Στη «δεξαμενή» ψήφων του ΠΑΣΟΚ θέλει να… ψαρέψει το ΚΚΕ!

Στον Περισσό εκτιμούν ότι πρόκειται για ψηφοφόρους που έχουν επιρροές από τις πρώιμες διακηρύξεις του ΠΑΣΟΚ και θεωρούν τον εαυτό τους αριστερό. Έτσι, επιστρατεύθηκε η ίδια η Α. Παπαρήγα, η οποία από το Ηράκλειο της Κρήτης και σε δημόσια συγκέντρωση συμπύκνωσε το κάλεσμα προς τους συγκεκριμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Στην πρόσκλησή της ήταν συγκεκριμένη, αφού ανέφερε: «Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε εκείνους που ένιωσαν έλξη και έδειξαν εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ με βάση τις διακηρύξεις του της 3ης Σεπτέμβρη. Σε εκείνους που πίστεψαν ότι το ΠΑΣΟΚ θα υλοποιήσει τις υποσχέσεις του, που άρχιζαν από την κατάργηση της ιδιωτικής παιδείας και έφθαναν μέχρι το δημοψήφισμα για την (τότε) ΕΟΚ και το διώξιμο των αμερικανονατοϊκών βάσεων. Στους αριστερούς που δεν θέλουν να χρησιμοποιηθούν για τις συναινετικές κυβερνήσεις συνεργασίας, που δεν θέλουν να γίνουν στήριγμα στην αναπαλαίωση του φθαρμένου πολιτικού συστήματος».

Τα στελέχη του ΚΚΕ, παρατηρώντας τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι περίπου το 15% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές μετακινούνται προς τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούν ότι είναι «κρίμα» ψηφοφόροι με ριζοσπαστική αναφορά στις πρώτες μέρες του ΠΑΣΟΚ να στεγάζονται στο κόμμα της Κουμουνδούρου, για το οποίο με σταθερότητα εκτιμούν ότι επιδιώκει να αυξήσει τα ποσοστά του, προκειμένου να τα διαπραγματευθεί «με καλύτερη τιμή» σε μια μελλοντική διακυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.

Στον Περισσό εκτιμούν ότι το ΚΚΕ έχει σήμερα τη μόνη ριζοσπαστική και ανατρεπτική πρόταση υπέρβασης του σημερινού πολιτικού συστήματος και για την υλοποίησή της καλούν όλους τους αριστερούς ψηφοφόρους που προβληματίζονται για τη σημερινή κατάσταση. Θεωρούν ότι σήμερα δεν υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που είναι διατεθειμένες να συμφωνήσουν με την γραμμή του ΚΚΕ, αλλά τονίζουν ότι δεν είναι δική τους η ευθύνη, αφού τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ενσωματωθεί στο σύστημα (ΠΑΣΟΚ) ή επιδιώκουν να το ανανεώσουν (ΣΥΝ).

Η δική μας ευθύνη, τονίζουν, είναι να συμβάλουμε σε αναδιατάξεις και σε διεργασίες, ώστε λαϊκές δυνάμεις απελευθερωμένες από τα άλλα κόμματα ιδιαίτερα από τη ΝΔ και το

ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν τη δική τους ευθύνη «στη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας».

Εκτιμούν ότι «λαϊκά στρώματα από το

ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να κάνουν μια λάθος επιλογή» και να μετακινηθούν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί κάτι τέτοιο δεν αποτελεί εναλλακτική πρόταση. Εμείς, είπε η Α. Παπαρήγα, δεν θέλουμε να κερδίσουμε ψήφους με ένα «λάιτ πρόγραμμα». γιατί έτσι θα κοροϊδέψουμε τον λαό. Θέλουμε, ξεκαθάρισε, ψήφους που την επόμενη μέρα θα τους μεταφράσουμε αλλιώς, εννοώντας προφανώς ότι οι ψήφοι αυτοί δεν θα διατεθούν για μια «κεντροαριστερή κυβέρνηση», αλλά για τη διαμόρφωση μιας εναλλακτικής πρότασης εξουσίας που δεν θα έχει καμία σχέση με τη σημερινή κατάσταση του πολιτικού συστήματος.

Εν τω μεταξύ, όπως έγραψε το «ΠΑΡΟΝ» την περασμένη Κυριακή, το ΚΚΕ ρίχνει αυτήν την περίοδο όλο το βάρος του στα θέματα της Παιδείας και ιδιαίτερα στον χώρο των Πανεπιστημίων. Ήδη, η Α. Παπαρήγα την Παρασκευή στη Βουλή εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για την πολιτική της κυβέρνησης στα ΑΕΙ, ενώ οι δυνάμεις της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια δραστηριοποιούνται κατά της εφαρμογής του νόμου-πλαίσιο, φροντίζοντας όμως να διαχωρίζουν τη θέση τους από τυχοδιωκτικές ενέργειες (όπως το σπάσιμο κάλπης για τις εκλογές πρυτάνεων), αφού θεωρούν ότι τέτοιες πρακτικές ευνοούν τα σχέδια της κυβέρνησης και συκοφαντούν το φοιτητικό κίνημα.


Σχολιάστε εδώ