ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Κύριε Κουρή,
Επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω για σοβαρά περιστατικά, εγκληματικές αμέλειες και παραβάσεις που πέραν της τεράστιας βλάβης του Δημοσίου δείχνουν μια άκρως επικίνδυνη παθογένεια στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, προσδοκώντας τη συνδρομή σας για διαφάνεια στα πλαίσια του λειτουργήματος που παραγωγικά ασκείτε.
Είναι γενικώς αποδεκτό ότι η αμυντική ισχύς μιας χώρας δεν επιτυγχάνεται με την απόκτηση μόνο πανάκριβων και σύγχρονων οπλικών συστημάτων. Κυρίως αυτή ενισχύεται με παιδεία πατριδοκεντρικής και ελληνοχριστιανικής κατεύθυνσης, από οικονομική πολιτική που ενισχύει τα χαμηλά και μεσαία στρώματα του λαού, προστατεύοντας τον κοινωνικό ιστό και τέλος από πολιτικές ηγεσίες, δημόσια διοίκηση και δυνάμεις ασφαλείας (αστυνομία, στρατός κ.λπ.) με ήθος και νοοτροπία προσφοράς στον ελληνικό λαό.
Κρίνω σκόπιμο να γνωρίζετε ότι όλες μου οι ενστάσεις και νόμιμες αντιρρήσεις άρχισαν να διατυπώνονται 2 περίπου έτη πριν από την αποστρατεία μου. Δεν είμαι διαμαρτυρόμενος απόστρατος, απλώς ακολούθησα τις αρχές μου.
Τέλος επειδή πιστεύω ότι κριτική, καταγγελίες κ.λπ. πρέπει να συνοδεύονται από κάποια πρόταση, επιτρέψτε μου διά της εφημερίδας σας να ζητήσω από τον κ. πρωθυπουργό, που τον εμπιστεύομαι, ότι υπό τις παρούσες συνθήκες ακρίβειας και περιφερειακών απειλών απαιτείται η ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και χαμηλόμισθων.
Ίσως το 1/3 του ΕΜΠΑΕ (περίπου 8-10 δισ. ευρώ) θα πρέπει στην επόμενη τριετία να διατεθεί στην οικονομική τους στήριξη, η οποία θα ενισχύσει την αμυντική ισχύ της πατρίδας μας.

Γ. Νταβρής
Πρώην υπαρχηγός / ΑΤΑ


Σχολιάστε εδώ