Και στο κυβερνητικό στρατόπεδο τα χαμόγελα έχουν περιοριστεί

Τα σχόλια μεταξύ των βουλευτών που «ζυμώνονται» σε συζητήσεις στο καφενείο της Βουλής και αλλού και είναι δηλητηριώδη και αρχίζουν από το όνειρο θερινής νυκτός περί επανίδρυσης του κράτους και φτάνουν μέχρι την ανεξέλεγκτη ακρίβεια και την γκρίζα εικόνα της καθημερινότητας.
Τεσσεράμισι χρόνια αδιατάρακτης διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, είναι η επωδός, και καμία ουσιαστική αλλαγή σε οποιονδήποτε τομέα δεν είναι ορατή!
Τα πάντα σχεδόν έχουν βαλτώσει και το χειρότερο είναι ότι δεν υφίσταται πλέον κανένα κλίμα συνοχής και αλληλεγγύης ακόμη και μεταξύ των υπουργών, των οποίων οι «παρεούλες» επιδίδονται στο σπορ του αλληλοκαρφώματος. Συχνά πυκνά αποκαλεί απαξιωτικά ο ένας τον άλλον «τουρίστα»! Πάντως, παρά την εικόνα διάλυσης στους κόλπους της κυβέρνησης, η ΚΟ των 152 στις κρίσιμες ψηφοφορίες ήταν και παραμένει συμπαγής, «μπετόν αρμέ». Δεν φαίνεται να απειλείται σοβαρά η συνοχή της από κανέναν Τατούλη και όσοι έσπευσαν να προσδώσουν χαρακτηριστικά συνωμοτικής μάζωξης σε πρόσφατο τραπέζωμα με συνδαιτημόνες τον Κιλτίδη, τον Ιωαννίδη και καμιά δεκαριά ακόμη βουλευτές, μάλλον γελοιοποιήθηκαν. Απλώς, να πουν τον πόνο τους και να εκφράσουν τις διαμαρτυρίες τους, μεταξύ τυρού και αχλαδίου, μαζεύτηκαν οι άνθρωποι…
Παγωμάρα, απογοήτευση, γκρίνια, αλλά και μεγάλη ανησυχία για την ακρίβεια που σαρώνει τα πάντα. Ανησυχία ότι αν δεν τιθασευτεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μπορεί να αποδειχθεί η αχίλλειος πτέρνα που θα μπορούσε να οδηγήσει τη ΝΔ σε εκλογική ήττα.
Για την ώρα βέβαια όλα δείχνουν τον Καραμανλή κυρίαρχο και μην απειλείται. Ας έχουν πάντως υπʼ όψιν τους όσοι εφησυχάζουν ότι συχνά οι πολιτικές εξελίξεις είναι τόσο ραγδαίες και απρόβλεπτες που μπορεί να ανατρέψουν ακόμη και δημοσκοπικά παγιωμένες διαφορές ασφαλείας.


Σχολιάστε εδώ