Πυρά Καραμανλή κατά Αλαβάνου

Η συζήτηση πάντως στη Βουλή για την παιδεία έδειξε ότι από τη Νέα Δημοκρατία μέχρι το ΚΚΕ μπορεί να διαφωνούν σε πολλά, για ένα όμως δεν βάζουν νερό στο κρασί τους: ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινεί και καλύπτει με τη στάση του ακραία στοιχεία που δημιουργούν αναταραχή στα πανεπιστήμια.
Ο πρωθυπουργός μοιάζει να πιστεύει ότι καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ θα ξεπεράσει τον σκόπελο της παιδείας, κάτι που συμφέρει και την αντιπολίτευση να υποστηρίζει, προσβλέποντας προφανώς στην πτώση των ποσοστών του στους πίνακες των δημοσκοπήσεων.
Γύρω από τις αθλιότητες των επεισοδίων, των τραμπουκισμών και των τραυματισμών στα πανεπιστήμια στήθηκε μια απίστευτη συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, όπου η ουσία, που είναι η κατάσταση της ανώτατης παιδείας, διολίσθησε σε κροκοδείλια δάκρυα για τις καταστροφές, με ζητούμενο το ευαίσθητο κομμάτι της νεολαίας, που σε κάθε περίπτωση δύσκολα συγκινείται με κάτι τέτοια…
Έτσι είδαμε τον πρωθυπουργό να φτιάχνει την αγιογραφία του ΚΚΕ, λέγοντας ότι «το κομμουνιστικό κόμμα βρίσκεται σε άλλη ιδεολογική και πολιτική αφετηρία» και υπογραμμίζοντας ότι «είναι εμφανής η διαφοροποίησή του από τα ακραία μικροσύνολα που επιδιώκουν να καταλύσουν τη δημοκρατία στα πανεπιστήμια και να απαξιώσουν τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Όλοι γνωρίζουν ότι δεν κρύβεται, δεν μεταμορφώνεται, δεν δραπετεύει, όπως κάνουν άλλοι». Η κ. Παπαρήγα ανταπέδωσε καλώντας τον λαό σε συνειδητή απειθαρχία, «βεβαίως με όρους κινήματος», καταδίκασε τα φαινόμενα βίας λέγοντας ότι το κόμμα της δεν θα επιτρέψει τον εκφυλισμό του φοιτητικού κινήματος, και είπε ότι οι τυχοδιωκτικές ενέργειες που γίνονται είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης και ότι γιʼ αυτόν τον εκφυλισμό ευθύνες έχουν όλοι…
Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Παπανδρέου, αν και η ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό αφορούσε την κατάσταση στην Υγεία, δεν παρέλειψε να ζητήσει με έμφαση από τις πρυτανικές αρχές την απομόνωση των ακραίων στοιχείων, δηλώνοντας ότι θα συμπαρασταθεί, ενώ και ο κ. Καρατζαφέρης δεν περιορίστηκε στο θέμα της ακρίβειας που αναφερόταν στην ερώτησή του αλλά μίλησε για… «αλαβανοποίηση των πανεπιστημίων»!
Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε τον κ. Αλαβάνο για «έμμεση προαναγγελία εμπρηστικών καταστάσεων στα πανεπιστήμια, αλλά και απόπειρα να αποδοθούν προκαταβολικά σε κυβερνητικές δηλώσεις» και μίλησε για «εκείνους που υπερασπίζονται, υποκινούν ή καλύπτουν ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής σε βάρος της εφαρμογής των νόμων».
«Είναι έξω από την κουλτούρα μας και τις αξίες μας όσα έκτροπα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες», απάντησε ο κ. Αλαβάνος. Υπενθύμισε παλαιότερες δηλώσεις κυβερνητικού παράγοντα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προστατεύει τους κουκουλοφόρους, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δημιούργησε το κλίμα για τα επεισόδια και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι είναι οι εμπνευστές και οι πρωταγωνιστές μιας οργανωμένης προβοκάτσιας ενάντια στα δημόσια πανεπιστήμια.
Ανταπαντώντας ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε υβριστική αστειότητα την κατηγορία του προβοκάτορα «στην οποία δεν χωρά απάντηση παρά μόνο ένα σχόλιο: φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».
…Και η συζήτηση κατέληξε στις κουκούλες: «Φαίνεται ξεκάθαρα ότι κάποιοι μιλούν ανεύθυνα για “κουκούλες” στην πολιτική, αλλά δυσκολεύονται να αρθρώσουν ευθεία και άμεση καταγγελία για τους “κουκουλοφόρους”, για τις βιαιότητες, για τις καταστροφές δημόσιας περιουσίας, για τον τραυματισμό του πρύτανη, για τους ξυλοδαρμούς».
Θλιβερό θέαμα ήταν η αντιπαράθεση Καραμανλή – Παπανδρέου για την Υγεία, όπου η συζήτηση αναλώθηκε σε αλληλοκατηγορίες για τα έργα και τις ημέρες των κυβερνήσεών τους, αλλά δεν ακούστηκε λέξη για το πώς θα λειτουργήσουν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που παραμένουν κλειστές, με αποτέλεσμα να χάνονται καθημερινά ανθρώπινες ζωές…


Σχολιάστε εδώ