Συνεργασία στον «Άδη»

Η μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΝ κινείται στη λογική του κόμματος «διαμαρτυρίας», ενώ επιπρόσθετα έχει διαρρήξει κάθε δεσμό με την πάλαι ποτέ «ανανεωτική Αριστερά» του Λ. Κύρκου. Άλλωστε, η σημερινή ηγεσία του προέρχεται από το ΚΚΕ, διαπνέεται από «κομμουνιστικά ιδεολογικά στερεότυπα» και αδυνατεί να αναλάβει ευθύνες διακυβέρνησης – δεν θέλει και δεν μπορεί!

• Ο κ. Αλαβάνος γνωρίζει καλώς κάτι που φαίνεται να αγνοεί το ΠΑΣΟΚ, πως και μόνο η πρόθεση συνεργασίας εκ μέρους του ισοδυναμεί με πρόθεση διάλυσης του ΣΥΝ. Επομένως, η ηγεσία του ΣΥΝ είναι καταδικασμένη να βαδίζει στον δρόμο της ουτοπικής επιδίωξης της «μεγάλης Αριστεράς», δηλαδή του να γίνει ο ΣΥΝ ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ. Κακώς λοιπόν η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη απευθύνει εκκλήσεις συνεργασίας – εκτός κι αν υπάρχει σχεδιασμένη κλιμάκωση σʼ αυτήν την τακτική και μετά τις «εκκλήσεις» προς την ηγεσία του ΣΥΝ περάσει σε ανοιχτή πρόταση και κάλεσμα για συστράτευση, στον κόσμο της Αριστεράς, που ασπάζεται τη λογική της συνεργασίας. Ενδεχομένως, μια τέτοια ανοιχτή πρόσκληση στον κόσμο της Αριστεράς να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και ο ΣΥΝ να πέσει στα «κιλά» του κόμματος διαμαρτυρίας.

• Έτσι ή αλλιώς η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πρέπει να υποδεχτεί σαν δώρο την «ταφόπλακα» που έβαλε ο κ. Αλαβάνος στη φιλολογία περί συνεργασίας, καθότι αποκλείεται να βρεθούν κοινά σημεία προγραμματικής συμφωνίας ανάμεσα σε δύο κόμματα που το ένα «θέλει και μπορεί» να κυβερνήσει και το άλλο «ούτε θέλει ούτε μπορεί» να αναλάβει ευθύνες διακυβέρνησης. Οπότε, καιρός είναι ο κ. Παπανδρέου να υπερκεράσει Αλαβάνο και Τσίπρα και να απευθυνθεί απευθείας στον κόσμο της Αριστεράς, που όντως θέλει και μπορεί!


Σχολιάστε εδώ