Ο Γ. Οικονόμου νέος πρύτανης

Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των εξωπανεπιστημιακών και ακραίων στοιχείων που είχαν βάλει… στόχο τους να ματαιώσουν τις εκλογές για την ανάδειξη νέων πρυτανικών αρχών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, οι εκλογές έγιναν κανονικά, δημοκρατικότατα και όπως ορίζουν οι κανονισμοί και οι θεσμοί του ιδρύματος.

Οι υγιείς δυνάμεις του πανεπιστημίου, με επικεφαλής τον απερχόμενο (λόγω συνταξιοδότησης) πρύτανη κ. Καρβούνη, τους υποψηφίους, τους καθηγητές και τους συνεπείς φοιτητές κράτησαν γερά, απομόνωσαν τους ταραξίες και διασφάλισαν το κύρος του πανεπιστημίου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι επειδή οι καταληψίες και οι ταραχοποιοί, μετά τις μολότοφ και τις… επιδρομές με πέτρες και ξύλα κατά των καθηγητών, είχαν απειλήσει ότι θα πάρουν τις κάλπες για να μη γίνουν εκλογές, ο κ. Καρβούνης έβαλε διπλές κάλπες και έτσι οι αναρχικοί πήραν τις «μαϊμού» και οι κανονικές έμειναν ανέπαφες και διεξήχθησαν κανονικά οι εκλογές.

Νέος πρύτανης εξελέγη ο Γιώργος Οικονόμου, που προέρχεται από το ίδιο τμήμα με τον απερχόμενο πρύτανη και θεωρητικά θα εφαρμόσει την ίδια επιτυχημένη «συνταγή» που ανέδειξε το Πανεπιστήμιο Πειραιά σε ένα από τα πρώτα ΑΕΙ της χώρας. Αντιπρυτάνεις εξελέγησαν οι κ. Βασιλακόπουλος και Λάιος.


Σχολιάστε εδώ