανοίξει την «πράσινη» άμυνα. Από την άλλη πλευρά, ο «Ζοτς» περιμένει την αφύπνιση του Μάικ Μπατίστ, ο οποίος στα πρώτα ματς εμφανίστηκε σκιά του εαυτού του και θέλει να χτυπήσει με ελεύθερα τρίποντα, αλλά και γρήγορο παιχνίδι.


Σχολιάστε εδώ