Μεγαλειώδης κινητοποίηση στον Σκαραμαγκά ενάντια στη δημιουργία λιμανιού

Ήταν μια δυναμική κινητοποίηση-απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης και στην ασύδοτη δραστηριότητα των μεγαλοεπιχειρηματιών που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα, καταστρέφουν το περιβάλλον, υπονομεύουν την περιβαλλοντική ισορροπία της περιοχής και απειλούν ευθέως αυτήν την ίδια την υγεία των κατοίκων της δυτικής Αθήνας.

Στη συγκέντρωση-διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε από τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) και τους Δήμους Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Περιστερίου, Αγίας Βαρβάρας, Κορυδαλλού, Πετρούπολης, Ιλίου, Αγίων Αναργύρων, Καματερού και Ζεφυρίου, με τη συνεργασία της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ), παρευρέθηκαν βουλευτές κομμάτων, η υπερνομάρχης Αθηνών – Πειραιώς, ο νομάρχης Αθηνών και σύσσωμα τα δημοτικά και νομαρχιακά συμβούλια Αθηνών, Πειραιώς και Δυτικής Αττικής, εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΕ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς και πλήθος πολιτιστικών, αθλητικών, περιβαλλοντικών, συνδικαλιστικών, εκπαιδευτικών, εμπορικών και κοινωνικών φορέων και οργανώσεων της περιοχής.

Μιλώντας ο πρόεδρος του ΑΣΔΑ και δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, κ. Λάμπρος Μίχος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι αυτή η συγκέντρωση αποτελεί ένα βροντερό ΟΧΙ στις μεθοδεύσεις για την καταστροφή του περιβάλλοντος και την απειλή της υγείας των πολιτών.

Ο αγώνας των πολιτών της δυτικής Αθήνας

-συνέχισε ο κ. Μίχος- έχει ήδη ξεπεράσει τις κομματικές αντιπαραθέσεις, αφού ο μοναδικός στόχος είναι η προάσπιση της περιοχής, η προστασία της υγείας όλου του πληθυσμού. Δεν μπορεί πλέον η δυτική Αθήνα να είναι ο σκουπιδότοπος της πρωτεύουσας. Οι πολίτες της δυτικής Αθήνας, ενωμένοι, δυνατοί και αποφασισμένοι, αγωνίζονται και διεκδικούν τα αυτονόητα: να πάψουν να είναι πολίτες Βʼ κατηγορίας!

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΑΣΔΑ ανακοίνωσε τον προγραμματισμό της Ελευσίνιας Πορείας Περιβάλλοντος, που θα πραγματοποιηθεί αντίστροφα! Από την Ελευσίνα προς την Αθήνα, βαδίζοντας την αρχαιότερη οδό του κόσμου, την Ιερά Οδό. Η εκκίνηση θα γίνει συμβολικά από την Πλατεία Εσταυρωμένου, γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε, πρόκειται περί «εσταυρωμένης» περιοχής, με προορισμό τη Βουλή. Θα είναι μια ειρηνική πορεία με πυρσούς και θα συμβολίζει την αρχή του αγώνα που ξεκίνησε από τον Σκαραμαγκά για να σωθεί το περιβάλλον. Θα γίνει εντός του Ιουνίου και θα καθιερωθεί να γίνεται κάθε χρόνο.


Σχολιάστε εδώ