το «ΠΑΡΟΝ» μπλογκάρει

Το Θέμα

••• Στο «Κανάλι ενεργών πολιτών Άνδρου» δημοσιεύεται ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό άρθρο του Pierre Hillard (στη διεύθυνση http://earthquake.pblogs.gr/) με τίτλο «προσοχή στους Γερμανούς που φέρνουν «δώρα». Εκεί μέσα και από έναν ιδιαίτερα «αποκαλυπτικό χάρτη» εξηγείται πώς «η Ευρώπη μας προετοιμάζει, ώστε να υποδεχτούμε σύντομα ένα ομοσπονδιακό κράτος, βασισμένο σε μικρές εθνικές οντότητες, το οποίο θα διευθύνεται από τη Γερμανία». Και εξηγείται ότι «υπάρχει μια σειρά τοπικιστικών κινήσεων (σε γλωσσικό επίπεδο) που λειτουργούν εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Κορσικανικά, σκωτσέζικα, ουαλέζικα, βασκικά, καταλανικά και ούτω καθεξής. Το σώμα που συντονίζει αυτό το πρόγραμμα, που σκοπό έχει να δυναμιτίσει τις χώρες της Ευρώπης, είναι άμεσα συνδεδεμένο με τα γερμανο-ευρωπαϊκά ιδρύματα όπως για παράδειγμα τη ΜΚΟ ”Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων” (FUEN) ή του ”Ευρωπαϊκού Κέντρου για ζητήματα Μειονοτήτων” (ECMI), στο Φλένσμπουργκ. Έτσι, το είδος της Ευρώπης που μας περιμένει έχει προγραμματιστεί προσεκτικά. Το μόνο που απομένει τώρα είναι να επιτευχθεί η ”Ευρώπη των λαών” που σημαίνει τη γενική εξαφάνιση όλων των εθνικών κρατών»! – Λέτε; Πάντως έχει ενδιαφέρον αν το διαβάσει κανείς…

•••Αναλύοντας την επικοινωνιακή «στρατηγική» της κυβέρνησης το «Συμπόσιο» με αφορμή τα έκτροπα στις εκλογές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ γράφει: «Ποια είναι η ελπίδα της κυβέρνησης; Να ”αγανακτήσουν” τα μεσαία στρώματα από τις αναταραχές που προκαλούν οι ”δυναμικές μειοψηφίες” και να πετύχει με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια. Και να προωθήσει καλοκαιριάτικα τις θέσεις της για την Παιδεία και (κυρίως αυτό) να αποπροσανατολίσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης σε άλλη κατεύθυνση από τον ΟΤΕ, το βρώμικο πολιτικό χρήμα, τα ορυκτέλαια και τα υπόλοιπα. Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση έχει χάσει τη μάχη της επικοινωνίας. Παράδειγμα ο σάλος που προκάλεσαν οι δηλώσεις Βγενόπουλου. Κόλλησε και την κυβέρνηση και τον Γ. Αλογοσκούφη στον τοίχο. Και ο κόσμος δεν ”μασάει” πλέον…». – Το ερώτημα είναι τι θα έχει να… μασήσει σε λίγο;


Αποκαλυπτικά…

••• Διάλογος από το «Φωνή βοώντος – πρέπει να φωνάξει… για να σε ακούσουν»: «Άντε να παίξω και αυτό το μπλογκοπαίχνιδο που μου ‘καναν πάσα η Έλενα και η Εύη – Πρέπει, λέει, να πεις 3 ψέματα και μια αλήθεια, λέει, για τον εαυτό σου, λέει, και να το βρουν οι αναγνώστες σου, λεει… Άντε να δω τι μπαλαφάρ… αλήθειες θα βρω να πω για τους διανοητικά καθ… τους αναγνώστες μου… Ουφ ξεκινάμε! α) Μοιάζω με τον σύντροφο Τσίπρα, και είμαι το ίδιο αδύνατος, β) Δεν ζοχαδιάζομαι πότε, σχεδόν σπάνια μπορώ να πω…, γ) Μικρός ήθελα να γίνω δικηγόρος, έβλεπα τη σειρά ”Όλα για το πτυχίο” και γούσταρα τρελά, δ) Γράφω σενάριο για τα ”Ίχνη” του MEGA εδώ και λίγες μέρες. Αυτά τα ολίγα! Θα το αναρτήσω το πρωί, και ώρα 06:06’:06 μουαχαχαχαχαχα – Έχετε 6 ώρες καιρό για τη λύση, ρεμάλια, αλλιώς θα αμολήσω τον Ζαβό από το υπόγειο που τον έχω δεμένο και ποιος στο σιωπιολόγιό σας μουαχαχαχαχαχα» – Απάντηση (η πρώτη που πήρε: «χε χε… αν σκεφτεί κανείς τα παλιότερα γραφόμενά σου, το πιθανότερο είναι ότι το ψέμα είναι το πρώτο. Συνέχεια παραπονιέσαι για τα κιλά που πήρες… Τι κερδίζω; Ελπίζω δωρεάν ψυχοθεραπεία, και δέκα χρόνια διακοπές στον βόρειο πόλο!».

••• Το Νοnews-news ακολουθεί τη λογική Treiler τηλεοπτικού σταθμού με τα πολύ μικρά κείμενα «προαναγγελίες» διαφόρων «μικροπολιτικών» που φτάνουν στα αφτιά τους – του στυλ «η φωτογραφία που θα συζητηθεί. Ποιος, ποια; Σε λίγο…» ή «Αποκλειστικό: Λάδωσαν τις κάλπες… σε λίγο» ή «πρώτος γάμος ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα. Πού γίνεται και πότε… σε λίγο» ή «σε λίγο… μια καυτή φωτογραφία που θα συζητηθεί» κ.λπ. – Μάλλον μπέρδεψαν λίγο τα… μέσα….- και τα έχει βάλει (σταθερά) με τον «Σωκράτη» του troktikou… (Θυμίζει πόλεμο Θέμου – Μάκη.)

••• Πάντως έχει «σπιρτάδα» και προσπαθεί να παρακολουθεί με… ρυθμό τις εξελίξεις (προφανώς ασχολούνται αρκετοί). Ενδεικτικά δύο σχόλιά τους. Το πρώτο: «Αντάρτικο στη Νέα Δημοκρατία. Ο Γιακουμάτος βγήκε με τα φυσεκλίκια στο δελτίο του Alpha. Τα ‘ριξε στη ΝΔ μιλώντας με σκληρή γλώσσα. Με αυτήν την ακρίβεια δεν πάει άλλο η ΝΔ. Ο κόσμος υποφέρει»! Ο Γιακουμάτος πρότεινε να μειωθεί ο ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής. Ακόμη είπε πως αύριο ο κύριος Φώλιας θα προτείνει μια δέσμη 10 μέτρων. Και πρόσθεσε μονολογώντας: «Αν δεν πετύχουν, ζήτω που καήκαμε…» – Στο ίδιο δελτίο, μιλώντας για την ακρίβεια και την υπόθεση Βγενόπουλου, ο Κακαουνάκης είπε πως δεν πάει άλλο η κατάσταση και έριξε ένα «άει στο διάολο πια»… Κόκαλο η Στάη. Άλλαξε αμέσως θέμα…

••• Το δεύτερο: «Δεν παίζεται. Ηθοποιός για Όσκαρ. «Εγώ (είπε στο παράθυρο του Alter) έβγαλα το 9ο Γυμνάσιο, τις φυλακές του Σινγκ-Σινγκ. Μας κούρευαν με την ψιλή…». Ξεκαρδίστηκαν στα γέλια… Μετά άρχισαν να λένε τι Γυμνάσιο έβγαλε ο καθένας. «Εγώ έβγαλα το Πειραματικό Θεσσαλονίκης», πετάχτηκε ο Χατζηνικολάου. Ωραία κουβέντα! Το θέμα ήταν η βία στα πανεπιστήμια κι αυτοί κάνανε κουτσομπολιό. Μόνο η Κάτια Μακρή στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. «Είναι δυνατόν να λένε οι δήμαρχοι (Κακλαμάνης) ότι θα φτιάξουν πανεπιστήμια; Εδώ δεν μπορούν να φτιάξουν βρεφονηπιακούς σταθμούς». Ο Τράγκας το ‘ριξε πάλι στην ηθοποιία. Έκανε μορφασμούς και έριχνε ατάκες για άγριες συμμορίες. Το θέατρο στην τηλεόραση… την ώρα του δελτίου των 8!

••• Και το Press-gr στη λογική των «τρέιλερ» προανήγγειλε την Πέμπτη το πρωί «κι άλλο καρτέλ – Πώς το κουκούλωσαν. Πώς -και σε ποιους- χάρισαν 13 εκατ. ευρώ! – Ποιοι ευθύνονται και ποιοι εμπλέκονται»!

••• Επίσης ασχολείται με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο υποστηρίζοντας και γράφοντας ότι «ο διάδοχος του Π. Τσουπίδη στην προεδρία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, τραβάει ακόμη τα μαλλιά του για τις απώλειες από τις επενδύσεις σε ομόλογα που έκανε ο προκάτοχός του. Είναι γνωστό το εξώδικο που έστειλε μόλις ανέλαβε ο κ. Φιλιππίδης κατά της ”CITY GROUP” για το θέμα αυτό. Οι απώλειες μάλιστα συνεχώς μεγαλώνουν. Μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν της τάξης του 64%. Χθες ο Γ. Παπανδρέου είπε στη Βουλή ότι ”η αξία της επένδυσης βούτηξε από τα 40 στα 4 εκατ. ευρώ”»!
Κι ο Π. Τσουπίδης κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος! Πάντως αυτοί ανακάλυψαν ότι ο κ. Τσουπίδης «άνοιξε δικό του γραφείο χρηματοπιστωτικών συμβουλών υπηρεσιών με έδρα το Κολωνάκι. Η είδηση είναι όμως ότι δεν ”ξέκοψε” από τις παλιές του επαφές. Και σε επαγγελματικό επίπεδο, (συνεχίζει να) συνεργάζεται με συγγενικό πρόσωπο υπουργού το οποίο ασχολείται με ανάλογες υπηρεσίες»!

••• Και η JuliaX (NO Angel For You) αναπαράγει αυτό που έγραψε το I-Reporter με αφορμή τις πληροφορίες για τις «μίζες» της Siemens: «Όταν μόνο από μια σύμβαση δόθηκαν 1 δισ. ευρώ… μίζες σε «λαδιάρηδες» (χωρίς νοθευμένο… ηλιέλαιο) πολιτικούς και συνδικαλιστές (σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ… κατ’ αρχάς…) για την… καλλιέργεια (sic) του πολιτικού κλίματος, καταλαβαίνετε τι… πάρτι έγινε και γίνεται, τι πλιάτσικο. Κι ύστερα πας ”εσύ” να ζητήσεις ”έναν μισθό” και σε κοιτάζουν περίεργα εάν έχεις το θράσος να μιλήσεις έστω για περισσότερα από… χίλια ευρώ! Μετά αναρωτιόμαστε ”πώς κτίσθηκαν οι βίλες από άκρη σε άκρη της Ελλάδας”, πώς κυκλοφορούν ”τόσα θηρία αυτοκίνητα”, πώς είναι γεμάτα τα ”μπουζούκια” και τα… καζίνο, πώς οι δρόμοι είναι… πνίχτρα μέρα και βράδυ, αφού ελάχιστοι πλέον δουλεύουν… Το μυστικό; Η παραοικονομία και οι μίζες. Στην Ελλάδα, στο Δημόσιο οι καλές θέσεις αγοράζονται (π.χ. στις… καλές εφορίες, πολεοδομίες… κ.λπ. υπάρχει και ”ταρίφα” – όπως και οι ”συνδικαλιστικές” θέσεις, οι θέσεις σε ΔΣ ή οι άμισθες θέσεις προέδρων κ.λπ. – εκεί είναι τα λεφτά… (Όπου ”βλέπεις” προσφορά και… τζάμπα… είναι το μεγάλο φαγοπότι – όπως στις ΜΗ κερδοσκοπικές εταιρείες, όπως στις ΜΗΚΥΟ και πάει λέγοντας). Το μεγάλο φαγοπότι γίνεται πάντα με… βιτρίνα, το… αφιλοκερδές, φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό κ.λπ. – Στη ”σέντρα” οι μιζαδόροι και τα λαμόγια. ΟΝΟΜΑΤΑ και διευθύνσεις. ΚΑΙ να κατασχεθεί κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία τους μέχρι και τους συγγενείς πρώτου βαθμού τους…»


Μικρά ποδοσφαιρικά….

» Το apoMesainfo έχει φρέσκες πληροφορίες: •••• Πωλητήριο έχει βάλει ο Παναθηναϊκός στον Λουκά Βύντρα… Η παρουσία μάλιστα του διεθνούς αμυντικού στο Euro 2008 αντιμετωπίζεται ως μια ευκαιρία για να επιτευχθεί μια καλή τιμή πώλησης. Η μόνη περίπτωση να παραμείνει στους “πράσινους” ο παίκτης είναι να μην έρθει κάποια αξιόλογη προσφορά. Είναι σαφές πάντως πως οι απαιτήσεις του ΠΑΟ θα είναι χαμηλότερες από παλιότερα, καθώς το συμβόλαιο του παίκτη λήγει τον Δεκέμβρη του 2009. Μάνατζερ του παίκτη είναι ο Π. Κουτσολιάκος, που έχει καλές διασυνδέσεις με πολλές ομάδες της Μπουντεσλίγκα.

» Στο θέμα του προπονητή ο Μ. Σκίμπε, ο Μ. Λάουντρουπ, ο Ν. Ντεσάμπ (αν και δύσκολη η περίπτωσή του) είναι τα ονόματα που προτιμά ο Ν. Πατέρας. Από Δευτέρα θέλει να συζητά για αγωνιστικά θέματα με τον νέο προπονητή, λέει, οπότε θα πρέπει να αναμένουμε σύντομα εξελίξεις.

» Η καλύτερη πρόταση που έχει ο Α. Μπασινάς είναι από την ΑΕΚ και μάλιστα ο παίκτης θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα και την Αθήνα. Όμως, μάλλον θα περιμένει το Euro, όπου πιστεύει ότι με τις εμφανίσεις του θα καταφέρει να ανεβάσει το κασέ του.

»Ο Θ. Ζαγοράκης, μετά την ολοκλήρωση της μετακίνησης του Κ. Χαλκιά από τον Άρη, επιλογή που ήταν καθαρά δική του (ο Φ. Σάντος απλώς συμφώνησε), έχει άλλο ένα τέτοιο “κόλλημα”, τον Α. Χαριστέα. Κι αυτός συμπαίκτης του προέδρου στην Εθνική…

»Το ταξίδι στην Ισπανία και το κλείσιμο του Βαλβέρντε ουσιαστικά αποτελούν το ξεκίνημα της εποχής Χρυσικόπουλου στον Ολυμπιακό. Το -κατά πολλούς- νέο νούμερο 2 της ΠΑΕ μπορεί να είναι καινούργιος στον χώρο του ποδοσφαίρου, όμως δεν είναι κανένας χτεσινός… Και μόνο ότι θήτευσε τόσα χρόνια στο πλευρό του Κώστα Λαλιώτη (ναι, του ΠΑΣΟΚ), λέει πολλά.


Ψάρεμα στην blogόσφαιρα

» Σχολιάζει «ο Πολεμιστής» την απόφαση της MIG να μειώσει 3% την τιμή του γάλατός της: «Το 3% είναι μία μείωση της τάξεως των 3 λεπτών ανά 1 ευρώ. Η είδηση αναμεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά κανάλια και θα μεταδοθεί και από όλα τα έντυπα, είμαι σίγουρος. Πόσα θα έδινε, κάποια εταιρεία για να διαφημιστεί από όλα τα μέσα, σε χρονικό διάστημα 24 ωρών, ταυτόχρονα; Πάντως είναι μία αρχή. Να κάνω και μία πρόταση προς τις εταιρείες εάν θέλουν να ρίξουν τις τιμές: Εμείς θέλουμε να αγοράσουμε γάλα… σταματήστε μαζί με αυτό να μας δωρίζετε χυμούς, μαγνητάκια, μολυβάκια, τετράδια, άλλο γάλα, σημειωματάρια, χαρακάκια, καπελάκια, μπολάκια και ό,τι σας κατέβει στο κεφάλι και αφαιρέστε το ποσό του δώρου από την τιμή». Σωστός…

» Και το Bollywood ξεκινάει μποϊκοτάζ «των απλών καταναλωτών» ως εξής: «Επειδή η τιμή του γάλακτος είναι 2,69 ευρώ τα δύο λίτρα δηλαδή 916 παλιές καλές δραχμές, ποσό που θεωρώ υπερβολικό. Επειδή ανεξάρτητα των διεθνών εξελίξεων οι τιμές του όλο ανεβαίνουν και ποτέ δεν κατεβαίνουν. Επειδή είναι είδος πρώτης ανάγκης. Επειδή δεν θεωρώ ότι πρέπει να δουλεύω σαν σκλάβος όλη μου τη ζωή για να προσφέρω στα παιδιά μου μόνο ένα ποτήρι γάλα. Επειδή θεωρώ ότι με κοροϊδεύουν. Γι’ αυτό λοιπόν καλούμε όλους τους αναγνώστες και bloggers σε αποχή από την αγορά γάλακτος για τρεις μόνο ημέρες 9 με 11 Ιουνίου σαν ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας».

» Μην το πείτε στον Ψωμιάδη… αλλά μόλις βρήκα σε έναν αμερικάνικο κατάλογο με παραδοσιακούς μη τροποποιημένους σπόρους λαχανικών, ένα είδος ντομάτας που ονομάζεται Thessaloniki και εισάχθηκε στην Αμερική (και συγκεκριμένα στο Ohio) το 1950 από την Ελλάδα (Σσσσσσ… μυστικό)». Magicasland.com

» To troktiko αποκάλυψε ότι «ένα φαρμακείο με τεράστιες ποσότητες ερυθροποιητίνης eprex έκανε τον ΕΟΦ να ξεκινήσει την έρευνα σε φαρμακείο της Γλυφάδας και με τη βοήθεια της ΥΠΕΕ να βρεθούν στο ίδιο φαρμακείο συμπτωματικά (;) και τιμολόγια του Πανιωνίου. Η ομάδα της Σούπερ Λίγκα έχει τιμολόγια 7.000 ευρώ, που όμως μπορεί να ήταν για οτιδήποτε. Οι αρχές δεν κάνουν ακόμα καμία σύνδεση παρά μόνο ότι στο συγκεκριμένο φαρμακείο που βρέθηκε ότι δίνονταν ποσότητες eprex που χορηγεί από μόνο του ένα νοσοκομείο για καρκινικά νοσήματα και τα τιμολόγια του Πανιωνίου που δεν γράφουν πάνω για ποιον λόγο είχαν δοθεί χρήματα. Το μόνο που υπάρχει είναι η λέξη ”έναντι” που σημαίνει ότι η όποια συναλλαγή για οποιονδήποτε λόγο δεν ήταν μόνο τα 7.000 ευρώ. Η ΥΠΕΕ καλείται να ξεκαθαρίσει το πράγματα για να μη σέρνεται το όνομα μιας ιστορικής ομάδας στις πλατείες. Εκτός και αν υπάρχει θέμα, οπότε τα δεδομένα αλλάζουν. Πάντως μέχρι τώρα δεν υπάρχουν ούτε ενδείξεις παρά μόνο όσα γράφουμε παραπάνω»! – Καταλάβατε κάτι;


••• Επειδή είναι σοβαρό (και ενδέχεται να… επιταθεί το φαινόμενο το επόμενο διάστημα) και απασχόλησε αρκετά blog. Όπως (σωστά) σημειώνει και το apomesainfo «κάποτε, παρόμοιες φήμες βγαίναν σε περιόδους απεργίας των δημοσιογράφων, οπότε και ήταν δύσκολο να υπάρξει επιβεβαίωση από επίσημη πηγή για το αν ευσταθούν ή όχι. Η καλύτερη των εμπνευστών τους ήταν δηλαδή, πλέον όμως φαίνεται πως δεν χρειάζονται τέτοιες συνθήκες για να ευδοκιμήσουν φήμες για θανάτους. Προχθές κυκλοφόρησε έντονα στην Αθήνα (και στο Διαδίκτυο) η φήμη ότι πολύ γνωστός πολιτικός, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, προέβη στο απονενοημένο διάβημα για προσωπικό ζήτημα. Συνάδελφοί του πολιτικοί, δημοσιογράφοι και κάθε λογής ενδιαφερόμενοι πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνα, για να διαπιστώσουν, με κάποια καθυστέρηση, ότι ο άνθρωπος όχι μόνο ήταν απολύτως καλά, αλλά και φυσικά ότι δεν υπήρχε καμία σχέση της φημολογίας με την πραγματικότητα.
Κάτι παρόμοιο έγινε και την Τετάρτη σε ορισμένα δημοσιογραφικά γραφεία, με τη φήμη για σοβαρότατο καρδιακό επεισόδιο στελέχους της ΝΔ αυτήν τη φορά. Φυσικά, όσοι το ψάξανε βρήκαν ότι ούτε και αυτό είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ελπίζουμε τώρα που «ισοφαρίστηκε» το θέμα, να μην υπάρξουν νέες φήμες, γιατί το θέμα έχει κουράσει και εκτός όλων των άλλων, φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τους συγγενείς του θύματος της εκάστοτε φήμης. Θυμίζουμε ότι το εν λόγω πρόβλημα δεν είναι προσόν μόνο του δικομματισμού, αφού παρόμοιας λογικής φημολογία είχε πρόσφατα τα θύματά της στο ΚΚΕ. Μάλιστα αυτής της μορφής οι φήμες είναι σοβαρότερες, γιατί δεν είναι εύκολο να τις διαψεύσεις με μια απλή αρτιμελή παρουσία…»
– Προσοχή μεγάλη…

••• Σύμφωνα με το StudioA-Blog «ο υφυπουργός Εξωτερικών Πέτρος Δούκας είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ”Alpha 98,9”: «Απορώ καμιά φορά πώς ένας… μπορεί με 500 ευρώ σύνταξη ή 1.000… και 1.500 ευρώ να παίρνει… μπορεί να τα φέρει βόλτα με αυτές τις τιμές. Η ακρίβεια είναι πολύ σκληρός και πολύ ύπουλος αντίπαλος και δύσκολος». – Μπορεί πάντως να διαβάσει την επόμενη… είδηση (για να πληροφορηθεί):

••• Η απελπισία οδήγησε τον Μιγκέλ Μαρίνα να βάλει το σπίτι του σε λοταρία, επειδή δεν μπορεί να αντέξει τις δόσεις του στεγαστικού δανείου, που αγγίζουν τα 1.500 ευρώ τον μήνα.
Έτσι όποιος αγοράσει λαχνούς των πέντε ευρώ, που διαθέτει ο ίδιος μέσω του ίντερνετ (στην ιστοσελίδα www.elpisodeloscincoeuros.com), έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει το σπίτι του Μιγκέλ. Με τα χρήματα που θα συγκεντρώσει από τους λαχνούς θα μπορέσει να αποπληρώσει το δάνειο. Έχει ήδη πουλήσει τους 1.800 από τους 64.000 λαχνούς και αν τους πουλήσει όλους θα συλλέξει 320.000 ευρώ που του χρειάζονται για το δάνειο.
Η κλήρωση για το ακίνητο θα γίνει ενώπιον συμβολαιογράφου περίπου σε έναν χρόνο, την Παρασκευή 15 Μαΐου 2009». Είδες ιδέες το… διαδίκτυο;


Λειτουργεί μεν η «ζούγκλα.gr» του Μ. Τριανταφυλλόπουλου, αλλά φαίνεται σε αρκετές περιοχές δεν… ανοίγει η ιστοσελίδα (ποιος φταίει άραγε;). Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να το δούνε εκεί στην «ηλεκτρονική έκδοση» των εκπομπών του Μ.Τ. -Καλή επιτυχία και από εμάς….- επίσης θα έχει ενδιαφέρον εάν υλοποιήσει (μετά… φωτογραφίας) τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των δημοσιογράφων που βρίσκονται πίσω από κάθε… blog! (Αυτό τουλάχιστον είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Τατιάνα Στεφανίδου.)
•••
Μπορεί στα καμένα να μην έφτασε (από πέρυσι…) η ανθρωπιστική βοήθεια -ή τέλος πάντων να έφτασε… μισή και κολοβή και να εξακολουθεί να… φτάνει- σήμερα όμως στις 11 π.μ. στη Ζαχάρω ο σύλλογος για την Περιβαλλοντική Προστασία (στον χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού) βάζει επί τάπητος τα οικολογικά προβλήματα που θα δημιουργήσει η Ιόνια Οδός από τον Καϊάφα. Το θέμα το αναδεικνύουν αρκετά blog και ο δήμαρχος Π. Χρονόπουλος θα έχει να δώσει αρκετές απαντήσεις….
•••
Για παράδειγμα ο Factorx δημοσιεύει την επιστολή που έστειλαν στον κ. Σουφλιά, τον Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου και άλλους, δύο μέλη της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ζαχάρως, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Μπούσμπουρας και Γιώργος Βασιλόπουλος. Τι λένε; Ότι «κατά σύμπτωση» η μοναδική είσοδος και έξοδος του αυτοκινητοδρόμου για την πόλη της Ζαχάρως πραγματοποιείται στη θέση του κέντρου «Έναστρον», δηλαδή ακριβώς στη θέση όπου έχει ιδιοκτησία ο δήμαρχος, με προφανή σκοπό να ευνοήσει τις επιχειρήσεις που έχει κατασκευάσει εκεί (εστιατόριο, πισίνα, τουριστικά καταλύματα κ.λπ.) των οποίων η νομιμότητα ανέγερσης ελέγχεται ήδη από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Οι δημοτικοί σύμβουλοι εξηγούν ότι αυτό φαίνεται στα «σχεδιαγράμματα του ΥΠΕΧΩΔΕ, που έχουν αναρτηθεί στο δημοτικό κατάστημα, με βάση τα οποία έχουν κληθεί να υποβάλουν ενστάσεις». Ζητούν τέλος από τον κ. Σουφλιά να διευκρινίσει εάν πράγματι ισχύουν αυτοί οι χάρτες και ανήκουν στο ΥΠΕΧΩΔΕ ή όχι. – Ωχ…..
•••
Α, και μια και μιλάμε για οικολογικά και περιβαλλοντικά, «ψαρέψαμε» ένα ωραίο σχόλιο από τον <Β> enigsmith, ο οποίος γράφει: <Δ> « Βωβός από εδώ, Βωβός εκεί… καταστρέφεται ο ελαιώνας. Φωνές, κακό… και πανικός. Και όταν ήρθε η ώρα να συζητηθεί το θέμα για τα έργα του Βωβού (Ελαιώνας), στο δημοτικό συμβούλιο δεν ήταν κανείς εκεί! Ούτε ο Σκανδαλίδης ούτε ο Τσίπρας! Την Πορτάλιου άφησαν να διαβάσει κάτι ακαταλαβίστικα… Βρήκαν ευκαιρία και οι δημοτικοί σύμβουλοι του Κακλαμάνη… την έκαναν και αυτοί. Μοναδική φωτεινή εξαίρεση, που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, ήταν η Συμπαράταξη (ΚΚΕ). Πού ήταν η επικεφαλής της αντιπολίτευσης; Οι υπόλοιποι πού ήσασταν;
Πού ήταν όλοι αυτοί που φώναζαν; Ας βγάλει κάποιος τα αποτελέσματα της ονομαστικής ψηφοφορίας για να γελάσουμε. Κύριε Σκανδαλίδη, κύριε Τσίπρα ακούει κανείς;
Θα έρθουν όμως εκλογές, δεν θα έρθουν; Θα το δείτε το όνειρο…» – Προς το παρόν -αν είναι έτσι- άλλοι έχουν ζαλιστεί από τις… σφαλιάρες και ονειρεύονται ότι μπορεί να υπάρχει ΚΑΙ αντιπολίτευση!
•••
Ο stratis έχει κάτι… απορίες! Θυμήθηκε τα ερωτήματα που κατέθεσε στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων της ΑΤΕ ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συλλόγου των Εργαζομένων (επειδή και η ΑΤΕ Ασφαλιστική οδεύει σε… ιδιωτικά χέρια). Τι ερωτήματα; «Π.χ., για ποιον λόγο πρέπει να πουληθεί μια εταιρεία η οποία: Προσφέρει κέρδη από ιδρύσεώς της μέχρι σήμερα στην ΑΤΕ. Ως επένδυση κόστισε 25 εκατ. ευρώ και σήμερα η αξία της ξεπερνάει τα 350 εκατ. ευρώ. Η ακίνητη και μόνο, περιουσία της υπερβαίνει σήμερα τα 140 εκατ. ευρώ, που με ορθολογικότερη διαχείριση των αποθεματικών και του bancassurance μπορεί να προσφέρει ετήσια κέρδη άνω των 35 εκ. ευρώ. Προσθέτει στη μητρική Τράπεζα μεγάλο αριθμό πελατών και εργασιών. Απασχολεί με εξαρτημένη σχέση 530 εργαζομένους και χιλιάδες συνεργάτες». Έλα ντε, γιατί;
•••
Άκλαυτη (παρά την ένταση) πήγε η συζήτηση την Τετάρτη στη Βουλή για να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή -τη ζήτησε το ΠΑΣΟΚ- για τη «λεηλασία» των αποθεματικών των ταμείων με τη μέθοδο των ομολόγων. Και όπως σχολιάζει και το Antinews, «μήπως κάποιοι βοήθησαν με την τόσο πρόχειρη επιχειρηματολογία τους την κυβέρνηση να κλείσει και αυτό το τεράστιο σκάνδαλο στο ζήτημα της πολιτικής ευθύνης; Ρωτάμε έτσι από περιέργεια…». Ως γνωστόν η… περιέργεια σκότωσε τη γάτα!
•••
Ποιος; Με αυτό το ερώτημα ο Βασίλης Μπόνιος βάζει «βαθιά το μαχαίρι» στα πλευρά της κυβέρνησης και θέτει ρητορικά ερωτήματα στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι». Γράφει: «Ποιος έλληνας πολίτης δεν τρέμει στην ιδέα ότι πλησιάζει καλοκαίρι μ’ αυτήν την ανίκανη κυβέρνηση, που έκαψε την Ηλεία και τώρα θέλει να την κάνει γήπεδο γκολφ; Ποιος έλληνας πολίτης δεν τρέμει το τσουνάμι των αυξήσεων στα τρόφιμα αντικρίζοντας το εγκεφαλικό δίδυμο Φώλια – Κοντού, μια και ο Αλογοσκούφης φροντίζει να μην πολυεκτίθεται; Ποιος έλληνας πολίτης δεν τρέμει στην ιδέα ότι τους ανεπαρκείς Καραμανλή και Παπανδρέου θα τους διαδεχθούν η Ντόρα και ο Βενιζέλος; Ποιος ασθενής δεν σκέφτεται ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να τη σκαπουλάρει εάν τον σημαδεύει ο Πάσσαρης, απ’ όσες μετά από επίσκεψη στα Δημόσια Νοσοκομεία του Αβραμόπουλου; Ποιος έλληνας πολίτης κοιμάται ήσυχος στην ιδέα ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος είναι τίγκα στις οικολογικές ανησυχίες; Ποιος έλληνας πολίτης είναι περήφανος για την κρατική τηλεόραση, που πληρώνει; Ποιος έλληνας πολίτης δίνει βάρος στα όσα του λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος; Και κάτι ακόμη: Πόσα εκατομμύρια έλληνες πολίτες θέλουν με χαρά ν’ απαλλαγούν από τα διεφθαρμένα μαγαζάκια της Ρηγίλλης και της Χαριλάου Τρικούπη, που επιβιώνουν μέσα από τη διαπλοκή και την ολοκληρωτική παράδοση της χώρας στα γνωστά κέντρα και παράκεντρα εξουσίας; Γιατί όχι σε μια κυβέρνηση επιχειρηματιών; Γιατί θα πρέπει να μας κυβερνούν οι πολιτικοί-αχυράνθρωποι του κεφαλαίου κι όχι το ίδιο το κεφάλαιο;». – Αν μη τι άλλο η πρότασή του είναι… επαναστατικά… μπερλουσκονική (μετά και την… 5ωρη κατάθεση στη Βουλή του Α. Βγενόπουλου).


Σχολιάστε εδώ