Τα του Φαναρίου διχάζουν

Το πιθανότερο μέχρι σήμερα σενάριο, πάντως, θέλει τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο να συνέρχεται στις 10 Ιουνίου και να οριοθετεί χρονικά την κρίσιμη σύγκληση της Ιεραρχίας, όπου και θα έχουμε κατά τα φαινόμενα το πρώτο σημαντικό «crash test» του νέου Αρχιεπισκόπου.

Υπό κανονικές συνθήκες, ωστόσο, η Ιεραρχία θα έπρεπε να συνέλθει το αργότερο μέσα σε έξι μήνες από την εκλογή του Ιερώνυμου στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο, δηλαδή εντός του Ιουνίου. Ο Μακαριώτατος προβληματίζεται και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ενώ την ίδια ώρα πολλοί από τους Μητροπολίτες των «Νέων Χωρών» ετοιμάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, να βγάλουν στη δημοσιότητα και τις δικές τους απόψεις για όλα όσα τους αφορούν και συζητήθηκαν, ερήμην τους, στην Κωνσταντινούπολη. «Είναι η ώρα να μιλήσουμε επιτέλους κι εμείς», διαμηνύουν.

Ανοιχτή, τέλος, παραμένει η εκκρεμότητα για την πλήρωση των θρόνων των τριών κενών Μητροπόλεων, Λευκάδος, Θάσου και Παροναξίας, όπου τα χρονικά περιθώρια επίσης πιέζουν. Οι πληροφορίες θέλουν τον Αρχιεπίσκοπο να μην επιμένει να δώσει χρίσμα σε δικής του επιλογής υποψηφίους. Εξαιρουμένης, βέβαια, της περίπτωσης που τον ενδιαφέρει άμεσα, της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας.


Σχολιάστε εδώ