Πατρινά και… άλλα

ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΦΩΛΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ELBISCO

Συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Φώλια στην Αθήνα θα επιδιώξουν οι 65 εργαζόμενοι του εργοστασίου «ΒΟΣΙΝΑΚΗ». Αντιπροσωπεία των εργαζομένων, που συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Σπύρο Σπυρίδων, έλαβε τη δέσμευση πως θα κλειστεί σύντομα το ραντεβού.
Στη συνάντηση με τον υπουργό θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, ο περιφερειάρχης και το προεδρείο του σωματείου εργαζομένων, επιδιώκοντας παρέμβαση του υπουργού για ακύρωση της απόφασης για μεταφορά του εργοστασίου στο Πικέρμι Αττικής.
Από την πλευρά του ο κύριος Σπύρος Σπυρίδων δήλωσε πως υποστηρίζει το αίτημα των εργαζομένων και του Εργατικού Κέντρου να μη φύγει το εργοστάσιο από την Αχαΐα. «Είναι παράλογο ένας αναπτυξιακός φορέας να φεύγει από την Περιφέρεια για να πάει στην ήδη επιβαρημένη Αττική», είπε ο Περιφερειάρχης.

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΒΑΡΙΕΣ
ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ

Η ένταση κυριάρχησε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της διαχείρισης του Παμπελοποννησιακού Σταδίου. Η Δημοτική Αρχή και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αντάλλαξαν βολές εκατέρωθεν, ενώ για «υποκριτές» έκανε λόγο η Δημοτική Αρχή και για «μαγαζάτορες» ο Γιάννης Δημαράς.
Η συνεδρίαση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα εν μέσω αντεγκλήσεων. Ειδικότερα, όταν ο Δήμαρχος Πατρών χαρακτήρισε «υποκριτικές» τις αντιδράσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και τα περί αποκλειστικής λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων από την Πολιτεία, τη στιγμή που δεν υπάρχει ανάλογη δυνατότητα. Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Δημαράς κατηγόρησε τον κ. Φούρα ότι «απλώς προχωρεί σε αυτόβουλες προτάσεις προκειμένου να επιλέξει αυτός τους μαγαζάτορες» και άφησε αιχμές για τις δαπάνες του Δήμου, απαιτώντας από τον Δήμαρχο να αποκαλύψει πώς και ποιους πλήρωσε. Ο κ. Φούρας τότε εξερράγη, κάνοντας λόγο για «άθλιες συκοφαντίες», και τον κάλεσε να ανακαλέσει. Ο Ευάγγελος Φλωράτος απείλησε πως ο ίδιος και η παράταξή του θα αποχωρήσουν από την αίθουσα, εάν ο κ. Φούρας δεν αναιρούσε τον χαρακτηρισμό «υποκριτές», ενώ το δημοτικό συμβούλιο εξουσιοδότησε τελικά κατά πλειοψηφία τον δήμαρχο Πατρών Ανδρέα Φούρα να προχωρήσει σε συζητήσεις με τους υπάρχοντες όρους. Στην τελευταία τοποθέτησή του, ο δήμαρχος τόνισε πως θα επιχειρήσει να ολοκληρώσει τη συμφωνία, αρκεί να μην υπάρξουν τρικλοποδιές από «τις υπόγειες διαδρομές της πόλης» για να προκαλέσει την έντονη αντίδραση στελεχών της παράταξης Φλωράτου, με τις δημοτικές συμβούλους Μαριάννα Σταματιάδου και Τασία Μανωλοπούλου να κατηγορούν τον δήμαρχο πως «βλέπει φαντάσματα», ενώ έντονο διάλογο για το θέμα είχαν και ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Πολίτης με τον πρόεδρο Νίκο Τζανάκο.

3 Ροζ σκάνδαλο σε τράπεζα της Πάτρας έφερε στο φως της δημοσιότητας αθηναίος ιδιωτικός αστυνομικός. Ως πρωταγωνιστές φέρονται δύο γνωστοί υπάλληλοι, ένας διευθυντής και μια παντρεμένη κυρία, με παιδιά. Όλα ξεκίνησαν όταν ο σύζυγος της υπαλλήλου διαπίστωσε ότι εισέπραττε μπόνους από την εργασία της και αργότερα πήρε προαγωγή, αν και δεν βρισκόταν σε σειρά προτεραιότητας. Το σκάνδαλο χρονολογείται εδώ και δέκα μήνες περίπου.
3Οργή Γιώργου Παπανδρέου για τα παρατράγουδα στις εσωκομματικές εκλογές για τα περιφερειακά όργανα του ΠΑΣΟΚ. Άκυρα τα αποτελέσματα σε Ωλενία και Μόβρη αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ.
3Θρήνος για την 30χρονη καθηγήτρια Γερμανικών του 5ου Γυμνασίου Πατρών που έχασε τη μάχη με τη λευχαιμία. Το δράμα της Ανδριάννας Συμεωνίδη – Γιαννουράκου είχε συγκινήσει πανελλήνια την κοινή γνώμη (οι διάφορες εκδηλώσεις αγάπης των μαθητών και είχαν προβληθεί από πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές).
3Η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Νομού Αχαΐας διοργάνωσε ημερίδα με θέμα τις μεταμοσχεύσεις σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας τιμήθηκαν τέσσερις οικογένειες – δωρητές οργάνων της τοπικής κοινωνίας. Συγκεκριμένα οι: Νίκου Τσάκωνα, Στάθη Κωνσταντόπουλου, Κώστα Μεσογίτη και του μικρού Δημήτρη Μάσσια, που το Πάσχα έσωσε τρεις ζωές! Την απονομή έκανε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.
3Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Ο Εκκλησιολόγος» των Πατρών κερδίζει σε σύντομο χρονικό διάστημα την πανελλήνια καταξίωση στον εκκλησιαστικό χώρο.


Σχολιάστε εδώ